Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy mondjam meg az anyósómnak...

Hogy mondjam meg az anyósómnak, hogy már "kicsit" nagyon sok?!

Figyelt kérdés
20 éves vagyok, és van egy fiam, aki most múlt 4 hónapos.!A párommal együtt lakunk hárman, a párom nagyszülei házában.!Az anyósóm 1 utcával arrébb lakik, és minden nap átjön "segíteni".!A párom minden hajnalban elmegy dolgozni, és csak késő délután ér haza.!Eddig nincs is semmi baj.!Csak, hogy az anyós mindenbe beleszól.!Pld. a gyereknevelésünkbe, ahogy öltöztetem a fiamat, a főzésembe, az ÉN öltözködésembe..stb. (Még rengeteg sok mindenbe, de ezt most ide hosszú lenne leírni.!)És egyszerűen megőrülök tőle..úgy viselkedik, mintha én nem tudnék vigyázni a saját gyerekemre, és óvni akarná tőlem.!És mindig azzal jön, hogy ő felnevelt 2 gyereket.!(Hozzáteszem tanár volt, de most nyugdíjas.!)De olyanokat csinál, hogy ha kiviszem sétálni, mindig úgy beöltözteti a gyereket(mivel amit én kirakok ruhát a gyereknek az az anyósnak nem tetszik, és mást ad rá), hogy szegény picikém nem hogy megmozdulni nem tud, de még levegőt se kap.!Értem én, hogy óvni akarja, hogy nehogy megfázzon, de akkor bízza rám, én is feltudom öltöztetni, úgy, hogy ne fázzon meg.!Akkor mindig eljön velünk mindenhova, hogy le ellenőrizze, hogy jól öltöztettem-e fel.?!És 2 lépést teszek a babakocsival(a gyerek elfordul, és kilátszik a füle), egyből megigazítja, hogy nehogy megfázzon a füle.! És ezt minden 2. lépésnél megcsinálja.!Apró dolgok, de ha mindennap megcsinálja, akkor ez már idegesítő tud lenni.!Akkor ha mondok neki valamit(pld.fáradt vagyok), akkor mindig panaszkodásnak veszi fel, pedig nem panaszkodásként mondom, hanem azért mert tényleg fáradt vagyok.!Azt hiszi, hogy én nem foglalkozok a gyerekkel mikor csak ketten vagyunk itthon, és mindig elmondja, hogy beszélgessek hozzá, játszak vele, mintha én nem csinálnám(de ezt olyan fennhangon, mintha az iskolában lenne még mindig, és én lennék a diákja).!Meg kijelentette, hogy ha ő viszi sétálni, akkor olyan ruhát fog ráadni ami neki tetszik, nem azt amit én kikészítettem.!Azért is szól, ha olyan képet töltök fel facebookra a gyerekről, vagy magamról, ami neki nem tetszik.!Van még sok ilyen dolog..Párommal beszéltem már erről, de ő azt mondja, hogy beszéljem meg az anyjával, hogy mi a gondom vele, mert ő mindig leteremti, hogy "úgy neveljük a gyereket ahogy mi akarjuk, ne szóljon bele", de úgy tűnik nem ért belőle.!Szóval, hogyan mondjam meg neki, hogy ne sértsem meg, ne bántsam meg, hogy kicsit "vonuljon a háttérbe", mert nem az ő gyereke.?!Ő már felnevelt 2 gyereket, én meg most akarom felnevelni az ÉN SAJÁT gyerekemet.!Ne ő akarja nevelni, mikor van anyja, meg apja is.!És annyit idegeskedek emiatt, hogy félek, hogy elfog apadni a tejem, mert hallottam már ilyet, hogy az anyós miatt apadt el a teje egy anyukának, mert mindig idegeskedett miatta, de az anyós még akkor se vette észre magát, és az anyukát okolta, hogy nem öltözött fel eléggé, és megfázott, és emiatt apadt el a teje.!Hozzáteszem az én anyósóm olyan, ha tüsszentek egyet, akkor már azt mondja, hogy megfáztam.!Meg persze a gyerek is ha tüsszent 1-et akkor már megfázott szerinte.!
2013. febr. 1. 08:56
 1/10 anonim ***** válasza:
94%

Kerek perec mondd el neki, köszönöd a segítségét, de egyedül is boldogúlsz!

Ha majd segítség kell hogy vigyázzon a picire, vagy vigye el sétálni, akkor hívod!

