Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gonosz vagyok? Vagy tényleg...

Gonosz vagyok? Vagy tényleg nem éri meg egy nagyon súlyos fogyatékos/arcilag is eltorzult embernek élni?

Figyelt kérdés

Barátnőmmel megesett erről a szó,és Ő azon a tényen van elhelyezkedve, hogy Ők lehetnek boldog emberek, lehet nekik családjuk, és szereti Őket a családja, én pedig azon, hogy egy annyira beteg ember, aki 20 éves korában annyit kitud mondani,hogy 'béé' annak nem sok esélye lesz az életben, szenvedésen kívül.

Kicsit furán gonosznak érzem magam, amiért így "nézek" rájuk,de én nem szeretnék élni ha netán sérült lennék ilyen szinten.

Gonosz vagyok? :/

15L

2013. jan. 14. 18:12
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:

Iskola: Hószünet volt, brutál világ van.

Igazából ez mind jó és szép, megható, meg igaz, meg mindenhol ott bújkál kicsit a 'na de tényleg'. De ne haragudj, ez nem holmi kitalált népmese, ez a fájdalmas igazság. Eljön a biztos pont, mikor nincs értelme.

Mikor elmegy a busz, és már nem is látod futsz utána?

Mikor felrepül a repülő belekapaszkodsz?

Értem amit te mondasz, és, hogy akkor mi a boldogság? Szeretnél lenni egy ilyen beteg kisgyermeknek az anyukája? Ugye az ilyen kisgyerekekről nagyjából megszokták mondani, hogy 24-25 éves kor a max, de gyakori akinek tényleg alig évei vannak hátra, közben évekig szenvedsz, a végsőkig, az életed RÁ megy,mert FONTOS, gyereked persze,hogy fontos.Mondjuk én nem állok szülés közelében sem, illetve húgom sincs, és itt tényleg ne olyanokra gondolj akik amolyan 'betegek',hanem aki nem beteg,hanem szinte élőhalott.

2013. jan. 18. 22:59
 22/29 anonim ***** válasza:
Nem feleltél a kérdésekre.. miért?
2013. jan. 18. 23:03
 23/29 A kérdező kommentje:

0.Miért nem vagy iskolában?

1.Mi a boldogság szerinted? Mettől-meddig tart?

2.Amikor te nem látsz semmit és mégis nagyon szenved valaki? az miért van?

3.Hallottál már olyanokról, akik a szenvedéstől szerették volna megváltani az embereket? Hogy akarták? úgy, hogy ami útban volt, fölösleges,azt kukázták? Valóban az okozza a szenvedést/és/vagy az a megoldás??

4.Tudsz olyan népmesét, ahol a főhős nagy szenvedéseken, küzdelmeken megy át,......, és végén: Boldogan élt, amíg meg nem halt? mit tesz ott a ...... alatt?'

most akkor :

0)Erre válaszoltam már

1)Boldogság- Az ha jól érzem magam, ha érzem, hogy szeretnek, ha pozitív vissza jelzést kapok, akár iskola/munkám szempontjából (értem itt azt,hogy szakmai gyakorlatból ötöst kapok) Boldogság az, ha egyenrangú tudok lenni mással, ha nem kezelnek másképp, ha nem éreztetik velem, hogy más vagyok, nem vagyok olyan mint Pisti

2.Amikor te nem látsz semmit és mégis nagyon szenved valaki? az miért van? --->Ő lehet pont nem szenved, ezt felül írtam, ha nagyon beteg 'élőhalott',akkor max a szülei szenvednek,aztán miért? A nagy semmiért. Az a másodlagos, ha egy erősen fogyatékos kisgyerek neki készült iskolába jár,mert épp nem az élőhalott fajta, hanem aki érez,mozog,lát, de az agya nem fejlődik, ő lehet boldogtalan, neki is fáj ha kigyúnyolják, ő is ember, attól mert nem tanul meg beszélni,vagy mert mint mondtam, a száját nem tudja becsukni,nincs szeme,eltorzult teljesen az arca (ezt tetőzi meg az agyi betegség is,a torz teljesen más,bárki lehet az még most is,bármikor)

3.Hallottál már olyanokról, akik a szenvedéstől szerették volna megváltani az embereket? Hogy akarták? --->Ez megint más, te teljesen más szenvedésről beszélsz, ebben a kérdésben elbeszélünk egymás mellett. Igen hallottam olyanról, hogy valakit évekig bántottak, évekig szenvedett, azóta boldog sikeres család apa.

