Fel vagyok háborodva! (Tápszer), írnátok ehhez
kommenteket?
Figyelt kérdés
Féléves fiammal megyünk az orvoshoz a szokásos tápszer receptért. Mire ingerülten, és agresszívan közli, hogy az OEP nem finanszírozza, csak féléves koráig, mostantól vegyem meg magam. Na, gondoltam ennek rossz napja van, hogy így ordibál, megértettem volna akkor is ha normálisan mondja. Hazamentünk. Azóta a következőkre jöttünk rá: a saját védőnőm értetlenül áll az eset előtt, szerinte minden baba kap(hat) HA-s tápszert ha szüksége van rá féléves kora után is. Négy barátnőm közül (egyiknek sem allergiás, vagy ilyesmi a gyereke) három (más orvosoknál) simán kap tápszert, szó nélkül! Egy barátnőm viszont veszi ugyanúgy mint én! De a legfelháborítóbb, az egyik barátnőm ennél a dokinál kapja a receptet! Állítása szerint nem pénzelik az orvost. Vagy nem tudom, honnan fúj a szél, vagy most mi van. Anyukám egy másik városban az SZTK-ban dolgozik, lement megkérdezte az orvost, és azt mondta természetes hogy adna receptet. EZ MI? Tudtok erről valamit?
2-es vagyok. A fiam is a Milupa Fermentáltat eszi, nyilván ezért is írja fel gond nélkül a dokink.
2013. febr. 5. 15:28
32/39 anonim válasza:
30-as
az mekkora adag?
600g-os ?
2013. febr. 5. 15:44
33/39 anonim válasza:
A lactogen harmony 800 grammos.
2013. febr. 5. 15:48
34/39 anonim válasza:
A simát nem írhatja fel 6 hó után, csak a speciális tápszert, ami meg ugyan annyi , mintha megvenném a dm-babylove sima tápszert, de ha HA tápszert ír fel, az meg drágább mint a sima recept nélkül!
2013. febr. 5. 16:54
35/39 anonim válasza:
Pofámról leszakadna már a gondolattól is a bőr, hogy egy orvostól azt kérném tegye kockára a praxisát, hogy nekem olcsóbb legyen a tápszer. Az meg a legdurvább, hogy te ezen még fel is háborodsz, ezért kellene minden segélyt megszüntetni. Fél év múlva meg a zöldségesnél vered a pultot, hogy neked olcsóbb gyümölcs jár, mert van egy gyereked ?
Eszem megáll milyen emberek vannak.
2013. febr. 5. 20:29
36/39 anonim válasza:
Én nem a Kérdezőn és nem is az orvosán vagyok felháborodva, hanem azon a szisztémán, amelyik szembefordította, és feszültté tette őket... huszonévvel ezelőtt az ember simán megkapta receptre a tápszerét 6 hónapos koron túl is, sőt, még az orvoshoz sem kellett járni miatta, mert a tápszer-receptet csak be kellett mutatni a patikában, nem kérték el, és 1 évig volt érvényes... ja igen, az még egy másik, szörnyendiktatúrás világ volt, amikor másfélszer ennyi gyerek született évente...
2013. febr. 6. 01:06
37/39 anonim válasza:
Kedves kérdező, és azzal tisztában vagy-e, hogy már tb sincsen, meg semmi ilyesmi, benne van az alaptörvényben, hogy holott neked adóznod kell, az állam azért nem köteles semmiféle szolgáltatást nyújtani cserébe, szóval nem pattoghatsz! De hát ez kellett "nekünk"....
Mellesleg olyanról is hallottam, már régebben is, hogy ki van adva, hogy egy hónapban hány beutalót adhatnak ki (hiába több a beteg, mint amennyit megszabtak) lehet, hogy erre is vonatkozik. Vagy simán hülye az orvosod, vagy pikkel rád valami miatt
2013. febr. 6. 14:11
38/39 anonim válasza:
Vagy egyszerüen nem akart csalni. Te is megteheted, hogy minden hónapban átutalod nekem a számládra érkező pénzt mégsem teszed meg pedig csak pár gombnyomás lenne nekd. Fel vagyok háborodva!
2013. febr. 6. 14:19
39/39 anonim válasza:
A koraszülött babáknak is kell fizetni a táoszerért 3 kiló alatt, csak arra elég rendesen adnak támogatást, így 2300 Ft helyett pl 300 Ft nekünk a BEBA koraszülötteknek.
Kicsit off: de hadd kérdezzem, mert sosem értettem, hogy fél éves kor után miért kell tápszer: Van 2 nagyobb gyerekem is, ők csak anyatejesek voltak. 6 hónapos kortól bevezttem nekik a különböző kajákat, az anyatejet fokozatosan elhagyták. kb 8 hónapos korra nem volt már szopizás egyzser sem. Tej alapú kajának meg ott volt a tejpép. Tápszert sosem ettek, és soha sem volt semmi gond.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!