Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák, ti melyik típusba...

Anyukák, ti melyik típusba tartoztok?

Figyelt kérdés

Szülés előtt állok, és azon gondolkozom, hogy most, hogy a harmadik gyerkőc jön, ideje lenne valami, hogyis mondjam kissé "rendesebb" bevásárlási szokást kialakítani a "majd veszünk valamit, és abból főzünk valamit" szisztéma helyett.

Nektek melyik beszerzés jött be jobban: az egy hónapban egyszer vagy kétszer bevásárlós, mindenből nagyobb tételt, hogy mindig legyen otthon, vagy a többször kisebb bevásárlást intéző, mindenből max 2 zacskóval van otthon?Melyik a gazdaságosabb, és jobban kivitelezhető három gyerek mellett?Tapasztalatokra, praktikákra lennék kíváncsi, illetve minden jó tanácsot elfogadok ügyes háziasszonyoktól:-))

2013. jan. 26. 16:41
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Heti menut irok. Hetente egyszer van nagybevasarlas, amikor tartos elelmiszert, tisztitoszereket, egyebeket szerzunk be. 2-3 naponta vesszuk a kenyeret -szeletelt kenyer, lefagyasztom- illetve a hust, zoldsegeket. A menu tervezes nagyon bevalt, atlathatobb es olcsobb is igy a fozes.
2013. jan. 26. 16:51
 2/18 anonim ***** válasza:
Havi 1 nagybevásárlás és havi menüt írok. Persze hetente azért megyünk boltba, a gyorsabban romló élelmiszerekért. De pl kenyeret én sütök, így nem kell azért minden nap menni. Nekem ez így nagyon bevált, rengeteget tudtam vele spórolni.
2013. jan. 26. 16:54
 3/18 anonim ***** válasza:
nálunk az jött be hogy a párom minden pénteken megy nagy bevásárolni.Hipermarketbe.Nálunk nincs de ahol dolgozik ott van.Ott megveszi a hétre elegendő húst(itthon szétcsomagolom kisebb adagokra)tejet,mindig olyan tésztát ami ép akciós,abból 2-3 csomagot max,lisztet,cukrott amikor akciós akkor vesz egy kartonnal nekünk az elég sokáig elég,mosóport,öblítőt nagy kiszerelésűt amikor akciós.Nekem csak ritkán kell boltba mennem akkor is ha valami apróság hiányzik pl.egy élesztő vagy elfogyott a kömény mag.Így nem kell a gyerekekkel boltoznom.Bár nem hisztisek nem követelőznek mégis nekem így egyszerűbb.Keresd meg a helyi nagy családos egyesületet némi évi tagság díj ellenében kedvezményesen vásárolunk meg dolgokat Pl:Wc papír,papírtörlő,szaloncukor. kb egy hétre előre kigondolom hogy miket szeretnék főzni .
2013. jan. 26. 16:55
 4/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddig válaszokat, mindegyik hasznos volt.Igen, már én is próbáltam menü tervezéssel, csak nagyon hamar ellágyulok-jaj, nem inkább ezt, és ezt eszünk?:-)) Pedig szerintem is ez lenne a jó megoldás- a kenyeret én is próbáltam sütni, de eddig még nem találtam jó receptet:-( Asszem be kell keményíteni a vásárlás terén- nálam ez annyiból lesz nehezebb, hogy a férjemet nem küldhetem vásárolni, mert mindig fél boltot megveszi, sokszor olyant is amit nem kellene.Azt hiszem én is átállok a havi 1-2 nagybevásárlásra, csak majd a férjem nélkül intézem-:-)bár kocsi nélkül terhesen nehéz lesz- mert már most leszakad a derekam- de majd megoldom. Várok még hozzászólásokat, és mégegyszer köszi:-)
2013. jan. 26. 17:12
 5/18 anonim ***** válasza:

szintén kitalálom előre mit fogok főzni és heti 1x bevásárolok, csak azokat veszem meg amihez szükségem van a heti menühöz, így nem kell semmit kidobni max a főtt kaja maradéka megy a kutyusnak :)

meg vannak olyanok amiket mindig pótlok, hogy legyen itthon, pl. liszt, cukor, tészták, élesztőpor, sütőpor, kukorica-bab-borsó konzerv, rizs... és persze a mélyhűtőben pár fajta hús mint pl. csirke comb, farhát, sertéscomb, tarja, meg zöldség-gyümölcsök ha jönnének vendégek vagy elszámolnám magam, legyen mihez nyúlni. ha kiveszem, következő vásárláskor veszek.

meg a zsepi, szalvéta, wc papír, mosószer is ilyen, egy fix mennyiség mindig van itthon és ha azalá csökken akkor veszek egy nagy csomaggal

2013. jan. 26. 17:15
 6/18 anonim ***** válasza:
Havi menüt írok, heti egy nagy bevásárlás, amikor megveszem a szükséges alapanyagokat. Kisebb hét közbeni bevásárlások vannak.
2013. jan. 26. 17:16
 7/18 anonim ***** válasza:

3 gyerek mellet :-)

megírom a havi menüt

felírom ehhez milyen alapanyagok kellenek (persze ráhagyások vannak benne mert ki tudja + meglesem mi az amiből van elég)

havi 1x nagy bevásárlás -- ekkor veszem meg azt ami eláll : liszt cukor tej tojás fagyasztott árú krumpli hagyma zöldség gyümi stb...

+ ami nem áll el azt előtte vagy aznap reggel : kenyér gyorsan romló zöldség gyümölcs + nasi ha elfogy hó közben (joghurt kefir rudi)

ez akkor jó ha tudod hol tárolni pl kamra nagy hűtő fagyasztó

a kicsivel séta mellet ez pont elég cipelni :-)

és jobban is be tudom osztani a pénzt így

2013. jan. 26. 17:18
 8/18 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm!:-))
2013. jan. 26. 17:26
 9/18 anonim ***** válasza:

"Keresd meg a helyi nagy családos egyesületet némi évi tagság díj ellenében kedvezményesen vásárolunk meg dolgokat Pl:Wc papír,papírtörlő,szaloncukor."

hmm érdekes ....

mi inkább adományokat kapunk pl szaloncukor csoki cukor tej liszt tészta konzervek hús sajt stb.......tagsággal jár csak

vásárok nálunk is vannak de annak nem feltétele a tagdíj befizetés bár kedvezményesek

a tagdíj minden tagszervezetnél más összegű !!!

2013. jan. 26. 17:26
 10/18 anonim ***** válasza:
OFFolnék, ne haragudjatok, de esetleg Heves megyében tudtok nekem ilyen szervezetet mondani? A VK két héttel ezelőtt szervezett élelmiszer-segély osztást,némi liszt, tészta, tej, keksz, ami hihetetlenül jól esett (nem sűrűn szoktunk kapni, néhány évente) de olyanról, hogy nagycsaládosok kedvezményesen vásárolhatnak, még nem hallottam... és ha még csak wc-papírt is, de 3 gyerekkel iszonyatos mennyiség fogy, örülnék a kedvezménynek! :) Előre is köszönöm!
2013. jan. 26. 17:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!