Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kívülállóként hogy látod,...

Kívülállóként hogy látod, tényleg ekkorát hibáztam? ( nagyszülő-unoka)

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Szeretném a véleményeteket kérni, mert nem tudom elfogadni párom reagálását, ill. úgy érzem teljesen indokolatlan volt a viselkedése! Kisebbik lányunk 3 hetes, nagyobbik 20 hónapos lesz - még a szülés előtt beszéltünk róla, hogy ha megérkezik a kistesó, a nagylányt időnként elviszi a nagymama ( eddig csak együtt mentünk, vagy mi vittük el a mamához, s úgy maradt ott pár órát). Na pár napja délután Anyum elvitte másfél órára, úgy hogy párom hazaérkezte után fél óraval már itthon is volt...( hozzáteszem Anyumékkal egy városban lakunk, autóval 2 percre laknak) - mikor hazaért a párom letámadott, hogy akkor hol is van a kislányunk, és mit képzelek, hogy őt erről meg sem kérdeztem , ennek ő nagyon nem örül, és felejtsem el, hogy ez szokás lesz - de mindezt olyan elborult arccal, és olyan idegesen, hogy szó szerint ijesztő volt! Tényleg ekkora bűnt követtem el, hogy nem kértem az engedélyét, - hisz beszéltünk róla korábban, ráadásul lányunk imádja a Mamit, naponta találkoznak - én úgy gondolom neki már szüksége van egy kis elszakadásra , meg egyébként is mi a rossz ebben???? Tényleg nem értem, s nem tudom elfogadni ezt a hozzáállást! Nem sokkal később annyit mondott már lenyugodva, hogy legközelebb kérdezzük meg őt is erről, és ezzel pontot tett a végére. én nem akartam vitatkozni, hisz itt a pár hetes lányka is, most rá-rájuk kell figyelnem, nincs energiám veszekedni , de nem tudom ezt elfogadni! Azóta persze nem vitte el a Mama a nagylányt, de én nem tudok így élni-gyermeket nevelni, ezt érzem belül... :(

Köszönöm, ha elolvastátok, és nagyon várom a külső meglátásokat!

2013. febr. 10. 13:56
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
87%
Kérdés, hogy milyen viszonyban vannak. Mármint a férjed és az anyukád. Ha nincsenek túl jóban, akkor ne csodálkozz. Ha nincs problémájuk egymással, akkor nem értem a férjed viselkedését. Indokolatlanul volt ideges!
2013. febr. 10. 14:00
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Én megkérdezném, hogy miért érzi úgy, hogy baj ha elviszi a nagyi? Hátha már lenyugodott, és csak valami felidegesítette!
2013. febr. 10. 14:02
 3/11 anonim ***** válasza:
72%
Én megértelek. Nálunk ez szerencsére nem szokás, hogy ilyen kérdésekben engedélyt kellene kérnem a páromtól. Nem egy idegenhez vitted hanem a nagymamájához, a te saját édesanyádhoz. Főleg, hogy előtte beszéltetek róla. Ráadásul szerintem anyukádnak sem eshet túl jól, vagy nem tudom mennyit tud belőle. Párod szerintem örülhetne, hogy van segítségetek és jó a kapcsolat a gyerek és a nagyi közt.
2013. febr. 10. 14:03
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem konkrétan nem is ez volt a férjed problémája, ez csak az a bizonyos utolsó csepp lehetett ahhoz, hogy boruljon a bili. Legalábbis nálunk így volt a második baba megszületése után. Én a kicsikkel voltam maximálisan elfoglalva, anyukám besegített, a férjem pedig egyedül és kirekesztettnek érezte magát. Plussz fáradt is volt, és nehezen tudta megemészteni az új körülményeket. Hiszen még alig szokott bele abba, hogy van egy gyereke, erre lett mégegy :) Nyugi, ez idővel elmúlik, de addig kicsit kedvesebbnek, megértőbbnek kell lenni vele. Mi így utólag ezt az időszakot az ő szülés utáni depressziójának hívjuk.
2013. febr. 10. 14:04
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem valami más baja volt, és ezen csattant. Ha mégsem, akkor nem tudom miért csinálta meg ezen a balhét. Szerintem ezt egy anya el tudja dönteni egyedül is, hogy elengedi e a mamával az unokát, vagy sem. Nem tudom, miért kéne kikérni a véleményét, olyan mintha mindent ő akarna irányítani, és ő dönt mindenben. Másban is volt már ilyen?
2013. febr. 10. 14:24
 6/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! A kapcsolata kimondottan jó anyumékkal, közösen nyaraltunk , összejárunk grillezni-karácsonykor... ezért sem értettem ezt a kirohanást. Van valami ebben a szülés utáni depresszióban az ő részére, mert lehetetlenül viselkedik mostanában - szinte alig segít be nekem, állandóan kitalál valamit, hogy ne kelljen velünk lennie( legalábbis én így érzem)...de a legrosszabb, hogy én türelmes vagyok, nem szólok, de úgy érzem be vagyok szorítva, mert ő ezt a kérdést magában eldöntötte, és nam hajlandó beszélni sem róla :( én viszont nem ilyen életet szánok a lányaimnak, nem akarom bezárva nevelni őket, miért is tenném??? meg a nagymamáról van szó könyörgöm!!! Olyan mintha más ember lenne, akivel én nem tudok-nem akarok élni , én nem ilyen családra vágyom!
2013. febr. 10. 14:28
 7/11 anonim ***** válasza:

