Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Autósülés probléma?!

Autósülés probléma?!

Figyelt kérdés
Kisfiam 7 hónapos, 9 kilogramm, 75 centi. 0-13 kilóig használható hordozónk van, de már kilóg a feje egy kicsit. Vagyis ülést kellene váltanunk a magassága miatt. NAgy dilemmában vagyok, mert a családtól örököltünk egy 9 kilótól használatos ülést, viszont én azt még korainak tartom, mert most kezdett el ülni és még nem is ül stabilan. Nem is dönthető és csak menetiránynak megfelelően lehet bekötni. Utána olvastam és elvileg azt a hordozót amink van 15 hónapos korig lehet(ne) használni... egy 15 hónapos baba már stabilan megtudja tartani magát, így akkor oké, hogy váltani kell, de az én fiam még csak 7hónapos... Szerintetek lehet használni biztonságosan úgy a 9 kilótól használható ülést ekkora gyereknek? Nem terheli meg nagyon a gerincét? Megtudja tartani magát egy nagyobb fékezésnél? Én jobbnak tartanám ha még jó ideig menetiránynak háttal lenne bekötve... Biztonságosabb. Vagy: lehet kapni 0-25 kilóg használható ülést. Nem tudom, hogy ezt menetiránynak háttal is be lehet kötni? Érdemesebb lenne egy ilyet venni inkább? Köszi a válaszokat!

#autósülés #0-25 kilóig #9-36 kilóig
2013. jan. 30. 09:49
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Ha nem ül stabilan, akkor én még nem tenném át a "nagy" ülésbe, ennél még nem a kiló a legfontosabb szempont (az majd a következő ülésfajtánál). Amikor a lányomnál váltottunk, akkor 8 hónapos volt, és 7,5 kiló, de ő már féléves korában felült magától, szóval volt ideje stabilizálni ezt a mozgásformát. A gyerekorvosunk akkor azt mondta, hogy a legfontosabb kritériumok: hogy stabilan üljön, és a 5 pontos öv (ez nyilván adott).
2013. jan. 30. 09:54
 2/11 anonim ***** válasza:
A 0kg-tól használható ülések mindegyikét be lehet kötni menetiránynak háttal. Legalábbis amiket én ismerek azokat biztosan. Egyébként igen jól érzed, hogy dönthetős lenne jobb a gerincének és menetiránynak háttal sokkal biztonságosabb. Sok országban 4 éves korig ültetik háttal a kicsiket pont azért mert biztonságosabb...
2013. jan. 30. 10:01
 3/11 anonim ***** válasza:
MÉg jó darabig kell háttal bekötni. Attól hogy a fejebúbja kilóg még nem nőtte ki. De ha újat akartok akkor egy 0-18as ülést vegyetek. Ami jó.
2013. jan. 30. 10:04
 4/11 anonim ***** válasza:

Igen, jól gondolod, háttal sokkal nagyobb biztonságban van a picur, itt el is olvashatod, miért:

[link]

Mi, amikor kinőtte a lányom a hordozót 6 hónaposan , már 10 kg volt és 72 cm, de inkább egy 0-18 kg-os ülést vettünk. Az mindkét irányba beköthető, dönthető, a miénk Concord Ultimax, de persze vannak olcsóbbak is.

Már 10 hónapos a lányom, és persze már stabilan ül, de még mindig háttal utazik, és ha rajtam múlik, még sokáig így is marad :)

Szerintem 0-18 kg-os ülés a következő lépcső...ha megoldható...

2013. jan. 30. 10:08
 5/11 anonim ***** válasza:
Jól írták, én sem tenném bele a 9-kilótól kezdődőbe. Van olyan, hogy 0-18-ig, de az sem nullától, mert abba újszülöttet nem tennék, na, de mindegy. Szóval azt vegyétek, az jó lesz egy ideig.
2013. jan. 30. 10:22
 6/11 anonim ***** válasza:
Amit örököltetek az 9-18 kg-os? Én még nem raknám át, csak pár hónapmúlva
2013. jan. 30. 10:46
 7/11 Golan Trevize ***** válasza:

0-18-as ülést vegyetek.

Ha kilóg a feje teteje, akkor már a hordozó nem megfelelő.

HAa meg még nem ül stabilan magától, akkor meg a 9-18/36-osok vannak kilőve.

0-25-ös ülés szabvány szerint nem létezhet, ha van is olyan, meg ne vegyétek, még ha ingyen adják, se.

2013. jan. 30. 10:50
 8/11 anonim ***** válasza:
Mi ugyanebből az okból Peg Perego 0-18 kg-os autósülést vettünk. Ez természetesen menetiránnyal ellentétesen is beköthető és dönthető.
2013. jan. 30. 11:07
 9/11 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a választ! Egy 9-36 kilóig jó ülést örököltünk és mivel a kisfiam 9 kiló az egész család meg akar győzni, hogy az már jó neki, de én nem így gondolom... Állítólag akiktől örököltük a 0-13-as után rögtön ezt használták, de nem tudom, hogy mennyi idős volt a babájuk akkor mikor áttértek a nagyobbra. Remélem a férjem is rám fog hallgatni és sikerül meggyőznöm, hogy meg kell venni a 0-18-as ülést a babának! :)
2013. jan. 30. 14:34
 10/11 Golan Trevize ***** válasza:

A férjednek mondd meg, hogy az az ülés nem csak 9 kilótól, hanem emellett 9 hónaptól van. A két felételnek egyszerre kell teljesülnie.

Amíg meg nem tud egyedül, stabilan ülni, addig háttal kell utaznia, mert egy erős fékezésnél nem fogja tudni megtartani a fejét, és megsérülhet a nyaka.

2013. jan. 30. 14:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!