Az, hogy csinálja, akinél mindig tip-top rend van és ő is mindig tökéletes néz ki, kaja is van úgy, hogy kisbaba/gyerek van otthon?
Irigylem azt az anyukát aki meg tudja tanítani a gyerkőcét hogy magától el tudjon játszani. Az én fiam nem ilyen, nem egy puding típus, minden éber pillanatban figyelmet igényel, és követeli is, kissé hiperaktív is. Tehát aki azt mondja hogy a kisgyerekes anyukáknak ezer az idejük, akkor kérem szépen eljöhet hozzánk, és kipróbálhatja. Undorító előítélet, amivel szemben nagyon sokunk tehetetlenek vagyuk. A lakás le van tojva, kapkodva pakolok, akkor főzök mikor alszik a fiam, vagy takarítok, vagy ha apa itthon van este. Napi fél óra időm van pluszban főzésre vagy takarításra ha nézi a Pingut. HÁt ennyi.
"Mindenki annyit kap, amennyit elbír!" --> szerintem ez egy nagyon jó mondat! A tip-top anyuka meg szerintem 10%.
Sehogy!:)
Nincs kupleráj, de nincs is az élén minden!
Engem nem zavar, a férjem pedig mindig mondja,hogy feleségül kért, nem cselédnek!:)
Mondjuk tényleg be lehet osztani az időt, és érdemes az igényekből is lejjebb adni. Én heti beosztást készítettem a takarításra, napi 30-45 perc, ennyit azért alszik délután a gyerek. Amíg megnéz egy mesét, ki lehet teregetni, meg is lehet főzni, nagyon hamar bele lehet jönni, és sok olyan finom recept van, ami nem igényel fél óránál több pepecselést.
Nálunk mindig halomban állnak a játékok, este vacsi után közösen összepakolunk a gyerekkel (mondjuk ő már nagy, majdnem 3 éves, amíg kicsi volt, egyedül pakoltam), egyébként nem pakolok utána folyton.
Így nem tip-top a lakás, de azért élhető.
Ez nagyon sok mindentől függ. Hány gyerek van, milyen a habitusuk, mekkora a lakás...
Én mindig mindent elteszek a lányom után (még kicsi ahhoz, hogy elpakoljon) ha már nem játszik vele.
Reggel amíg alszik felsöprök, felmosok.
Nagyobb takarításokat részletekben csinálom, ha éppen jól elvan egyedül. Teszem azt egyik nap a fél konyha, másik nap a másik fele.
Porszívózni nem szoktam minden nap.
Tip-toppságról annyit, hogy reggel fésülködni, felrakni egy kis spirált meg ceruzát az max 10 perc.
Főzni max 1 óra, már az előkészületekre gondolok. Amúgy meg megfő egyedül a tűzhelyen. 2 napra szoktam egyébként főzni.
Szerintem annyira nem nagy dolog és nem sok idő rendben tartani mindent és mindenkit, HA olyan a gyerkőc, hogy hagyja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!