Hogy kezeljem az irigységet a tesók játékára? Ez az egyátalán? (4 éves)
4 éves lesz a lányom. Imádja a 2 éves ikeröccseit, semmiért nem adná őket, szeretgeti, rájuk nem is féltékeny. De a játékukra, arra hogy ők feltalálják magukat és szépen eljátszanak, arra nagyon. Hullámokban tör rá, van hogy napokig semmi, aztán egész nap az van, hogy elveszi tőlük azt amivel épp játszanak, fél perc múlva lerakja, mert neki sem kell, csak ne játsszon vele az öcsi. Próbáltam már szépen, kevésbé szépen, büntivel, egy idő után (valami?) hat, mert pár napra abbahagyja, aztán megint.
Gondoltam már arra is, hogy csak nekem csinálja, de hát ha belegondolok, foglalkozom vele szerintem eleget, sőt igazából a két fiúval "csak együtt" szoktam, mert külön csak a szeretgetést igénylik, (azt is megkapják :-) ), játszani együtt szeretnek, a lánnya meg külön csak vele játszom, ő már nem alszik nap közben, úgyhogy a kicsik sem zavarnak ilyenkor.
Nem találja fel magát, nekem kell sokszor ötletet adnom mit játsszon. Tudnátok mondani játékokat, amiket a tiétek szeret, néha kifogyok az ötletekből is.
Köszönöm!
Köszi! Igen, tudom hogy eleinte egymás mellett, majd együtt játszanak, csak ő nem játszik azzal amit elvesz. Általában.
Hétfőtől megy oviba, járt tavasszal 1,5 hónapot, nyáron nem ment, most pár hete mondta hogy menne, de akkor meg nem volt ovi. Remélem ott nem ezt fogja csinálni. Bár ott nála erősebbek lesznek.
Kicsiket néha zavarja, néha nem. MÁrmint hogy elveszi tőlük a dolgokat. Ők alkalmazkodóbbak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!