2013. febr. 1. 09:02
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Tudom mit érzel, az enyém is ilyen! Volt! Tudom, hogy nehéz megmondani neki, mert van az emberbe egy tartás az anyósa iránt, viszont ha most nem állitod le, akkor ez csak rosszab lesz! Sokkal rosszabb! Mondd meg neki, hogy legyen szives ugy kezelje a gyereket, mint az unokáját, és ne ugy mint a sajátja lenne! Ha ő valamit elrontott a 2 gyereke felnevelésében, azt ne az unokáján próbálja meg pótolni! Állj a sarkadra, mert a fejedre nő!!
2013. febr. 1. 09:18
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Én a kaput kulcsra zárnám és csak akkor engedném be, ha nekem is van kedvem hozzá. Mert az, hogy minden nap a nyakatokra jár, túlzásnak tartom. Egy idő után megunná, észrevenné magát. Még az is lehet, hogy előtte odatelefonálna,hogy mehet-e, hogy nem menjen potyára. az ilyen emberrel nem lehet leülni és megbeszélni, hogy sok, amit csinál, mert megsértődik, vagy úgy túnik, mintha megértené és köv. alkalommal kezdi elölről.
2013. febr. 1. 09:30
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Egyet értek a többi válaszolóval:muszály megmondanod neki konkrétan,különben egyre rosszabb lesz!Finoman közöld vele:"Örülök,hogy ilyen gondoskodó nagymamája van a fiamnak,de legyen szives azért észrevenni,hogy én vagyok az anyukája,ezért a vele kapcsolatos dolgokban,mint öltöztetés,etetés én fogok dönteni.Jó érzés,hogy ha kell segítség,akkor jön és vigyáz a picire,de köszönjük azért minden nap nem kell,magam is boldogulok a gyerekkel."-na kb.így.ha mégis megsértődik,az ő baja ne bánkódj,hamarosan megenyhül,amint feldolgozza a tényeket.ja,pároddal együtt mondjátok el neki mindenképp!
2013. febr. 1. 10:18
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat.!A kaput nem tudom bezárni, mert nekem nincs hozzá kulcsom, csak a páromnak, de nincs is értelme elkérni tőle, mert mivel ahogy írtam a párom nagyszülői házában lakunk, ahova az anyósómnak is van kulcsa, mivel mikor a nagyszülők laktak itt, akkor az anyós mindig átjött nekik segíteni.!Őszintén megmondom, hogy nincs vele semmi bajom, csak ne szóljon bele a dolgokba.!Jöjjön át, nézze meg az unokáját, dédelgesse, szeresse, de semmi több.!Most is átjött, és a gyerek a franciaágyon aludt (közvetlen mellette voltam, és miközben aludt a gyerek, én addig néztem a tv-t), megkérdezte, hogy nincs-e valami dolgom itthon, vagy nem-e kell átmennem a boltba.?! Mert addig ő vigyáz rá szívesen..Mondom okés, átmegyek a boltba..Kíváncsi voltam, hogy mire hazaérek, addigra fent lesz-e a gyerek..Általában ilyenkor mindig úgy ébreszti fel, hogy átteszi a kiságyba, mert ott biztos jobban alszik, meg onnan nem fog lefordulni..Hát persze..Hazaértem, és igazam volt, a gyerek a kiságyában volt, és persze felkeltette.!! Magamban örlődtem, hogy nem neki kell elaltatnia majd megint..És mindig ezt csinálja.!Aztán persze megint beszólt, mert vettem 1 kiló kristálycukrot, és azt kézben hoztam haza.!Hozzáteszem 4 házzal arréb van a bolt.!Hogy miért nem vittem táskát, vagy miért nem vittem el az ő kosárkáját.?!Gondolom ezt ő égőnek találta az ismerősei körében, hogy én kézben hoztam haza.. ba***a meg, nem érdekel..Az elején még igen bírtam, de most már szó szerint irritál a jelenléte.!És ez azóta van mióta a kisfiúnk megszületett.!Mert ő mindig mindent jobban akar tudni, "mert ő már felnevelt 2 gyereket", tapasztalt édesanya.!Akkor most kérdem én, akkor miért ne halgassak az én anyámra aki 6 gyereket nevelt fel.?!De képzeljétek el, még a saját anyámra se hallgatok, mert én magam akarom felnevelni a gyereket, a saját anyai ösztöneimből.!Jól jönnek a tanácsok, és meg is hallgatom őket, de nem biztos, hogy meg is fogadom őket.!Páromnak könnyű, mert anyámat csak 1 hónapban 1 napig kell kibírnia(mivel anyám nemzetközi kamionsofőr a férjével együtt, és sosincs itthon, akkor se igazából egy napig, hanem csak pár óráig.!Tudom, hogy ő is mondd sok hülyeséget, de őt csak 1 hónapban 1x kell végig hallgatni(a), nekem meg mindennap az anyóst.! ://
