Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért érzek irigységet,...

Miért érzek irigységet, amikor barátnőim, ismerőseim a második babával dicsekednek?

Figyelt kérdés
Lányom lassan 2 éves, és sok ismerősömnek, barátnőmnek is hasonló korú a gyermeke, és nekik már jön a következő vagy épp már meg is van a 2. baba. Nekem olyan rosszul esik, irigyelem őket. De nekem nem lehet több. Lehetne, de én döntöttem, hogy nem kell több, sok okból. Eddig nem is vágytam rá, de most még is vágynék? Pedig nagyon nehéz volt a lányommal és nagyon sokat kapok miatta, és nem akarom, hogy mégegyszer át kelljen élnem a sok szenvedést. És még mindig nem vagyok kint a mélyvízből.
2013. febr. 11. 13:14
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
54%
Azt nem tudom hogy te miért érzed ezt,de ezzel én is így vagyok. Nekem is 2 éves gyerkőcöm van. Egy kisfiú. Anyagi okokból megállunk egynél így mindene meglesz alapon. Mások ilyen anyagihelyzettel gondolkodás nélkül vállalnának második gyereket (bár nem iszonyatsok a bevételünk, de nincs hitel, és igyekszünk okosan beosztani ami van). Szóval látom a nálunk rosszabb anyagi helyzetűeket, akik sorra szülik a babákat, és örülnék én is ha ismét babázhatnék, de lelki nyugalom szempontjából jó ez így. Nálunk is nehéz volt az első idő az első gyerekkel. Depresszió szülés után, hasfájás... de újra vállalnám azért hogy legyen még egy ilyen kis csodánk mint a fiam, de a mai világban igenis fontos a külön szoba, és az anyagiak. Szóval ronda a szó, de irigység bennem is van, de inkább csak vágynak nevezném a két gyermek után, de ha az eszemet is figyelembe veszem, tudom hogy kerek ez így :)
2013. febr. 11. 13:21
 2/11 anonim ***** válasza:

Azt nem tudom, miért vagy irigy, hiszen neked is lehetne, magad döntöttél úgy, hogy nem lesz. Amely döntést egyébként teljesen megértek, de talán gondolhatnál arra, hogy később mégis vállalkozol majd még egy gyerekre. Sokakat ismerek, akik a nagyobbik gyerek iskolás korában szülték a következőt. Na nem azért mondom ezt, mert egy iskolással már kevesebb gond van, ám az tény, hogy ezek másféle gondok, és így könnyebb egy kicsivel is foglalkozni.

Elgondolkodtatott az, hogy „…és nagyon sokat kapok miatta…” – ez mit jelent? Nem lehet, hogy mégsem a saját döntésed ez, hanem azoké, akiktől „sokat kapsz miatta”?

2013. febr. 11. 13:23
 3/11 anonim ***** válasza:
Meg is írtad a választ: vágysz rá. Két év után halványodnak a rossz élmények, szenvedések. Az eszed azt mondja, nehéz volt, nem akarod többet, de a szíved mást mond. Főleg, hogy a lányod kinőtt a babakorból, érzed, hogy ebben nem lesz többet részed. Bár egyik mondatodban azt írod, hogy nem lehet több gyermeked, másikban pedig hogy te döntötted el. Nem mindegy, melyik a valós indok, mert egy döntést meg lehet változtatni. Nem írtad, mi volt a gond, így nem kezdem el, hogy nem minden terhesség ugyanolyan, stb.
2013. febr. 11. 13:25
 4/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Nem irigykedek hanem szomorúságot érzek,hogy nekem még várnom kell,de ennek ellenére,örülök,hogy neki már jöhet a 2.,3. baba.Nem volt könnyű a babszületése utáni 3 hónap,voltam én is a mélyben,nem volt tervezve a fiunk és nehezen viselem a változást stb.Már nagyon vágyom egy 2. babára,kisfiam lassan 2 éves,de anyagi okokból legalább még 1-2 év mire bele kezdhettünk a babaprojectbe.Állandóan babaruhákat nézek,nézegetem hol mi olcsóbb.

2013. febr. 11. 13:25
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha mindent meg akarsz adni a gyerekednek, az épp a testvér. Nem pótolja egy lego szett vagy külföldi nyaralás vagy luxuscikkek a testvért. Szerintem. Főleg kis korkülönbséggel. Csodás amikor együtt nőnek fel, csodás ahogy szeretik, támogatják, védik egymást. Persze, kell egy bizonyos anyagi szint, de szerintem az az önzőség, hogy egy gyerek kell, mert neki venni kell egy lakást, segge alá kell tenni mindent. NEM KELL. Neki is meg kell dolgoznia valamiért, nem? Szóval én nem tudom, hogy neked milyen gondjaid voltak/vannak, mert nem írod, de igen, azért irigyled őket, mert vágysz mégegy babára. Készíts mérleget és az alapján döntsél, hogy legyen -e kistesvér vagy sem.
2013. febr. 11. 13:39
 6/11 anonim ***** válasza:

Azért,mert szíved mélyén vágysz egy második babára.Lehet most még nem vagy rá felkészülve,de szeretnél idővel.

