Ha az óvónő a gyermek egészségi állapotában eltérést tapasztal (pl. büdös vizelet bepisilés esetén) kinek kell szólnia? Szülőnek vagy védőnőnek?
Figyelt kérdés
óvónő, szól, védőnő, szülő2013. jan. 28. 16:10
1/7 anonim válasza:
Ez most komoly? Persze, hogy a szülőnek. Jó, hogy nem a szomszédnak...
2/7 anonim válasza:
Szülönek, de neki ezt jelentenie is kell valahova. Pont ezért nem veszik vissza a gyereket orvosi igazolás nélkül ha az ovónö betegként küldi haza a gyereket.
Hogy ezt kinek kell lejelentenie azt nem tudom. de a szülöt is éretsítenie kell rögtön (aznap).
3/7 A kérdező kommentje:
Köszi, én is így gondoltam.
2013. jan. 28. 16:12
4/7 anonim válasza:
Attól függ, milyen a szülő. Mert van, akinek ugyan szólhat. Ilyenkor a védőnő segítségét is érdemes kikérni,aki szól a háziorvosnak. Egy acetonszagú lehelet, vizelet pl komoly probléma jele is lehet: kiszáradás, cukorbetegség. De lehet, a szülő bagatellizálja, ilyenkor a környezet figyelme fontos lehet.
5/7 A kérdező kommentje:
Ismerem a szülőt, abszolút nem bagatelizáló, a gyerekorvossal állandó kapcsolatban van. A védőnővel nem jön ki túl jól viszont. Lehet, hogy a védőnő csak terjeszt valamit, ami nem igaz? Már többször volt hasonlóra példa. A gyermek októberben kezdett óvodába járni, a szülőnek az óvónők mindig mondják, ha a gyerek nem eszik, vagy éppen bepisil, de még egyszer sem mondták, hogy probléma lenne a vizeletével.
2013. jan. 28. 16:18
6/7 anonim válasza:
Akkor itt nem az a fő probléma, hogy ki szól, vagy ki nem szól, kinek.A védőnő segítés és felügyelés céljából van ott, nem kavarás miatt. Tisztázni kell a kialakult helyzetet.
7/7 A kérdező kommentje:
Igen, jó esetben nem a kavarás miatt. De mint mondtam, volt már példa kavarására is...
2013. jan. 28. 20:42
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!