Más is van így a gyerekvállalás dologgal?
9-es
szívesen lennék mobilis, de van egy 70. 000 ft-os lakáshitelünk, amire nagyon sokat gyűjtögettünk, hogy egyáltalán felvehessük. Ha elköltöznénk, máshol meg albit kellene fizetnünk. Az már nem férne bele. a lakásunkat meg nem adnám ki albérletbe, mert itt 30-ért tudnám kiadni kb. de ha lelakják, nekem az megintcsak plusz költség. Szóval nem eszik olyan forrón a kását. Amíg férjhez nem mentem és lakást ne vettük, addig én is hasonlóan gondolkodtam, de mára már sokkal megfontoltabb vagyok, kimértebb, racionálisabb. Nem olyan kis hebrencs, mint te:)
Azért elég merész kijelentés az, hogy nem élünk olyan rosszul, hogy sírni kelljen. Lehet, hogy Te vagy én valóban nem, de tudod Te, hányan élnek mélyszegénységben ebben az országban? Kicsit gondolkozz el, mielőtt ilyet írsz. Valóban, ők nem tudják ide megírni, hogy hogyan élnek, mert nemhogy netre, de ételre, fűtésre, a legalapvetőbb dolgokra sincs pénzük. Ez azonban nem azt jelenti, hogy Ők és a problémáik nem léteznek.
Mi is csak egy gyereket vállaltunk, mert nem merünk többet, pedig diplomásak vagyunk mindketten, de a jövő teljesen kiszámíthatatlan.
Nem vagyok hebrencs. Sokminden igaz rám, de ez nem. Férjnél vagyok, dolgozom 15 éves korom óta és eltartom magam. Én csak azt mondom, hogy ha valaki munkanélküli annak az is lehet az oka, hogy várja , hogy megjelenjen valami a lakása mellett és nem hajlandó érte mozdulni. Vagy, ahogy más írta, nem vállal el bármit, ami adódik, mert az neki nem való. A hebrencs az, aki bulizik, szórakozik, és jól odamondja. Voltam mélyen, hisz, akinek nincs lehetősége készet kapni, sokat dolgozik, mire megél és egyenesbe jut. Nem fogok lakást venni,még ha tudok, akkor sem, mert nagyon kevés oylan hely van, ahol hosszú távon jó munka van, kivéve néhány végzettséget. Igen, drága az albérlet, de ha nem egyedül keresed, akkor megoldható. De nem is ez volt a kérdés...
A jövőt senki nem ismeri. Lehet tőle félni, mindig, de a gyermekvállalás szerintem nem ennek függvénye. Nem tudjuk,hogy az, amit a gyerekünknek adunk, mire lesz elég. De azt tudhatjuk, hogy ha életrevalóra neveljük, megoldja, amíg létezik megoldás a problémáira! És akkor jöhet akármilyen világ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!