Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyedet lehet újra igényelni?

Gyedet lehet újra igényelni?

Figyelt kérdés
Gyed alatt szeretnék visszamenni dolgozni, de nem arra a munkahelyre, ahonnan gyedre mentem, hanem egy másikra. Ha mégsem jönne be, lehetek újra gyeden a babám 2 éves koráig?
2013. febr. 8. 09:04
 1/9 anonim ***** válasza:
ha van olyan hülye munkavállaló, aki alkalmaz akkor igen, a próbaidő lejárta után.
2013. febr. 8. 09:06
 2/9 anonim ***** válasza:

Az első választ nem értem. Mi köze ehhez a próbaidőnek?

Mindegy.

Kérdez, persze megteheted, hogy lemondod a gyedet, és elmégy dolgozni, és ha nem jön be, és még jogosult vagy a gyedre, akkor újra igényled.

2013. febr. 8. 09:37
 3/9 anonim ***** válasza:
mi köze??? Szerinted ha elmegy új munkahelyre, ott nem lesz próbaidő?
2013. febr. 8. 13:57
 4/9 anonim ***** válasza:

Biztosan lesz az új helyen próbaidő, de mi köze a próbaidőnek ahhoz, hogy újra igényelheti-e a gyedet ugyanarra a gyerekre?

Semmi köze hozzá. Ha van próbaidő, ha nincs, igényelheti újra a jogosultsági időn belül bármikor.

2013. febr. 8. 16:54
 5/9 anonim ***** válasza:
hát nem pendülünk egy húron, az tuti. De tudod mit? OKOS VAGY!
2013. febr. 9. 15:57
 6/9 anonim ***** válasza:

Tudom, köszi:)

de az egy húr nem fog menni, mert még indig nem értem, mit akarsz a próbaidővel.

Leírom, miért nem értem:kérdező gyeden van x. nevű 10 hónapos gyermekével. A gyed a gyermek két éves koráig jár.

Kérdező 2 hét múlva lemondja a gyedet, és munkába áll. 5 hónap munka után (de ez lehet akár egy hónap is) rájön, hogy ez nem tetszik neki, felmond (vagy kirúgják, tök mindegy), majd újra igényli a gyermeke után egyszer már megállapított, 2 éves korig járó gyedet, és mintha mmi sem történt volna, él otthon továbbra is és havonta kapja a gyedet a gyereke két éves koráig.

Ezt bátran megteheti, mert ha egyszer már megállapították neki a gyed jogosultságát, és utána az ellátást, akkor az a gyerek két éves koráig jár mindenképpen, akkor is, ha közben 2 hónapra lemondja.

Ez az új munkahelyétől TELJESEN független.

Na akkor most ezek alapján magyarázd meg kérlek, hogy mi köze mindehhez a próbaidőnek. Köszi:)

2013. febr. 9. 16:12
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Én is úgy gondoltam, hogy ha már egyszer megállapították a gyedet, akkor az járni fog. Viszont a gyednek nem feltétele a meglévő munkaviszony? Mert ha mondjuk felmondok, akkor már nincs munkaviszonyom... akkor is jár a gyed?
2013. febr. 10. 09:17
 8/9 anonim ***** válasza:

A gyedhez IGÉNYLÉSKOR kell jogosultnak lenned. Ha jogosult voltál amikor igényelted, és megállapították a gyededet, akkor mindegy, mi történik, a gyed a jogosultsági idő végéig jár. Akkor is, ha közben elveszíted a munkaviszonyod, akkor is, ha megszakítod, és visszamégy dolgozni, majd elveszíted a munkád, és nem lesz munkaviszonyod.

a következő baba esetén már számítana, hogy nincs munkaviszonyod, de a folytatólagosan igényelt gyednél ez nem számít. MAx. annyi, hogy nem aktívan kapod tovább, hanem passzívan.

2013. febr. 10. 10:04
 9/9 A kérdező kommentje:
Ez jó hír, köszönöm a választ!
2013. febr. 10. 19:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!