Fel vagyok háborodva! (Tápszer), írnátok ehhez kommenteket?
nyugi már ne idegej mert a gyerek is átveszi tőled .-)
menj vissza hozzá pár nap múlva és beszéld meg vele ....
Féléves kor után csak a speciális tápszereket lehet felíratni. (HA, AR, stb.)
Ha eddig a babád nem ilyet kapott, akkor az orvos most nem tud ilyenre váltani csak azért, hogy támogatva kapjátok. Ő nem tudná ezt megindokolni semmivel és Őket is ellenőrzik.
Milyen tápszert írt fel eddig?
Nekünk is azt mondta a doki, hogy Ha-s tápit kiír 6 hónapos kor után is, simát már nem lehet!
Az enyém Ha-st kapott 2 hónapos korától, mert nagyon száraz volt a bőre és érzékeny is, azt mondta a doki valószínűleg hajlamos az ekcémára, ezért kapott hypoallergént. Mi 10 hósan tértünk át sima tápszerre, miután a joghurtoktól sem volt semmi baja, azt már nem írta fel a doki.
Szerintem is próbálj kicsit megnyugodni :) Ebben az esetben inkább az a baj, hogy van egy új infó amit nem túl kedvesen közölt veled. Nekem felírta a doki a Milumilt 6 hós kor után is, de nem mentem vele sokra mert ugyanúgy teljes áron kaptam meg a gyógyszertárban. Mi is csak az első 1-2 hónapban használtunk HA,s tápit utána nem, de én nem is akartam volna neki olyat adni ha nincs rá szüksége. Akkor elmentem a Tescoba és rájöttem hogy ott jóval olcsóbb mint a gyógyszertárban, Aztán arra is rájöttem hogy a Müller saját márkás tápszere majdnem annyiba kerül mint régen a receptre felírt támogatott. Megvettem egy dobozzal, kipróbáltuk, az íze ugyanolyan, a babámnak is ízlett. Utána is olvastam , másnak is jó volt róla a véleménye így azóta azt használjuk.
Nem értem ezt a dokidnak miért így kellett tálalni, de tényleg nem írhat fel hirtelen most HA-s tápit ha eddig nem indokolta semmi. A mi városunkban volt egy-két éve egy nagy ellenőrzés, simán kiosztogattak 2-300 ezres büntetéseket minden sz@rért a dokiknak. Mondjuk ha ettől tart akkor illene minden egyes páciensnél ezt betartani.
Na, én ugyanígy jártam! Hívtam az orvost, és leüvöltött, hogy mégis mit képzelek, hogy tápszert akarok vele íratni, mert, hogy az nem jár 1 éves kortól.
Mondtam, hogy oké, nekem ezt nem kell tudnom, de nem is vagyok rászorulva az általa nyújtott színvonaltalan, és bunkó ellátásra.
Azóta magánorvosunk van, és minő csoda, fel tudja írni a tápszert.
Engem sem az háborított fel, hogy nem írja fel, mert, ha nem írhatja azt megértem. De ne beszéljen úgy velem, mintha meg akartam volna lopni. Az meg hab a tortán, hogy bizony felírhatta volna. Szóval nem is értem. Vannak érdekes emberek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!