Még GYED-en vagyok, de mennék vissza dolgozni, viszont kiderült, hogy nem vesznek vissza. Szumma 5 havi bérre jön ki, amit kifizetnek (rendes felmondással), de odaadnák ezt közös megegyezéssel is. Rosszabbul járhatok igy később?
Igaz az,hogy ha igényelek munkanélküli járadékot,akkor azt nem kaphatom meg, ha közös megegyezéses felmondás van?
Továbbá, az utolsó 4 negyedév átlagkeresete a járadék alapja, ebbe nekem a TGYÁS és GYED van benne. Ilyenkor is ezzel számolnak vagy az azt megelőző 4 év átlagkeresetét?
A TGYÁS-om 200 körül volt, a GYED-em igy a maximum 106e Ft. Ebben az esetben mennyi járadék járhat?
És tényleg 2 hónap, amig folyósítják az összeget? (kvázi majdnem lejár az egész, mire bármit is kaphat az ember?)
köszi a választ előre is!
Nem, olyan védettség már valóban nincs, mint régen, de ugyanaz a védettség megvan, ami minden munkáltatóra vonatkozik: megfelelő indok nélkül senkinek nem lehet felmondani.
Ha nem értesz egyet az indoklással, azt meg lehet támadni a bíróságon.
De ha aláírod a közös megegyezéses munkaszerződés megszüntetést, akkor már semmi jogorvoslati lehetőséged nem lesz.
A 66§ véd téged, nem úgy, mint korábban, de véd! Az, hogy a helyedre vettek fel valakit, az nem elég indok az elküldésedre.
Ahogy Golan javasolta, közöld velük, hogy semmit nem írsz alá, és munkaügyi bírósághoz fordulsz. Majd visszakoznak, ne aggódj. És ha mégsem visszakoznak, akkor sincsen SEMMI veszítenivalód. Ne hagyd már magad, már szülő vagy, tessék kiállni magadért és a családod megélhetésért!
Amúgy az 5 hónap az nagyjából stimmelhet végkielégítéssel stb, de ez nem korrekt eljárás a munkáltatód részéről, a legkevesebb amit megtehetsz, hogy nem adod magad könnyen. Semmit ne írj alá. És ha nem vagy együttműködő, ugyan mit veszíthetsz? Semmit. A munkád így is úgy is odalesz, legalább ne engedd, hogy igazságtalanul hajítsanak utcára.
Ma találkoztam egy ügyvéddel és segít elsimítani a dolgokat.
Remélem sikerül a legjobbat kihozni...
köszönöm mindenkinek a bíztatás és hozzászólást, felfogom használni az információkat. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!