2. gyermekem után mennyi lenne a táppénzem? Bővebben lent. Zöld kezet adok a válaszokért.
a fizum volt bruttó 200e.
ezután volt 2 havi táppénz (addig dolgoztam), majd tgyás, gyed és most gyes. Ha állapotos lennék és nem mennék dolgozni, hanem elmennék táppénzre, akkor mennyi lenne a táppénzem? Ez idén lenne. Előző évben végig maximum gyeden voltam.
Köszönöm és mindenkinek adok zöld kezet.
Én is táppénzem vagyok most. Gyeden voltam de terhes lettem és eljöttem táppénzre mert csak több, mint a gyes, viszont kevesebbet kapok, mint a gyedem volt.
27 hkm
de miért lesz a táppénz kevesebb, mint a gyed?
nem értem!
A táppénzed alapja ugyanaz a jövedelem lenne esetedben, mint amiből anno a gyedet számolták. Valószínű kevesebb a táppénz, mint a gyed, tekintettel arra, hogy a táppénz 60%, a gyed meg 70%.
Lehet több is a táppénz, összegfüggő. HA mondjuk 300 ezret kerestél, akkor a gyeded jelenleg 137200, a táppénzed meg 180 ezer.
Ha leírod, hogy mennyi jövedelem után számolták ki a gyededet, akkor tudok írni egy kb. táppénzösszeget.
Bocs, vaksi vagyok, látom, 200 ezer.
Ha ezután számolták a gyeded, akkor erre ugye volt 130200 bruttó a gyeded, a táppénzed pedig 120 ezer lesz. A gyed 2 gyerek utáni adókedvezménnyel nettó 116 körüli összeg, a táppénzed viszont 120 körül.
Köszönöm szépen, ez már nem olyan vészesen kevés.
mármint a 120e Ft. táppénz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!