Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Vaterás/teszes vásárlók...

Vaterás/teszes vásárlók eladók, szép a ruha de iszonyú büdös cigiszagú kicsi baba és gyerekruhákról van szó, milyen értékelést írjak?

Figyelt kérdés
2.jára mosom őket és még most is úgy érzem vizesen hogy tök cigiszagúak. Viszonylag gyorsan postázott az eladó, kommunikatív volt, megtörtént az adásvétel, tehát gondolom pozitív de azért valahogy szívesen jelezném ezt, a leírásba írjam bele vagy hogy? Vagy hagyjam a fenébe ?
2013. jan. 30. 22:10
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
52%
Áztasd őket 1 hétig öblítőben. 2 naponta cserélj rajta vizet, hogy ne büdösödjön be. Ha ezek után cigi szaga lesz, küldd vissza, hogy használhatatlan.
2013. jan. 30. 22:56
 12/27 anonim ***** válasza:
100%

Privátba megirnám neki,hogy bár elégedett vagy a ruhák állapotával,írtózatos cigarettaszaguk van!

Ird le,hogy csak azért szólsz mert te ugyan megküzdesz a szagtalanitással,de erre figyeljen oda,mert lehet,hogy nem mindenki ennyire elnéző.

Én ennyit tennék..

2013. jan. 30. 23:46
 13/27 anonim ***** válasza:
Mi olyan öblítőt használunk, ami ecet, víz és illóolaj keveréke. Próbáld meg egy erősebb hasonló keverékbe beáztatni a ruhácskákat, hátha az ecet segít. A ruhának nem lesz tőle baja. Az illóolaj pedig majdhogynem teljesen semlegesíti az ecetszagot, azért ezt használom öblíteni, mert a mosógépnek és a ruhának is jót tesz a hatása.
2013. jan. 30. 23:59
 14/27 anonim ***** válasza:

Bocs, a kérdésedre, én csak privátban jelezném neki. Lehet, hogy ő nem érezte úgy, te meg jobban, mert nem dohányzol.

És igen, van, aki dohányzik baba mellett. Mi is dohányzunk, de nem mellette!, hanem lakáson kívül, de több olyat is ismerek, aki bent is.

2013. jan. 31. 00:01
 15/27 anonim ***** válasza:
Az ecet tényleg nagyon jól semlegesíti a cigaretta szagot, nem csak ruhában, hanem pl. szobában is. Áztasd egy napig ecetes vízben a rucikat, nem lesz bajuk tőle. Ezen felül a mosóporhoz adagolj egy pohár szódabikarbónát, majd plusz egy öblítés, és valószínűleg finom, friss illatúak lesznek a ruhák. Én amúgy megpróbálnám kedvesen jelezni az eladó felé, és megosztani vele a cigiszag eltüntető praktikákat.
2013. jan. 31. 04:57
 16/27 anonim ***** válasza:

aki azt írta, hogy áztasd egy hétig öblítős vízben...

akkor csak öblítő+cigiszagúak lesznek a ruhák. Nem tünteti el az öblítő. csak elnyomja és összekeveredik a két szag. Hasonlót akartam írni, mint az utolsó. Gyenge ecetes vízben áztatnám egy napig és utána rendesen kimosnám.

2013. jan. 31. 07:55
 17/27 anonim ***** válasza:
Egyébként privátban jelezném az eladónak, hogy cigiszagúak a ruhák azért, hogy máskor eladás előtt ő szagtalanítsa azokat. Bár, ha bent a lakásban cigiznek, akkor úgyis olyan lesz.
2013. jan. 31. 07:57
 18/27 anonim ***** válasza:

Egyszer én is jártam hasonlóan. Vettem néhány rugdalózót. Friss, erős öblítőillatuk volt. Tetszettek, pozitív értékelést adtam. Aztán pár nap elteltével elment az öblítő illat, és valami furcsa szagot éreztem a ruhákon. Nem cigi. Kimostam kétszer, hatvan fokon, de nem múlt el, sőt átvette más ruha is a szekrényben. Én kihajítottam őket. Így jártam.

A helyedben mindképp felvenném a kapcsolatot az eladóval, hátha visszaveszi, de ilyenkor a postaktg. téged terhel.

2013. jan. 31. 08:11
 19/27 anonim ***** válasza:

Valahogy szerintem is jelezni kéne, lehet, hogy neki fel sem tűnt. Egyébként én is jártam már így, mármint eladásra szánt ruhával, csak nekem feltűnt, hogy érződik rajta. Nyilván nem a gyerek mellett cigiztem, meg azért attól nem lenne eltűntethetetlen bagószaga a ruhának, hogy a gyereket egyszer dohányfüst éri, szerintem az eladó esetében is, meg nálunk is tárolási problémák voltak. Nálunk például nincs kert, erkély sem, a konyhában dohányzunk, csukott ajtónál, nyitott ablaknál. Na most, történt egyszer, hogy kint volt a szobában az összeválogatott ruhakupac, de útban volt, átvittem a konyhába, hogy ne legyen szem előtt, aztán el is felejtettem, hogy ott van, két nap után vettem észre, addigra persze már elég rendesen beszívták a füstöt.

Na, ezekkel azt csináltam, hogy első körben kiszellőztettem őket az ablakban, kint voltak két napot, utána beáztattam öblítős vízbe még két napra, utána kimostam, ablakban (napon) megszárítottam őket, aztán kivasaltam, nem sajnálva rá a vasaláshoz való sprickálót, így már nem volt szaguk, direkt megszagoltattam olyan ismerőssel is, aki nem dohányzik (bár attól függetlenül, hogy dohányzom, szerintem ehhez elég jó orrom van), ő sem érzett rajta semmit, csak azt, hogy jó az illatuk.

Hát nem kevés plusz munka volt, de a saját hülyeségemnek és feledékenységemnek köszönhettem, tanulópénznek jó volt :) Mondjuk nekem tényleg nem lett volna képem ezt így, cigiszagúan elküldeni senkinek. Úgyhogy már csak ezért is, én megemlíteném az eladónak, hogy minden rendben volt, ezt az egyet kivéve, mert így neked kell ezzel vacakolnod, és ő is beláthatja, hogy nem ennek tudatában vásároltál tőle. Ha értelmes eladóról van szó, ezentúl figyelni fog erre, mert nem szeretné, ha rossz hírét keltenék. Bár ilyen alapon inkább privátban lenne szerencsésebb ezt megemlíteni, és csak akkor beleírni az értékelésbe, ha ehhez nem úgy áll hozzá, ahogy kéne, mert akkor ez mások számára is figyelmeztetés lehet.

2013. jan. 31. 08:55
 20/27 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok választ ma reggel még MINDIG erős cigiszagúak a 2 mosás után másodjára megszáradva úgyhogy most jön az ecetbe és illóolajba áztatás. Amúgy is át akartam állni egyébként az ecet illóolaj meg mosószóda témára mostanság, akkor legfeljebb hamarabb kezdek neki. Írok neki privit is bár lehet megvárom vele hogy kijön e a szag.

Köszi a sok választ. Egyébként arra is gondoltam hogy lehet nem is otthon tárolja tehát nem ő cigizik a gyerek mellett hanem pl. nagyszülőknél tárolja vagy ilyesmi.

2013. jan. 31. 09:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!