Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Fel vagyok háborodva! (Tápszer...

Fel vagyok háborodva! (Tápszer), írnátok ehhez kommenteket?

Figyelt kérdés
Féléves fiammal megyünk az orvoshoz a szokásos tápszer receptért. Mire ingerülten, és agresszívan közli, hogy az OEP nem finanszírozza, csak féléves koráig, mostantól vegyem meg magam. Na, gondoltam ennek rossz napja van, hogy így ordibál, megértettem volna akkor is ha normálisan mondja. Hazamentünk. Azóta a következőkre jöttünk rá: a saját védőnőm értetlenül áll az eset előtt, szerinte minden baba kap(hat) HA-s tápszert ha szüksége van rá féléves kora után is. Négy barátnőm közül (egyiknek sem allergiás, vagy ilyesmi a gyereke) három (más orvosoknál) simán kap tápszert, szó nélkül! Egy barátnőm viszont veszi ugyanúgy mint én! De a legfelháborítóbb, az egyik barátnőm ennél a dokinál kapja a receptet! Állítása szerint nem pénzelik az orvost. Vagy nem tudom, honnan fúj a szél, vagy most mi van. Anyukám egy másik városban az SZTK-ban dolgozik, lement megkérdezte az orvost, és azt mondta természetes hogy adna receptet. EZ MI? Tudtok erről valamit?
2013. febr. 5. 14:25
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
Ingyen tápszert nem kap senki,csak koraszülött babák,míg súlyuk nem éri el a 3000 grammot.
2013. febr. 5. 15:04
 22/39 anonim ***** válasza:
6 hónapos gyereknek már nem kell tápszer?? Kicsit el vagy tájolva utolsó.
2013. febr. 5. 15:05
 23/39 anonim ***** válasza:
Ha tapszeres, akkor mar 4 honapos kortol elkezdik a hozzataplalast, 6 honaposan mar majdnem mindent eszik. Tapszer max reggel-este.
2013. febr. 5. 15:07
 24/39 anonim ***** válasza:
A Ha tápszer receptre is 2000 Ft!!!
2013. febr. 5. 15:10
 25/39 anonim ***** válasza:
Igen tudom, a fiam 8 hónapos, reggel, este eszik tápszert, de Te nem ezt írtad, hanem, hogy egy féléves gyereket mar lehet tápszer nélkül is táplálni. Ez így nem igazán helytálló.
2013. febr. 5. 15:10
 26/39 anonim ***** válasza:
Elnezest, hogy pontatlan voltam. Masik hozzaszolo, a kerdezonek nincs szuksege a HA tapszerre
2013. febr. 5. 15:12
 27/39 anonim ***** válasza:

AZ orvos stílusa valóban felháborító, de ehhez többet nem tudok szólni, hiszen nem voltam ott, nem tudom, miért viselkedhetett így.

De akkor most a konkrét kérést nézve: HA tápszert egy éves korig, simát fél éves korig írnak fel. Viszont a receptes HA tápszer kb. annyiba kerül (Még talán drágább is picivel), mint a sima tápszer. Tehát anyagilag teljesen mindegy, hogy melyiket veszed. Úgyhogy már csak ezért is próbálj megnyugodni

2013. febr. 5. 15:15
 28/39 anonim ***** válasza:

már válaszoltam párszor....

de saját tapasztalat:

nekem rendes aranyos dokinénik van

mondjuk szeret a gyerekeimen kísérletezni :-D

szal mikor kijött a milupa fermentál akkor kérdezte kipróbáljuk e mondtam miért ne...

szépen begépelte h a gyerek refluxos és onnantól járt a támogatás rá

vagyis a 900g-os tápi 1100.- volt :-)

kérés annyi volt számoljak be a tapasztalatokról

megvolt 1 hónap múlva akinek kellet mindenikek felírta

2 éves korig írta fel neki támogatottan (most januárban fogyott el a vége)

szal beszélj vele h anyagilag nem tudjátok ezt megengedni magatoknak ....

2013. febr. 5. 15:21
 29/39 anonim ***** válasza:

Kisfiam két hete lett fél éves. Bementem az orvoshoz és simán kaptam receptet nem HA-s tápszert eszik és most sem olyat írtak fel. A lactogen harmonyt vesszük meg receptre 957 Ft-ért.

Nekünk azt mondta írhat fel még fél éves kora után is.

2013. febr. 5. 15:21
 30/39 anonim ***** válasza:
A Lactogen Harmony is speciális tápszer. Nem csak a HA-s tápszert lehet receptre íratni, hanem bármelyik speciálisat.
2013. febr. 5. 15:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!