Ha a munkahelyem kifizetőhely lett, akkor a tgyást és a gyedet is ott kell igényelni? A gyest nem, jól tudom?
Ha a munkahely kifizetőhely, akkor ők fogják utalni a tgyást és a gyedet, de intézni akkor is nekik kell (ha személyesen nem akarod), ha nem kifizetőhely).
A gyes a MÁK-től kapott ellátás, ott is kell igényelni, de van munkahely, ami ezt is intézi, beadod a papírokat és továbbítja.
Mondjuk szerintem jóval egyszerűbb, ha te intézed.
Off: aki írta, hogy nem kap gyest, miért nem kap? (csak 8 órában tudsz visszamenni dolgozni?, vagy mi az ok?)
IGEN:
Tgyást, Gyed-et és GYES-t is !!! ott igényeltem.
Sőt csalásit is rajtuk keresztül kapon.
A pénz a 2. munkanapon aszámlámon van, mint a fizum volt.
előző
tudom, hogy amikor még én is dolgoztam (pont pü-ön), akkor sok mindenkinek ment gyes, szóval nem a MÁKtól kapták!
Vagy gyed, ha megvolt a szükséges munkaviszonyod előtte, vagy gyes, a kettő együtt nem lehetséges.
[link] Ami tuti, ezt a kettőt az Oep-től, gyes-t és családi pótlékot az államkincstártól kapja a kifizetőhely is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!