Aki az OEP-től kapja a gyedet, annak is újra kellett (volna) igényelni az adójóváírást?
Off!
És ott hogyan kell?Be kell menni?Én is onnan kapom és ma olvastam,hogy igényleni kell.Totál kiment a fejemből,hogy minden év elején szoktuk...
Érdekes lenne, ha az OEP magától kitalálná, hogy én nem akarok év közben visszamenni dolgozni, és túllépni az adójóváirás határát és magától elkezdené nekem érvényesiteni automatikusan az adójóváirást.
Pont azért kell nyilatkoznod, mert ha eleve tudod, hogy idén el fogod érni az érvényesités határát, akkor nem igényled, hiszen azt TILOS.
Én pl. megyek vissza év közepétől dolgozni, a bérem el fogja érni a fél év alatt is a megengedett határt, tehát nekem NEM fog járni az adójóváirás, ezért nem is igényelhetem, különben büntetés terhe mellett fizethetném vissza.
Tehát az OEP nem tudhatja, hogy milyen egyéb jövedelmed lesz az évben, ezért hogyan tehetné meg, hogy automatikusan, a te nyilatkozatod nélkül elkezdi adni neked az adójóváirást???
Hát elég nagy hibát követ el az oep, ha automatikusan küldi, mert ahogy az előtted író is írta, lehet, hogy csak 3 hónapig kapod a gyedet, aztán visszamégy a 300 ezres állásodba, és jövőre fizetheted vissza kamatostól az adójóváírást! Hiszen nem havi jövedelemhez kötött az adójóváírásra jogosultság, hanem éves jövedelemhez.
Szerintem rosszul mondták, mert az adójóváírásról jogszabály írja elő a nyilatkozási kötelezettséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!