Nehéz volt a lányommal 5 hónapos koráig,minden éjszaka 4X kelt,utána 10 hónapos koráig 2X.Rengeteget kínlódtam,azért,hogy legyen tejem,nehezen gyarapodott a súlya,a szülés meg kész rémálom volt,20 óra vajúdás-nem akarnak császározni-sok oxitocin-kitolásnál leesik a szívhang-császár.1 éves kora után volt könnyebb.Tudtam,hogy én ezt még egyszer NEM.3.szülinapja előtt 1 nappal pozitívat teszteltem:) És boldog voltam,akartam,és tudtam,hogy úgy ahogy a lányomért ő érte is mindent megteszek.7 hónapos a pici.Vele már minden más volt.Tudtam mit kell csináljak,kevesebbet izgultam,a szoptatást is lazán fogtam fel,és a szülésre is tudatosan készültem.3 hónapos kora óta végigalussza az éjszakát,és még tejem is van,5 óra alatt megszületett.A nagylány lassan 4,5 éves,és csuda jó nézni,ahogy szereti a picit:)

2013. febr. 11. 13:43
 7/11 A kérdező kommentje:

Én döntöttem úgy, hogy nem lesz.

Az eszem tudja, hogy butaság lenne, sőt ostobaság lenne még egy gyermeket vállalni, de a szívem mást súg. De nem tehetem meg, hogy a szívemre hallgatok.

"Sokat kapok miatta..." ezt azt jelenti, hogy 5 évesen meghalt anyukám, nincs senkim csak nagymamám, ő se fiatal már és sajnos sokat iszik és ilyenkor mindenbe beleköt. Nagyon szeretem nagyikámat, de tegnap még azt mondta józanul, hogy milyen jól éltek ők, mikor fiatal volt, mert libát, csirkét, malacot tartottak és húst hússal ettek. Milyen jó életük volt. Ma pedig részegen hozzám vágta. "Lyányom nem tudod te mi a nyomor, neked ki van nyalva a s***ed, bezzeg amikor én voltam fiatal, nyomorogtunk..." Na ez csak egy példa, ezen keresztül akartam volna szemléltetni, hogy mennyit tud szidni, ha részeg, szidja a gyereknevelési módszereimet, szid engem, sajnálja a gyerekemet, számtalanszor elmondja, hogy szegénynek milyen rossz anyja van. De lehetnék rosszabb is, ha azt vesszük, hogy engem senki nem tanított meg pelenkázni, vagy arra hogyan fogjam a gyermekem, amíg meg nem született én azt sem tudtam, hogy ilyen sokáig kell tartani a fejecskéjét, mert nem tudja tartani magának. Soha nem volt senki, aki csak azt mondta volna, hogy "biztos fáradt vagy feküdj le egy órára, én vigyázok rá". Ezért nem akarok én 2. babát.

Soha nem voltam rossz lány, nem éltem kábítószerekkel, nem ittam alkoholt, nem feküdtem össze fűvel fával, sőt igazából csak a férjemmel. Még is csak rosszakat kapok. Itt van a szomszéd nő. 41 évesen szülte az 1. gyermekét, 14 éves kora óta szívja a füvet és kábítószerezik, átmemnt rajta fél magyarország, de még amerika is (ott is élt sokáig, de haza toloncolták). Hazaköltözött az anyjához, 40 évesen nem volt egy hónap munkaviszonya, még is él mint a hal a vízben, a gyerekre mindig vigyázz valaki, ő pedig járja ugyanazt az utat, amit fiatalon. Jó élete van.

Bocsánat nem akartam ennyire rázúdítani mindent mindenkire, de tudjátok hogy van az. Nem mondhatom el senkinek hát elmondom mindenkinek.

2013. febr. 11. 13:49
 8/11 A kérdező kommentje:
Ezzel egyetértek: "Ha mindent meg akarsz adni a gyerekednek, az épp a testvér. Nem pótolja egy lego szett vagy külföldi nyaralás vagy luxuscikkek a testvért. Szerintem. Főleg kis korkülönbséggel. Csodás amikor együtt nőnek fel, csodás ahogy szeretik, támogatják, védik egymást." És nagyon elszomorít a tudat, mintha a szívemet tépnék, de nem tehetem, nem adhatok neki testvért, mert abba én belehalnék, de legalább is beleőrülnék. Mitől lenne jobb 2 kis gyermek anya nélkül, mint egy anyával?
2013. febr. 11. 13:54
 9/11 anonim ***** válasza:

Eléggé összegyűlt benned a keserűség. A szomszéddal ne foglalkozz, neki is meglehet a saját baja. Nagyiddal pedig olyankor ne foglalkozz, amikor ilyesmiket vág a fejedhez. A pia beszél belőle. Ha te tudod, hogy jó anyukája vagy a kislányodnak, hogy sok minden jóra tanítod, szereted, akkor peregjen le rólad az ilyen. Az meg ne legyen "kifogás", hogy senki nem tanította meg neked, hogy kell babával foglalkozni. Nekem sem, és gondolom, sokak nem tudták, míg babájuk nem lett. Hiába van anyukám, azt mondta, ő bizony már sok mindent elfelejtett, nem akar nekem butaságokat vagy ódivatú dolgokat mondani (eldobható pelus még nem volt, hozzátáplálás teljesen más volt, stb.). Szóval sokan kezdtük - majdnem - nulláról, és belejöttünk. Ahogy te is. Láthatod a kislányodon, hogy jól működsz édesanyaként. (gondolom)

Viszont nem ejtettél még szót a párodról. Pedig nem mindegy, hogy van-e, ha igen, akkor ő mit mond.

2013. febr. 11. 13:57
 10/11 anonim ***** válasza:
Mibe halnál vagy őrülnél bele?
2013. febr. 11. 13:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!