Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Másnak is kevesebb lett a...

Másnak is kevesebb lett a gyed-e az idén mint tavaly? Miért?

Figyelt kérdés
Ok, hogy a családi adókedvezményt nem írták jóvá januárban de az nem 25 ezer csak 10 ezer. Én 25-el kevesebbet kaptam. A kormányhivatal egész nap nem veszi fel a telefont. Ha másnak is volt ilyen hol érdeklődött, e-mail-re válaszolnak?
2013. febr. 6. 12:52
1 2 3 4
 21/34 A kérdező kommentje:
150.000-re voltam bejelentve és már decemberben visszafizettem egy összegben amit kellett.
2013. febr. 6. 13:30
 22/34 anonim ***** válasza:
Akkor passz. Írd meg a levelet és kiderül.
2013. febr. 6. 13:33
 23/34 anonim ***** válasza:

Akkor ez elég furcsa.

Felkeresném a mostani m.ügyest. Addig hívogatnám, amíg ki nem kergetném a világból.

Gondolom van bizonylatos a visszafizetésről. Ha más nincs, akkor írj a kormányhivatalnak egy e-mail-t.

2013. febr. 6. 13:35
 24/34 A kérdező kommentje:
Megírtam, elküldtem, röhej, hogy nem veszik fel a telefont és nem lehet egy ügyintézővel beszélni.
2013. febr. 6. 13:37
 25/34 anonim ***** válasza:

Gondolom azért kapsz minden hónapban ugyanannyi gyedet, mert max. gyedes vagy.

De akik nem max. gyedesek, azoknak a gyed bruttóját a naptári napi jövedelmükből állapítják meg, azért nem egyforma nekünk minden hónapban. Azért írta a Kérdező is, hogy eddig 72-74 ezret kapott, tehát nem minden hónapban ugyanannyit.

Onnan tudom, hogy megkérdeztem a bérosztályt, hogy miért változó a havi gyedem és mondták, hogy napra van, 30-as hónapban kevesebb, 31-es hónapban több picit. Ez egy másik munkahely bérosztályán is meg lett kérdezve, ott is mondták, hogy napra van, kivéve a max. gyedeseknek, mert nekik a minimálbér kétszeresének a 70%-a, tehát teljesen mindegy nekik, hogy mennyi volt a napi bruttó átlagkeresetük. De ezen sokáig lehetne vitatkozni.

2013. febr. 6. 13:38
 26/34 anonim ***** válasza:
25-ös válasz a 17-nek szólt
2013. febr. 6. 13:39
 27/34 A kérdező kommentje:
Mivel felszámolás alá került a cég nincs már cég, nincs munkaügyes, a kormányhivatalhoz kerültem át ők az illetékes szerv. Az a nehézség, hogy a cég központja Bp-en volt így a Bp-i hivatalnak adtak át én meg jelenleg vidéken lakom 90 km-re. Itt már voltam bent egyszer a családi adókedvezményt lepecsételtetni de nem csinálták meg mert Bp-hez tartozom. Csak annyit kérdeztem, hogy ez nem "országos szerv". Azt mondták az, de mégsem lehet máshol ügyintézni.
2013. febr. 6. 13:42
 28/34 anonim ***** válasza:

Hú, nagyon sajnállak kérdező, nem semmi amin keresztül mész.

Ha tudsz, akkor OEP-hez menj be inkább vagy hívd őket telefonon ne a kormányablakot.

2013. febr. 6. 13:51
 29/34 anonim ***** válasza:

Én is kevesebbet kaptam, 18 ezerrel.

Még futom a köröket, hogy miért... Szerintem nem számolták a gyerekek után a kedvezményt. Nekem a cégemhez kéne bemennem, de még nem jött meg a fizetési papírom, jó lenne azt látni előbb, hogy miért kevesebb ennyivel.

2013. febr. 6. 14:08
 30/34 anonim ***** válasza:

29-es vagyok. Nekem sikerült elintéznem telefonon, a családi adókedvezményt nem vették figyelembe és azért lett kevesebb. Jövő hónapban már a magasabb összeget utalják.

Remélem neked is sikerül hamar elintézni!

2013. febr. 6. 14:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!