Gyedet lehet újra igényelni?

Az első választ nem értem. Mi köze ehhez a próbaidőnek?
Mindegy.
Kérdez, persze megteheted, hogy lemondod a gyedet, és elmégy dolgozni, és ha nem jön be, és még jogosult vagy a gyedre, akkor újra igényled.

Biztosan lesz az új helyen próbaidő, de mi köze a próbaidőnek ahhoz, hogy újra igényelheti-e a gyedet ugyanarra a gyerekre?
Semmi köze hozzá. Ha van próbaidő, ha nincs, igényelheti újra a jogosultsági időn belül bármikor.

Tudom, köszi:)
de az egy húr nem fog menni, mert még indig nem értem, mit akarsz a próbaidővel.
Leírom, miért nem értem:kérdező gyeden van x. nevű 10 hónapos gyermekével. A gyed a gyermek két éves koráig jár.
Kérdező 2 hét múlva lemondja a gyedet, és munkába áll. 5 hónap munka után (de ez lehet akár egy hónap is) rájön, hogy ez nem tetszik neki, felmond (vagy kirúgják, tök mindegy), majd újra igényli a gyermeke után egyszer már megállapított, 2 éves korig járó gyedet, és mintha mmi sem történt volna, él otthon továbbra is és havonta kapja a gyedet a gyereke két éves koráig.
Ezt bátran megteheti, mert ha egyszer már megállapították neki a gyed jogosultságát, és utána az ellátást, akkor az a gyerek két éves koráig jár mindenképpen, akkor is, ha közben 2 hónapra lemondja.
Ez az új munkahelyétől TELJESEN független.
Na akkor most ezek alapján magyarázd meg kérlek, hogy mi köze mindehhez a próbaidőnek. Köszi:)

A gyedhez IGÉNYLÉSKOR kell jogosultnak lenned. Ha jogosult voltál amikor igényelted, és megállapították a gyededet, akkor mindegy, mi történik, a gyed a jogosultsági idő végéig jár. Akkor is, ha közben elveszíted a munkaviszonyod, akkor is, ha megszakítod, és visszamégy dolgozni, majd elveszíted a munkád, és nem lesz munkaviszonyod.
a következő baba esetén már számítana, hogy nincs munkaviszonyod, de a folytatólagosan igényelt gyednél ez nem számít. MAx. annyi, hogy nem aktívan kapod tovább, hanem passzívan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!