Autósülés kérdésben segítséget kérnék?! Melyik a jobb, biztonságosabb?
Sziasztok!
A problémám a következő, amiben a segítségeteket kérném:
Kislányom 2,5 éves, 10,5 kg, kb. 90 centi, tehát nem egy nagydarab gyerek. :)
0-18-as ülése van jelenleg, egy Concord Ultimax. Van egy kistesó, aki jelenleg 6 kg, és közel 60 centi (11 hetes), és 2-3 hónap múlva átteném a hordiból a Concordba.
Szeretnék a lányomnak ülést venni, de nem tudom, milyet. 9-18-ast szeretnék, azokból ez a kettő ami közt vaccilállok:
Igazából az elsődleges szempont a biztonság, és ha ez alapján kellene választani, akkor a Römert vennénk. Viszont a BeSafe nagyon tetszik a páromnak, hogy magasan van, jól párnázott, jó magasra állítható a fejtámla, és dízájnosabb is szerinte. Viszont (és most csak az ADAC-ról van szó) elég régi a töréstesztje, azt hiszem talán 10? éve tesztelték, a Römer viszont tuti jó a tesztje, és nem is olyan régi.
Melyiket vennétek?
Max.60-at szánok rá. A férjem még felvetette a 9-36-os ülést, de mivel picike a lányunk, nem félek, hogy ne tudná akár végig vinni 18 kg-ig az ülést. Meg amúgy sem bízok abban a kategóriában. Kivéve a Cybexet, de utálja a pajzsot, sajnos...
Szóval, vélemények? Vagy van valami más ötletetek?
mi most vettünk Besafet,szereti a fiam,tetszik,hogy magasan van,kényelmes,és biztonságos,az hogy 10 éves a törésteszt?hát nem tudom,akkor milyen szempontok szerint teszteltek,de nem lehetett nagyon más az ütközés,én is Cybexet néztem még de sztem abba belecuppan nyáron elég rendesen a pajzs miatt,ismerősöm panaszkodik,hogy rossz,hogy mindig be kell teljesen hajolnia bekötni az övet,mert hát ugye nincs saját öve,hanem a pajzs van.
Szóval egy szó mint 100 Besafe:)
Maxi cosi priori.
Lányom 4 éves, 105 cm, most nőtte ki.
Ez 9-18 kategória, de a legnagyobb ebben a kategóriában.
A römer nagyo kicsi, mi azt cseréltúk le 2 évesen, mert kabátban nem tudtam bele kötni a gyereket. Az árához képest gagyi ülés...
Itt egy Besafe teszt.
Nehéz döntés, sztem mindkettő kiváló. Bele kell prónálni a kocsiba, ki kell próbálni a gyereknek, és ez alapján kell dönteni. Mindkét ülés biztonságos.
Köszönöm az eddigieket!
Azt hiszem tényleg a próba fog dönteni! Megvenni csak kb. 1,5 hónap múlva tudjuk (adóból várunk majd vissza pénzt), de szerettem volna időt szánni a dologra!
Eddig a BeSafe felé húzok. Maxi Cosi van a családban (Priori és Rodi), illetve a picinek a hordija is Maxi Cosi, de az nem tetszik annyira, illetve az isofixes változat kapott még jó minősítést, de ahhoz a talp nagyon drága. (Még ha a talp használt is, a vége nagyon sok lenne).
Várom még a véleményeket!
Nekünk BeSafe van, nagyon szeretjük. Kényelmes, valóban magasan ül benne a gyerek...
Az én lányom nemsokára 3 éves, 13 kg, 100 cm körüli magassággal, és még mindig kényelmesen elfér benne, sőt!
Szerintem van olyan biztonságos, mint a Römer.
Könnyű bekötni, még nekem is simán megy (ha valamiért kiszedjük és vissza kell rakni).
Mi a tesónak is ilyet fogunk venni! Bátran ajánlom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!