Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Más is van így a gyerekvállalá...

Más is van így a gyerekvállalás dologgal?

Figyelt kérdés
Tervezzük már a babát, de akárhányszor szóba kerül, mindig megkérdezem magamtól: érdemes ebbe az országba gyereket szülnöm?! Ahol jóformán már jövője sincs az embernek, akármennyire tanult és képzett...

#gyerekvállals
2013. jan. 17. 16:28
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
0%

"A jövőt senki nem ismeri. Lehet tőle félni, mindig, de a gyermekvállalás szerintem nem ennek függvénye."

Aki nem gondol a jövőre és úgy vállal gyereket, azt nevezzük felelőtlennek. Ma tudsz költözködni, de vajon fogsz-e tudni 2-3 gyerekkel is? Mi van, ha férjednek ott van karrierlehetősége, ahol épp laktok, de neked meg semmi az égadta világon hónapok óta, még takarítás se, árufeltöltés se? (mi helyzetünk) Akkor is költöznél egyedül? Vagy vinnéd a gyerekeket?

Nem gondolod át a mások helyzetét, azt hiszed, mindenkinek úgy a jó, ahogy te csinálod. Hogy mindenki buta/lusta/nemakardógozni, aki nem ért veled egyet.

2013. jan. 17. 19:21
 22/25 anonim ***** válasza:
73%
De jó, hogy ük-ük-ükanyáink mondjuk 1526-ban nem tettek fel maguknak hasonló kérdéseket, hogy jaj, félünk a jövőtől, itt nyomorgat a török, ne is szüljünk ebbe a csúnya világba stb...
2013. jan. 17. 19:40
 23/25 anonim ***** válasza:
100%

Akkor tényleg ne szüljön senki gyereket. Én nem a mélyszegénységtől félek, pedig onnan jöttem. Egy víz, villany nélküli "tanyáról", ami még tanynak sem mondható, inkább vityillóból. De mégis anyukámék nagy boldogságban éltek és arra neveltek, tegyünk meg mindent azért, hogy jobb legyen. Ők már gyönyörűen élnek és engem megtanítottak a jég hátán is megélni, így nem herdálom a pénzt, nem szenvedek ha nincs sok, így lassan haladgatunk előre. Szóval tudom miről beszélek, tudom milyen az, amikor parizer csak ünnepnapon van az asztlon. Viszont kimerem jelenteni becsületes, felelősségteljes érett nő lett belőlem, akinek az anyukája egyben a legeslegjobb barátnője. Világ legjobb anyukája nekem van. Olyat hoztam otthonról, ami nagy kincs, még ha pénzben nem is mérhető. Megjegyzem ők most az unokákon élik ki magukat, amit mi nem kaphattunk meg...

Szóval nem félek! Pedig néha rezeg a léc. Tudod mitől félek? a betegségtől!!! Attól rettegek. Mert egy rákbetegség a legjobb módban élőt is szegénységbe küldheti. Ettől félek. Mástól nem. Kapálni tudok, takarítani tudok, ha nem kapok diplomás állást gyedről visszamenve.

2013. jan. 17. 20:48
 24/25 anonim ***** válasza:
54%
Ük-ük-ükanyánk se szült volna a törökjárás idején, ha megtehette volna. De nem tehette.
2013. jan. 18. 10:01
 25/25 anonim ***** válasza:
72%

Szerintetek mikor volt sokkal jobb élni Magyarországon???

Melyik évszázad volt nyugisabb és kiszámíthatóbb a mostaninál???

Sajnos nagyon sokan gondolkoznak így és ez az oka, hogy ilyen mértékben fogy a nemzet a hazánkban...

És mit szóltok ahhoz a hozzáálláshoz, hogy igenis szülök ebbe a bizonytalan világba is és igenis tisztességes, jószándékú, szorgalmas embereket nevelek! Ha sokan gondolnánk így és meg is tennénk, akkor biztosan szebb lenne a jövő Magyarországon!

2013. jan. 18. 22:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!