Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák, ti melyik típusba...

Anyukák, ti melyik típusba tartoztok?

Figyelt kérdés

Szülés előtt állok, és azon gondolkozom, hogy most, hogy a harmadik gyerkőc jön, ideje lenne valami, hogyis mondjam kissé "rendesebb" bevásárlási szokást kialakítani a "majd veszünk valamit, és abból főzünk valamit" szisztéma helyett.

Nektek melyik beszerzés jött be jobban: az egy hónapban egyszer vagy kétszer bevásárlós, mindenből nagyobb tételt, hogy mindig legyen otthon, vagy a többször kisebb bevásárlást intéző, mindenből max 2 zacskóval van otthon?Melyik a gazdaságosabb, és jobban kivitelezhető három gyerek mellett?Tapasztalatokra, praktikákra lennék kíváncsi, illetve minden jó tanácsot elfogadok ügyes háziasszonyoktól:-))

2013. jan. 26. 16:41
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Ez engem is érdekel, én se tudtam ilyesmiről. (hogy kedvezmények járnak a Noe tagsággal).

Egyébként kedves kérdező mintha csak én írtam volna olyan amit írsz:))

Én is próbálok mindig baromi tudatos lenni hetekre előre megtervezni hogy most ez lesz most meg amaz de kb. 2-3 napig tart a dolog,...mert pontosan úgy van ahogy írod, ellágyulunk meg eltérünk, meg hazajön a férjem és akkor: húú nem lehetne inkább ez meg ez?

Vagy megfőzöm a soronkövetkező xy főzeléket amit máskor megesznek és aznap épp nem kérik, oké hogy kemény anya leszek és nem kéritek akkor így jártatok...nem válogatunk de akkor tárolhatom el azt is, nekem nincs akkora fagyasztóm hogy mélyhűtött dolgokon kívül (hús, hal, zöldség stb.) még készételeket is eltároljak.

Úgyhogy ez tároló helytől is függ hogy mennyire tud előre megfőzni meg előre bevásárolni az ember.

Az én uram is pont ilyen rábízhatom én a vásárlást de akkor tuti másfélszer annyi pénz megy el mintha én jól körülnézek mit veszek.

Egy jó nagy kamra kellene meg egy jó nagy fagyasztó és akkor sokkal egyszerűbb okosan vásárolni is.

2013. jan. 26. 18:35
 12/18 anonim ***** válasza:
Havi két nagybevásárlást tartunk, élelmiszerboltban és hentesnél, ahol nagyjáól leporcióztatom az adagokat, és felcimkézve fagyasztom le. Kenyeret otthon sütök, lényegében csak a zöldségekért járunk a piacra. Víztisztítónk van, így ásványvizet nem veszünk. :)
2013. jan. 26. 18:49
 13/18 anonim ***** válasza:

Nálunk van egy havi nagy bevásárlás, ahol megvesszük a tartós dolgokat (liszt, cukor, tej, stb.) majd én is heti menüt készítek, megnézem mi van itthon hozzá, ami hiányzik, azt beszerzem 1 héten 1x. Kenyeret minden nap veszünk, de szerencsére 1 percre a pékség. Nekünk nagy segítség, hogy a nagyszülők vidéken élnek, és megtermelnek sok mindent, állatokat tartanak, így a fagyasztó sohasem üres. Sertés, csirke mindig van a fagyóban, tojással sincs gondunk, burgonya, hagyma, répa, petrezselyem, káposzta, gyümölcsök, stb. mind megvannak házilag.

Én amúgy úgy vagyok vele, hogy inkább legyen 2 zacskó tészta itthon, minthogy csak azért kelljen elmenni a boltba.

2013. jan. 26. 21:10
 14/18 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat!:-)) Úgy döntöttem,én is összeírom a kis listámat havonta kétszer, atartós dolgokból többet veszek, és hetente csak a romlandókért megyek.A menüből pedig nem fogok engedni:-)Mindenkinek köszi!
2013. jan. 27. 07:48
 15/18 anonim ***** válasza:

akit a kedvezmény érdekelt:

nálunk a vezető keresett olyan cégeket meg akik nagyker-ek vagy helyi termelők tenyésztők de hajlandók egy nagyobb mennyiséget kiszállítani egy egy tagszervezethez

előre felveszik a rendeléseket és leadják a "eladóknak" és ők csak annyit hoznak amennyit megrendeltek majd egy adott helyszínen és időpontban leszállítják az árut ahol kifizetik és átveszik az emberek akik rendelték

ez az egész körlevélben zajlik (levelező listán)

tehát nem egy bolt ahova bemegyek vásárolni

DE a NOE honlapján van fent jó pár (országosan) hely ahol a nagycsaládos érvényes tagsági kártya különböző kedvezményekre jogosít bizonyos feltételek mellet (pl Bárdi autó -30% de csak kp-s fizetésnél! vagy egy webáruház ad 5-10% de csak akkor ha 5000.-felet vásárolsz stb.... )

és a honlapon az is fent van hol vannak NOE tagszervezetek és mik az elérhetőségeik

érdemes jelentkezni

bár minden tagszervezet más és kérdés milyen a vezetőség mit tesz a tagokért ÉS h a tagok mit tesznek a szervezetért !

bocsi kicsit off lett de hátha hasznos :-)

2013. jan. 27. 13:55
 16/18 anonim ***** válasza:
én írtam elöször a nagycsaládosokról.egy évben 2-3 szor kapunk adomány élelmiszert(tészta,keksz,tej)de lehet wc papírt ilyesmit rendelni egy évben többször.nagyon megéri.
2013. jan. 27. 15:36
 17/18 anonim ***** válasza:
Én kérdeztem a kedvezményeket, köszönöm szépen. Nem tudtam, hogy nekem kéne regisztrálnom valahol, de most bepótolom, mert kb. 1 éve elég sz@r helyzetben vagyunk, és minden segítség jól jönne. (nem alamizsnát szeretnék, félre ne értsen senki, a férjem dolgozik, én gyes mellett most 2 féle munkát is csinálok, hogy viszonylag normálisan megéljünk! - de ha szívesen segítenek, akkor én nagyon szívesen elfogadom, a büszkeségem már rég a sarokba dobtam :( )
2013. jan. 28. 06:20
 18/18 anonim ***** válasza:

nem regisztrálni kell egy web oldalon :-)))))

hanem megkeresni a helyi tagszervezetet és ott kérni egy belépési nyilatkozatot amit kitöltesz és már tag is vagy

a kártyák pár hónap múlva kapod meg vagy ha szerencsés vagy akkor pár hét (akkor gyártanak le ha összgyült egy nagyobb adag)

évente a tagdíjbefizetés után érvényesítő matricát kapsz

2013. jan. 28. 16:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!