Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Fel vagyok háborodva! (Tápszer...

Fel vagyok háborodva! (Tápszer), írnátok ehhez kommenteket?

Figyelt kérdés
Féléves fiammal megyünk az orvoshoz a szokásos tápszer receptért. Mire ingerülten, és agresszívan közli, hogy az OEP nem finanszírozza, csak féléves koráig, mostantól vegyem meg magam. Na, gondoltam ennek rossz napja van, hogy így ordibál, megértettem volna akkor is ha normálisan mondja. Hazamentünk. Azóta a következőkre jöttünk rá: a saját védőnőm értetlenül áll az eset előtt, szerinte minden baba kap(hat) HA-s tápszert ha szüksége van rá féléves kora után is. Négy barátnőm közül (egyiknek sem allergiás, vagy ilyesmi a gyereke) három (más orvosoknál) simán kap tápszert, szó nélkül! Egy barátnőm viszont veszi ugyanúgy mint én! De a legfelháborítóbb, az egyik barátnőm ennél a dokinál kapja a receptet! Állítása szerint nem pénzelik az orvost. Vagy nem tudom, honnan fúj a szél, vagy most mi van. Anyukám egy másik városban az SZTK-ban dolgozik, lement megkérdezte az orvost, és azt mondta természetes hogy adna receptet. EZ MI? Tudtok erről valamit?
2013. febr. 5. 14:25
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:

nyugi már ne idegej mert a gyerek is átveszi tőled .-)

menj vissza hozzá pár nap múlva és beszéld meg vele ....

2013. febr. 5. 14:40
 12/39 anonim ***** válasza:

Féléves kor után csak a speciális tápszereket lehet felíratni. (HA, AR, stb.)

Ha eddig a babád nem ilyet kapott, akkor az orvos most nem tud ilyenre váltani csak azért, hogy támogatva kapjátok. Ő nem tudná ezt megindokolni semmivel és Őket is ellenőrzik.

Milyen tápszert írt fel eddig?

2013. febr. 5. 14:41
 13/39 anonim ***** válasza:

Nekünk is azt mondta a doki, hogy Ha-s tápit kiír 6 hónapos kor után is, simát már nem lehet!

Az enyém Ha-st kapott 2 hónapos korától, mert nagyon száraz volt a bőre és érzékeny is, azt mondta a doki valószínűleg hajlamos az ekcémára, ezért kapott hypoallergént. Mi 10 hósan tértünk át sima tápszerre, miután a joghurtoktól sem volt semmi baja, azt már nem írta fel a doki.

2013. febr. 5. 14:42
 14/39 anonim ***** válasza:
Ha a barátnőid babáinál félévesen váltottak HA-s tápszerre azért, hogy fel lehessen íratni, akkor az Ő orvouk járt el szabálytalanul. Nem minden orvos vállalja ezt be.
2013. febr. 5. 14:42
 15/39 anonim ***** válasza:
21!!! hónapos a fiam és a humanna baby fit tápszert eszi receptre írja az orvosunk!pici korában bukós volt ezért irtattam ezt anno föl kb 5 hónapos korában,azóta is írják akár 3!!!éves korig!
2013. febr. 5. 14:45
 16/39 anonim ***** válasza:
Nekünk nem kellett, de hallottam, mikor a gyerekorvosunk sajnálkozva mondta egy anyukának, hogy fél éves kor után nem tud felírni tápszert már nekik. Szóval itt sem írják fel.
2013. febr. 5. 14:49
 17/39 A kérdező kommentje:
A védőnő ezt mondta: HA-s tápszert kap a gyerek, ha már elmúlt féléves, és akármilyen okból szüksége lenne rá, mert már csak az a támogatott. Azt mondta, keressek másik orvost. Kérdeztem hogy mi az az "akármilyen ok", és erre ezt mondta, hogy például az, ha az anyja úgy ítéli meg. Ma reggel mondta. Mindegy, vettem egy dobozzal, csak nem értem, hogy mások miért kapnak ingyen. A védőnő egyébként adott egy hivatalos tájékoztatót is, amin ez rajta van, hogy kérhetem, de nem merek visszamenni, mert félek, hogy hisztérikának tart az orvos, vagy megint flegma lesz. És tudjátok, nem értem!
2013. febr. 5. 14:50
 18/39 Disi ***** válasza:

Szerintem is próbálj kicsit megnyugodni :) Ebben az esetben inkább az a baj, hogy van egy új infó amit nem túl kedvesen közölt veled. Nekem felírta a doki a Milumilt 6 hós kor után is, de nem mentem vele sokra mert ugyanúgy teljes áron kaptam meg a gyógyszertárban. Mi is csak az első 1-2 hónapban használtunk HA,s tápit utána nem, de én nem is akartam volna neki olyat adni ha nincs rá szüksége. Akkor elmentem a Tescoba és rájöttem hogy ott jóval olcsóbb mint a gyógyszertárban, Aztán arra is rájöttem hogy a Müller saját márkás tápszere majdnem annyiba kerül mint régen a receptre felírt támogatott. Megvettem egy dobozzal, kipróbáltuk, az íze ugyanolyan, a babámnak is ízlett. Utána is olvastam , másnak is jó volt róla a véleménye így azóta azt használjuk.

Nem értem ezt a dokidnak miért így kellett tálalni, de tényleg nem írhat fel hirtelen most HA-s tápit ha eddig nem indokolta semmi. A mi városunkban volt egy-két éve egy nagy ellenőrzés, simán kiosztogattak 2-300 ezres büntetéseket minden sz@rért a dokiknak. Mondjuk ha ettől tart akkor illene minden egyes páciensnél ezt betartani.

2013. febr. 5. 14:55
 19/39 anonim ***** válasza:

Na, én ugyanígy jártam! Hívtam az orvost, és leüvöltött, hogy mégis mit képzelek, hogy tápszert akarok vele íratni, mert, hogy az nem jár 1 éves kortól.

Mondtam, hogy oké, nekem ezt nem kell tudnom, de nem is vagyok rászorulva az általa nyújtott színvonaltalan, és bunkó ellátásra.

Azóta magánorvosunk van, és minő csoda, fel tudja írni a tápszert.

Engem sem az háborított fel, hogy nem írja fel, mert, ha nem írhatja azt megértem. De ne beszéljen úgy velem, mintha meg akartam volna lopni. Az meg hab a tortán, hogy bizony felírhatta volna. Szóval nem is értem. Vannak érdekes emberek!

2013. febr. 5. 14:58
 20/39 anonim ***** válasza:
25%
Egy feleves gyereket mar lehet tapszer nelkul is taplalni. Ha megis ugy erzed hogy kell, arra a napi egyszeri etkezesre, amit meg nem valtottal le, meg tudod venni recept nelkul is. Orulj, hogy nem kell a gyereknek a HA tapszer/
2013. febr. 5. 14:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!