Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Más is van így a gyerekvállalá...

Más is van így a gyerekvállalás dologgal?

Figyelt kérdés
Tervezzük már a babát, de akárhányszor szóba kerül, mindig megkérdezem magamtól: érdemes ebbe az országba gyereket szülnöm?! Ahol jóformán már jövője sincs az embernek, akármennyire tanult és képzett...

#gyerekvállals
2013. jan. 17. 16:28
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
81%
Ennél rosszabb helyeken is születnek gyerekek. Bennünk fel sem merült ilyesmi.
2013. jan. 17. 16:35
 2/25 anonim ***** válasza:
100%
Bennem felmerült, hogy vajon milyen jövő várhat majd a gyerekemre... Sokáig nem is akartam szülni. Aztán egyszer csak "elöntötték az agyamat" a hormonok, és már nem érdekeltek ezek a dolgok. Csak az, hogy szeretnék anya lenni. Mert az boldoggá tenne. Ilyen önző az ember. :)
2013. jan. 17. 16:38
 3/25 anonim ***** válasza:
79%
Nem kell ennyire sajnálni magunkat. Igen, népszerű és általános szokás a kesergés, de azért egyáltalán nem élünk olyan rosszul, hogy sírni kelljen. Van tető a fejünk felett, van mit enni, van munka, igen, sok, de akkor is van... a rossz nem itt kezdődik az én meglátásom szerint. Amúgy gyereket nem az országnak szülök. Hogy őszinte legyek, a legkevésbé az ország jut eszembe, amikor a gyerekvállalásra gondolok.
2013. jan. 17. 16:39
 4/25 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is felmerült. Aggódunk, mert hiába a nyelvtudás, a végzettség, a jó képességek, tanulási hajlam,, jó munkabírás, 1 éve munkanélküli vagyok, valószínűleg a bab is így fog érkezni, hogy én nem munkából megyek el szülni, mert 30 vagyok, nem akarok tovább várni így is fél éve próbálkozunk sikertelenül. Csak gyest+csp-t fogok kapni, pont úgy, mint aki életében sose dolgozott egy napot sem, nem lesz hová visszamennem, és kisgyerekes anyaként kell majd munkahelyet találnom Szabolcs megyében,. szóval ezért merült fel bennünk, hogy egyáltalán érdemes-e. Ha fiatalabb lennék, várnék vele, de 8 éve vagyunk együtt, mégis mire várjunk még? 1 vagy 2 év múlva se lesz munkahelyem, és ha lesz is, oda még be kell dolgoznom magam 1-2 évig.
2013. jan. 17. 16:42
 5/25 anonim ***** válasza:
68%
Nem gondolom így. És azzal sem értek egyet, hogy rosszul élünk. Nagyon sokan élnek ebben az országban jól. Csak nézz szét a boltban, ha bemész mi van a kosarakban. A fél családom szabolcsi, a másik fele borsodi. Mindenkinek van munkája, pedig van mindenféle végzettségű, vagy végzettség nélküli a családban.
2013. jan. 17. 16:44
 6/25 anonim ***** válasza:
61%

3

Te csak a saját helyzetedet ismered. Neked van mit enned, van hol laknod, van munkád, De lehet, h vannak olyanok, akikek nincsenek meg ezek, vagy nem mind. És akkor ott már nem is olyan meglepő, ha felmerül, h ogy vajon érdemes-e szülni, vagy csak magunkat toljuk még lejjebb a nyomorba veszélyeztetve ezzel a létbiztonságunkat.

2013. jan. 17. 16:44
 7/25 anonim ***** válasza:
28%
Én is gondoltam már erre. (kisfiam 1 éves!!!!!). Ilyen országba gyereket.....vajon mi lesz vele itt???
2013. jan. 17. 16:51
 8/25 anonim ***** válasza:
73%

Nyomor? Létbizonytalanság? A minap épp erről siránkozott a postán egy ismerősöm nekem, aki épp a csekkeket fizette be, 21 ezres telefonszámla, 18 ezres villanyszámla. Ő sorolta. Na kérdem én, ha létbizonytalanságban élünk, akkor nem csinálunkekkora telefonszámlát. A boltba nem költünk annyit. Eygszerűen csak szeret siránkozni a magyar, ennyi. Aki tényleg a nyomorban él, annak netje sincs, nem tudja hangoztatni az igét. Ők csak vannak.

Tanult vagyok, de tudtam diplomával kapálni ha úgy volt. Aki akar azt talál, persze nekem is mondta valaki aki munkanélküli, hogy diplomával ő aztán nem végezne ilyen alja munkát. Én meg mondtam szeretek nem siránkozni.

2013. jan. 17. 16:53
 9/25 anonim ***** válasza:
85%
Igen. Én a magam helyzetét ismerem. Ő meg azt kérdezte, más is van-e ezzel így, mint ő. Én nem vagyok így vele. SZerintem ha nincs munka körülöttem, költözöm (negyedik városban élek, mióta dolgozom), meg lehet és kell oldani a munkanélküliséget. Csak röghöz kötöttek és szomorkásak vagyunk naphosszat. Lépni kell, mozogni, cselekedni, szemfülesnek lenni és tanulni (folyamatosan, mert 5 évente más a keresendő). Én nem álltam le egyikkel sem, pedig 30 vagyok. Tanulok, dolgozom, babát akarok, mindent egyszerre, és össze is hangolom. Mert AKAROM. A baráti köröm is iylen emberekből áll, akik az országot átköltözték, és most van munkájuk. Nem féltek változtatni. Ha a rendszer változik, nekünk kell alkalmazkodni. Jah, és nem szomorkodom és kesergek. Mert tele van az élet lehetőségekkel, csodálatos dolgokkal, még Magyarország is, amit ennyire lehordunk! CSak tenni kell érte!
2013. jan. 17. 16:57
 10/25 anonim ***** válasza:

Két kicsi gyerkőcöm van és persze velem is előfordul, hogy aggódok a jövőjük miatt.

Viszont mielőtt gyermekvállalás előtt álltam, eszembe sem jutott ilyesmi, amiről keves kérdező írtál. Akkor csak arra tudtam gondolni, hogy ANYA akarok lenni,ANYA leszek!

Úgy gondolom, sok a gond az országunkkal, de sorolhatnánk globális problémákat is és ezer-ezer okot, ami miatt úgy tűnhet az emberiség a saját sírját ássa...

Régebben sem volt könnyebb, csak más... Hisz szinte minden évszázadra jutott háború. Nevelhették anyáink a fiaikat katonának. Meg ott volt a sok pusztító járvány, a nagy gyermekhalandóság...

Ha engem kérdeznél, azt tanácsolnám, hogy szülj, neveld fel a gyermeked tisztességgel, szeretettel. Jövőbe nem lát senki. Viszont ha az aggodalmak miatt megfosztod magad az anyaságtól, egy idő után boldogtalan leszel...

2013. jan. 17. 17:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!