Mint mondtam youtubos videót is tudok linkelni arról az apáról aki eltorzult arccal él,és boldog /edzőterembe jár,mégis van egy nem túlzok azzal ha azt mondom gyönyörű felesége.(lány szemmel nézve is szép) Ők azok akik kitörtek, de könyörgöm, egy szinte élőhalott,hogy váltaná meg a világot?Illetve aki marad egy 2 éves kisgyerek szintjén, vagy talán azzal is túlzok.

4.Tudsz olyan népmesét, ahol a főhős nagy szenvedéseken, küzdelmeken megy át,......, és végén: Boldogan élt, amíg meg nem halt? mit tesz ott a ...... alatt?'--->ehhez népmese sem kell,erre a kérdésre feljebb egy kérdésedre válaszoltam.

Kérdésed van nyugodtan, megmagyarázom hogy érzem/illetve egyetértek ha tényleg jónak látom

2013. jan. 19. 11:55
 24/29 anonim ***** válasza:
Az is megoldás,hogy elhelyezni az ilyet egy intézetbe,de nem kell lemondani róla!!!!Onnan is hazalehet vinni időnként.
2013. febr. 15. 03:57
 25/29 A kérdező kommentje:

Utolsó: Hát szegény:/.

Na de mondjuk igen,ez igaz

2013. febr. 15. 16:23
 26/29 anonim válasza:

A barátnődnek és az édesanyádnak van igaza. Én nem is értem hogy gondolkodhattok így néhányan.

15 éves vagy, gondolom semmit nem tudsz a témáról. Mi az, hogy azt se tudják mi van körülöttük? És mi az, hogy nem éri meg élniük? Ki vagy Te, hogy eldöntsd, hogy ki élhet és ki nem?

Egy fogyatékos embernek nincs ugyanannyi joga élni ezen a Földön, mint Neked, vagy nekem?

19 éves vagyok és van egy 23 éves értelmi fogyatékos nővérem. És örülök, hogy van. Soha nem éreztem, hogy ez teher lenne, vagy bármiben hátrányt jelentene számomra.

2013. márc. 13. 23:04
 27/29 A kérdező kommentje:
Jó,hogy írtál,mert tapasztalatból írtál. Viszont azt még mindig nem tudjuk, neki milyen élni,mi lesz vele később? Ha már szüleitek ne adj Isten meghalnak, vagy te is férjhez mész? Attól is függ tesód mennyire beteg,mert akkor nem jól szűrted át a témát.:)
2013. márc. 14. 16:48
 28/29 anonim ***** válasza:

(#27 mi lesz vele később?

-senkiről nem tudjuk, mi lesz vele később...

vannak okos, gyönyörű szép, tehetséges embere,akiknek úgy alakul a soruk, hogy irtózatos szenvedéseket élnek át.. Mi a boldogság? van-e valami biztos e téren? és főleg hogy viszonyul az időhöz, az elmúláshoz)

2013. márc. 14. 18:18
 29/29 anonim ***** válasza:
Nagyon dühítő válaszok vannak itt, komolyan. Többetek azt sem tudja mit ír, csak okoskodni akar. Az egyik válaszoló írta, hogy van neki egy értelmi fogyatékos nővére és így is örül,hogy van! Hát, igen csatlakozok! Nekem pedig egy halmozottan fogyatékos bátyám van. Sok mindent már megcsináltam anno 15 évesen, amiről Te csak a legrosszabb álmodban találkozol! És tudod mit?! Megéri! Szeretem a bátyám, és ha Ő nem lenne az életem sokkal szegényebb lenne! És igenis BOLDOG! Talán annyira mint amennyire Te soha nem leszel.
2013. jún. 4. 21:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!