Mi van akkor, ha anyuka és apuka tökéletes harmóniában él, idilli a családi légkör, gyerekek szépek, jók a körülmények, minden megvan, de a szülők már nem vonzódnak egymáshoz egyáltalán?
Mindezt úgy kell elképzelni, hogy nem is hiányzik az együttlét a kapcsolatból. Szex évente pár alkalommal van, akkor is többnyire egy átborozott beszélgetős este után.
Szétmenni nem akarnak, mert nekik jó így, nyoma sincs feszültségnek.
Ilyenkor jön a nyitott házasság, amiben férfi és nő megy amerre lát - már ami a szexet illeti?
De mi van ha féltékeny típusok, és bár egymással nem kívánják, nem is vennék jó néven ha a másiknak szeretője lenne?
Van itt egyáltalán jó megoldás?
A meg kellene beszélniük a dolgot vagy próbálkozni kellene így vagy úgy egymásra hangolódni tanácsokon túl vannak már, nem megy a házasélet egymással.
Szerintem, ha idilli minden, akkor a szex is szokott menni. Ha mégsem, akkor lehetne valami hobbit találni a férjnek külön, a feleségnek külön, amikor távol vannak egy kicsit egymástól, hogy tudjanak egy kicsit vágyódni egymás után.
Vagy egy kicsit gyakrabban borozgatni. Persze azt sem jó túlzásba vinni.
Ha két ember között megszűnik az intimitás, akkor annak mélyebb okai vannak. Lehet, hogy nem tudnak közeledni egymáshoz, de attól még kívánhatják a szexet, az érzelmeket - mással.
Én így éltem évekig, a férjem volt az, aki nem kívánta a szexet (én változtatni szerettem volna rajta). Aztán a férjem udvarolgatni kezdett egy szintén házas nőnek, mert a "bizsergésre" viszont szüksége volt! Utána nekem is voltak ilyen flörtölgetős időszakaim, azt hittem, működhet a nyitott kapcsolat, hogy nem foglalkozunk egymás dolgaival, de nem így van.
Amit tanácsolni tudok: ha mindketten akarjátok menteni ezt a házasságot, akkor kezdjetek újra randizni, közös programokat csinálni, kettesben. Ha nem, akkor inkább menjetek szét! Tudod, a gyerekeknek sem ilyen családi mintában kellene felnőniük! Sokkal fontosabb a "jó körülményeknél", hogy szeretetteljes, intim kapcsolatot lássanak a szülők között (gyengédséget, ölelést, puszit, stb.).
Köszönöm szépen a válaszokat.
Az a helyzet hogy a gyerekek nem tudják/látják ezt, mert ők nem tudják mi történik (vagyis inkább NEM történik)a hálószobában.
De azt nyilván érzékelik, hogy nincs köztetek intimitás (a hálószobán kívül), és nekik ez lesz a természetes.
Én nem akartam, hogy a lányom így nőjön fel, szeretetlen légkörben, és aztán később ő is ilyen családmodellt alakítson ki magának, ha felnő...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!