Aki azt mondja hogy a gyereke ki tudja rakni a puzzle-t az pontosan milyenre gondol? Nagy gond ha a 3éves lányom nem rak ki egyet sem? Igazából nem is érdekli, pedig van neki mindenféle.
Bocs ha buta kérdés de nem tudom eldönteni hogy ilyenre [link] ,vagy sima oldalúra vagy másra gondol!
Kissé aggaszt mert sokat olvasom itt mostanában hogy valakinek a gyereke már 2-3évesen kirak 20-25db-ot is. Lehet valami hátránya a későbbiekben ha a lányom nem csinálja(egyenlőre)?:(
Oké,értem és köszi!:) Van neki fából ilyen aminek 1db-ja kb 10cm,és 25db,meg sima fakocka aminek minden oldalát ki lehet rakni,de abból inkább tornyot épít.
Szerencsére okos értelmes kislány már 1éve szobatiszta,gyönyörűen beszél. Nagyon hamar megjegyez dogokat,rengeteg mesét mondókát éneket tud.
3-as válaszoló vagyok, nem értem miért lettem lepontozva....mert ki tudja a gyerek rakni a puzzle-t ???
nevetséges komolyan......
azt egyből gondoltam, nem is rád gondoltam kedves kérdező!!!
meg tényleg nem értem mivel írtam is hogy másban van h ő sem olyan ügyes csak ezek a logikai játékok jól mennek neki....hogy ez melyik anyukát bánthatta gőzöm nincs de szomorú .....
Emiatt ne aggodj.
Ket fiam van, a nagyobbik negy eves es egyaltalan nem erdekli semmilyen puzzle.
Ki tudna rakni sztem, ha lenne turelme, de mivel nem elvezi, igy nem csinalja.
A kucsi viszont pici kora ota szereti oket, anno a batyja allatos kirakoit hamarabb rakta ki, mint a teso, ket evesen 20-25 darabosokat mar kirakott, ezek nagy fapuzzlek voltak, azokat konnyen megfogta.
Most lesz harom eves, szinten a batyja kapott karacsonyra baratainktol egy 45 darabos verdas puzzlet, ez papir. En is sakkoztam vele rgy ideig elsore (en sem szeretem), a nagyobb soha nem rakta meg, a kicsi meg szereti, ki tudja rakni. Beszelni viszont meg mindig nem akar... :-/
Szoval nagyban gyerektol fugg.
Valóban nagyon gyerek függő a dolog, mint ahogy itt is írták már előttem. A fiam 3 lesz májusban, az 50 darabosakat simán kirakja (előbb mint én). De beszélni nem nagyon akar, csak magánhangzókkal. A mondókákat sem nagyon szereti, csak a nagyon alapokat. Ebből is láthatod, hogy a Te lányod meg azokat kedveli inkább.
Ne erőltesd, ha akarja kirakja, ha nem, nem. Egy ember sem egyforma, a gyerekeknek sem kell egyformának lenniük.
Szia! Szerintem ne aggódj emiatt. Ki ebben, ki abban ügyesebb.
Nyáron lesz 4 éves a fiam és nem rakja ki a puzzle-t, csak azt, aminek a tábláján ott van az eredeti minta, tehát, hogy melyiknek hol a helye. Ha ilyen nincs, akkor még egy 6 db-ost sem tud kirakni. Talán öröklődik, mert szerintem én egy óra alatt raknék ki egy 20 db-ost. Nem köt le, nem foglalkoztatott sosem. A fiamat sem.
Ahány gyerek annyi féle.
A kislányom 1.5 kora óta 3-4 szavas mondatokban beszél...
De ha tanitom neki a szineket pl.kockákkal ránm se bagózik.
Most 22 hónapos de már a sírás kerülget néha ,mert olyan okos ls nagyon szépen rajzol ,nem firkál hanem szabályos köröket,labdát pöttyökkel,csigát stb de ha mutatok neki egy zöld kockát ránéz,nevet és azt mondja pijos :(
Nem érdekli...pedig minden más nagyon,utánoz minket.
jah a formabedobó..az sem érdekli ,ha nem megy a kocka a körbe,földhöz vágja és otthagyja :)
Szóval...neki még puzzle-ja sincs ,de ki fogom próbálni érdekli e:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!