Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Sok családban éheznek a...

Sok családban éheznek a gyerekek vagy a szülők?

Figyelt kérdés

2013. jan. 25. 18:55
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
Utolso! Kenyer, teszta es zsir - ettol hizol ugyan, de allandoan ehes leszel.... Mellesleg a koverseg hormonalis problema is lehet.
2013. jan. 25. 22:14
 12/24 anonim ***** válasza:
34%
Nem leszek tőle állandóan éhes. De ha igen, akkor eszek még. Eszek. Tehát nem éhezek.
2013. jan. 25. 23:48
 13/24 anonim ***** válasza:
Nehéz enni még utolso, ha nincs több..... Ha mondjuk 1/2 kg kenyeret minimum egy hétre kell beosztani, akkor nehezen eszel belőle többször egy nap.... De ha t enged nem érint ez a probléma, nem értem miért szólsz hozzá.
2013. jan. 26. 06:13
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az óvónő mondta 1x, hogy nem is gondolnám, de vannak olyan gyerekek az oviban, akik csak ott esznek!

Pedig senkiből nem nézném ki, hogy nincs pénze kajára, nem egy rossz környék ez.

Én annyira szívesen segítenék azoknak a tisztességges családoknak, akik valóban önhibájukon kívül kerültek nehéz helyzetbe, de annyi rosszat hallanni, hogy nem jó helyre megy a pénz, ill. csak minimálisat kapnak meg az alapítványoktól a rászorulók, hogy nem tudom mit tegyek...

2013. jan. 26. 07:24
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
Az a baj, hogy van olyan is, aki rászorul, de nem látszik rajta, igy a kutya se segít.... Mar írtam, en voltam ilyen helyzetben. Elveszítettem a munkám, egyedül neveltem a gyereket. 28500 volt akkor meg a foglalkoztatást helyettesítő támogatás, plusz a csaladipotlek - tartasdijat nem fizetett az apa. Ebből élni.... Számlát fizetni, gyereknek megvenni ami kell.... Sokszor nem maradt annyi, hogy nekem is jusson kenyér.... De elmenni kérni? Kertem a rendszeres gyermekvedelmit.... Emlékszem, tel volt, nekem meg volt egy hosszú fekete muszorme bundam -kaptam meg évekkel azelőtt, de egészen újnak látszott, meg egyebkent is, egy hosszú bunda az elegáns, nem éppen szegénységet sugall.... Hat azok a tekintetek, amiket ott kaptam.... Nem állhat le az ember mindenkinek magyarázkodni, nem is kell, de ha tudnátok milyen megalázó, amikor ugy néznek rad....
2013. jan. 26. 07:32
 16/24 anonim ***** válasza:
48%
akinek fél kiló kenyeret kell beosztani egy hétre az nem kövér
2013. jan. 26. 07:42
 17/24 anonim ***** válasza:
Hormonzavarrol, pajzs irigy problémáról meg életedben nem hallottál, utolsó.... Miért nem keresel magadnak egy másik kérdést, ha ehhez érdemben nem tudsz hozzászólni?
2013. jan. 26. 07:43
 18/24 anonim ***** válasza:
100%

Én is voltam hasonló helyzetben: Apukát havonta 1x láttuk,hiába dolgozott,elment az albérletére,a hitelekre és a frissen megvehető kajára a pénz-meg hogy havonta 1x hazajött (akkor kaptak édességet a gyerekek,1-1 tábla Tesco-s csokit). Akkor naponta 300 ft-ot költött magára,ez pedig csak kaja volt,semmi luxus!! A tömegközlekedésen bliccelt. Piszok nagy mázli,hogy nem kapták el egyszer sem!!

Mi akkor egy kiló kenyeret napokig ettünk a gyerekekkel,felváltva a Penny-s fél kilós 200 ft-os párizsival és az ugyan csak Penny-s fél kilós 200 ft-os kenőmájassal. Én amit meghagytak a kenyérből a gyerekek,azt ettem egész nap és egy tányér levest. A gyerekek soha nem éheztek,pedig 15-16 ezret beosztani kajára egy hónapra úgy,hogy abból főzni tudjak a Páromnak is,hogy amikor hazajön arra az 1-2 napra,ne üres táskával menjen vissza... Én nem ettem,de a gyerekeim soha nem éheztek! Nem volt akkor sem napi szinten gyümölcs az asztalon,a nagyom az oviban evett néha,nyáron ha termett szemben az alma fa,akkor evett mindenki gyümölcsöt... Kemény volt,de túléltük! Még nem másztunk ki ebből a helyzetből teljesen,de nem éhezik senki,igaz érdekesek még így is a hónapok,de ahhoz képest ami akkor volt,már nincs ok a panaszra :-)

Az a baj az emberekkel (az "akikről nem is gondolnánk" -ra gondolok) ,hogy néha olyan felesleges dolgokat tudnak venni,amik miatt hó végére nem marad (kóla,rágó a gyereknek,havonta játék,ha szülinap akkor egy kisebb buli,hatalmas torta,ha kocsi van,akkor bár egy köpésre van az ovi,bolt,egyéb,de járjunk azzal... stb). Iszonyat hamar elúszik így a pénz. Van olyan ismerősünk,akiknek a bevétel-kiadás nem ilyen mint nekünk,mégis rosszabbul állnak,mint mi...

2013. jan. 26. 15:25
 19/24 anonim ***** válasza:
67%
Kedves utolso, az akikrol nem gondolnad az pl elvesztette a munkajat es nem talal masikat, mert egyedulallo anyakent kisgyerekkel senki nem akarja alkalmazni. Te nem latod rajta, hogy ehezik, mert a ruhai szepek, meg abbol az idobol valok, amikor volt penze, apolt, a gyerek gondozott, szep ruhakban jar -a turibol vagy rokonoktol kapja. Nem veszi meg a kolat, de neha bizony vesz csipszet a gyereknek, mert -igaz, hogy mar o is erti, hogy mi a penz erteke es mennyire nincs, ezert nem keri, de - az anya latja, hogy mennyire sovarog erte, es "b+, akkor nem eszek egy hetig semmit, de havonta egyszer legyen neki csipsz.
2013. jan. 26. 15:31
 20/24 A kérdező kommentje:
Hát igen, gyümölcsöt azt mi sem eszünk. Ilyenkor marad a vaj és a kenyér. De a hús, a zöldség-gyümölcs és zsebkendő pl. luxus. Sokszor még wc papír sincs.
2013. jan. 26. 15:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!