Szerintem is itt vmi más lehet a gond, vmi más baja van talán nagy neki a felelősség így hirtelen vagy a fene tudja...

nálunk nincs ilyen hogy engedélyt kéne kérnem bármire is a férjemtől, de nem egy barátnőm van akiknél ez a szokás hogy még arról is megkérdezik telefonon "apát" hogy milyen bugyit húzzon a kislány aznap.

Ha nekik így jó akkor oké persze de nekem ez tök fura. Felnőtt ember vagy ugyan mi rosszat akarhatnál a lányodnak, nem értem az okot hogy mi rosszat látott ő ebben hogy a kislányod egyszer a nagyinál van. Azért is mondom hogy én arra gondolnék, más baja van, és nem ez amin ennyire kibukott...

2013. febr. 10. 14:34
 8/11 anonim ***** válasza:
16%

Bármilyen probléma felmerül, gondold végig te mit tennél az ő helyében. Tételezzük fel, hogy nem vagy otthon a párod megbeszéli az anyjával, hogy elviszi a gyereket, mikor hazaérsz azzal szembesülsz, hogy a kicsi nincs otthon, de téged senki nem tájékoztatott, és meg sem kérdezett. Te úgy éreznéd, hogy ez így ok?

Ő is ugyanúgy SZÜLŐ. Én a helyedbe örülnék neki, hogy ennyire törődik a gyerekével, hogy mindig szeretné tudni merre van, kivel van. Legközelebb értesítsd, ha elviszi a mami a picit, valószínű arról van szó, hogy szeretné ezt tudni.

2013. febr. 10. 15:08
 9/11 anonim ***** válasza:
Utolsó, szerintem te is túlreagálod és a férj is. Oké, legközelebb szóljon hogy a gyereket elvitte 2 percnyire a saját nagymamája, na de az eltorzult arccal való üvöltést némiképp túlzásnak érzem. Nem a szomszéd pedofilnak passzolta le a kislányt könyörgöm...
2013. febr. 10. 16:32
 10/11 anonim ***** válasza:
Szerintem túlreagálta és az utolsó előtti válaszoló is,nem is értem,ebben mi a probléma,tuti ez csak hab volt a tortán,nagyszülő miért ne vihetné el az apuka beleegyezése nélkül??Ülj le beszélni a pároddal és kérdezd meg konkrétan mi baja van? Nálunk teljesen természetes hogy elviszi a nagymama,nagynéni,keresztanya a fiunkat nem kell családi kupaktanács hozzá,sőt már aludt a mamánál is.
2013. febr. 10. 18:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!