Kedves ovis gyerekek szülei?
Miért olyan nehéz a másik szülőnek köszönni? Persze vannak kivételek, de nekem olyan nehéz azt megszoknom, hogy csak szinte akkor köszönnek nekem, ha én is köszönök!
Könyörgöm egy csoportba járnak a gyerekeink, miért olyan nehéz egy "SZIA-t" megejteni? Vagy csak én vagyok így?!
elég furin írod a kérdést, mintha tényleg egy csoportba járna a gyerekünk...és minket csesznél le :)...szerintem ezt az ottani szülőkkel kellene megvitatni....
ha annyira nehezükre esik köszönni és mindig neked kell előre köszönni akkor legközelebb ne köszönj....
Bocsi, tényleg úgy hangzik!
Jaj én nem akarok velük megvitatni semmit, csak érdekel a véleményetek erről!
hát elég csúnya dolog de attól hogy valaki gyereket vállal nem kap hozzá plusz intelligenciát és emberséget :)
szóval amúgy igazad van, te nem lehet tenni ellene, magadat meg ne stresszeld !!!!
első voltam....
Most hogy így mondod, nálunk sem köszön mindenki, de igazából magas ívből tojok rájuk, mert nem az ismerőseim, nem a barátaim, nem is akarok velük beszélgetni sem.
Én bemegyek és köszönök, vagy eljövök, akkor is köszönök, de nem szoktam ezen agyalni, hogy hányan köszönnek vissza.
Jaj és sem akarok velük beszélgetni, nekem sem a barátaim, csak mivel kis városban élünk (mindenki ismer mindenkit majdnem), így azért fura, hogy nem köszönnek!
De hát ahogy az első válaszoló írja a gyerekvállalással nem jár együtt az intelligencia! :-)
Éppen ezért nálunk a szülői értekezleten mondják az óvónők, hogy az ovi udvarán köszönjön a felnőtt a másik felnőttnek, gyerekeknek.
Elvégre hogyan várnánk el a gyerekeinktől, hogy köszönjenek, ha mi se köszönünk?? mutasson példát a szülő a gyerekének.
Nálunk is van pár szülő, akinek be van ragasztva a szája. Hát mit mondjak, illemet nem tanultak, ez van.
Az a baj, hogy az ilyen szülők gyerekeiből lesznek az olyan felnőttek, akik szintén nem tudnak köszönni. Nyilván őket sem tanították meg rá, emlékszem, anyám is morgott néha otthon, hogy egyesek mennyire nem képesek köszönni, sőt, visszaköszönni sem. Persze ezeket nem akkor mondta, amikor ovis voltam, hanem már később, csak azt akartam ebből kihozni, hogy sajnos ez már nem újkeletű, valószínűleg ezt a mintát látták gyerekként, és ugyanezt adják tovább. Elég szomorú mondjuk, hogy ilyen példát mutatnak... Nálunk pont most volt szülői az oviban, és szóba is került, hogy némelyik gyerek 5-6 éves létére még mindig megrökönyödik azon, hogy köszönni kell, vagy azt mondani, hogy kérek szépen. Nem is az, hogy nem maguktól mondják, hanem még figyelmeztetni kell őket, hanem hogy ezt az oviban hallják először. Pedig állítólag a szülők nagy része értelmiségi. Hát, nem mindenkin látszik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!