Mennyire ítélné el a mai társadalom azt a nőt, aki szülés után árvaházba vagy örökbeadná a szellemileg fogyatékos gyerekét?
A sok szűrővizsgálat nem mutatott ki semmilyen rendellenességet, mégis fogyatékos gyereke született a nőnek. Nem akarja megtartani, mert úgy se tudná úgy szeretni, csupa nehézséggel és lenézéssel járna az egész, hogy ő csak egy fogyatétkost tudott összehozni.
FIGYELEM! Ez csak egy elméleti kérdés!
szerintem az emberek ezt a döntést megértik, és nem ítélik el keményen az ilyen szülőket.
őrülten nehéz döntés lehet ez.
"mert úgy se tudná úgy szeretni, csupa nehézséggel és lenézéssel járna az egész, hogy ő csak egy fogyatétkost tudott összehozni. "
Szerintem aki így áll hozzá az ne is szüljön. Nem attól szeretem a gyerekemet mert egészséges hanem azért mert él és van nekem. Itt inkább egy kis önsajnálat van szerintem az anya részéről. Tudom, hogy elméleti kérdés de nekem ez attól még csak önsajnálat kategória.
Hát 2 verzió is van.Ha valaki azért dobná el a fogyatékos gyerekét, mert az ami, de viszont gondját tudná viselni, de szégyenli, akkor elítélem.
DE ha
Valakinek nincsenek meg az anyagi körülményei hozzá, akkor nem ítélem el.Hisz egy egészséges gyereket felnevelni is rengeteg pénz, és közben az ember dolgozni is tud, viszont egy beteg gyerek mellett mindig kell lennie valakinek, ami azt jelenti, hogy egy fizetés kiesik..Ezt nagyon sokan nem engedhetik meg..Az állam meg...na ezt hagyjuk is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!