2013. febr. 1. 11:36
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem neked csak utolsó lehetőség kellene konfliksba keveredni az anyósoddal. Inkább a párodnak meséld el, hogy mennyire zavar ez téged és ő szóljon rá az anyjára!
2013. febr. 1. 11:37
 7/10 A kérdező kommentje:
Ő mindig rászól az anyjára, ha itthon van, hogy ne szóljon bele a dolgainkba, majd úgy csináljuk ahogy mi akarjuk.!Én is mondtam a páromnak, hogy ő beszéljen vele először, aztán ha nem érti meg, akkor én is beszélek vele.De ez egy olyan kellemetlen szituáció, és annyira kínos, mert szeretném ha jönne, csak tényleg ne szóljon bele semmibe se.!Tudom és tisztában vagyok vele, ha megmondom neki, akkor biztos megfog haragudni, és pár napig nem fog jönni, utána meg vagy jön, és nem mondd semmit, vagy pedig jönni fog pár nap után, és úgy csinál mintha mi sem történt volna..Az meg aztán, nem szép tőle, hogy a páromnak van egy testvére aki lány, és már férjhez ment, de ott még nincs gyerek, hiába próbálkoznak, a lány sajnos mindig elvetél.!Amit persze megértek, hogy biztos nem lehet könnyű, és biztos nagyon fáj, de ezért miért kell ránk haragudni.?Azért mert nekünk sikerült, nekik meg nem?Nem sokszor találkozunk velük mert ők Pesten laknak, mi meg vidéken, és nagyon ritkán jönnek le Pestről.!És a lány a férjével együtt átnéznek rajtunk, meg persze a gyereken is..hoztak neki ruhákat, meg ajándékokat, és meg is köszöntük nekik, de többet nem fogadunk el..Az anyós meg mindig azt mondja, hogy értsük meg őket, és mindig őket védi, ahelyett, hogy a sarkára állna, hogy kibékítse a fiát, meg a lányát.!Mindig arra hivatkozik, hogy értsük meg, mert a lányának gondjai vannak..most kérdem én.?!Nekünk nincsenek gondjaink.?! -.-"
2013. febr. 1. 11:51
 8/10 anonim ***** válasza:
57%
Kedves Kérdező! Először is megértelek, tudom milyen az ilyen anyós. Az enyém is ilyen, és mi is minden nap találkozunk. Az én fiam már két éves, úgyhogy van egy kis tapasztalatom anyós-leszerelésben. Én azt mondom, ne hallgass az első válaszolókra. Nem az a megoldás, hogy lepattintod és magadra haragítod, hisz Ő csak lelkes, mert megszületett végre az unokája. Én azt csinálom, hogy ha beleszól valamibe, akkor egyszerűen annyit mondok Neki: "jól van mama, de én másképp szeretném", "köszi a tippet, de én már eldöntöttem hogy szeretném", "oké, legközelebb TALÁN úgy lesz"! Soha, de soha nem vesztem még össze az anyósommal az 5év alatt, pedig az agyam eldurran néha a hülyeségeitől. De elviselem, sőt szeretem, mert Ő a férjem anyja és a gyermekem nagyanyja. Szóval szerintem inkább finomabban, lasabban, mert soha nem tudhatod, mikor lesz rá szükséged!
2013. febr. 1. 22:41
 9/10 A kérdező kommentje:
Azt hiszem igazad van.!Én sem akarok összeveszni vele, mert különben aranyos, és kedves, meg minden.Meg nem azt mondom, hogy ne jöjjön, tőlem aztán jöhet akármikor, hiszen itt a fia, és az unokája is, meg hát(igazából neki nagyobb joga van idejönni, mivel a szülei háza volt).De most szerintem egy ideig nem fog tudni jönni, mert pont tegnap elesett a pince lejáróba, és eltört a lába..Esküszöm nem átkoztam el, meg semmi, mielőtt akárki erre gondolna.! :/
2013. febr. 2. 08:55
 10/10 anonim ***** válasza:
De azért jó egy kis nyugi! :)
2013. márc. 20. 19:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!