Mennyire ítélné el a mai társadalom azt a nőt, aki
szülés után árvaházba vagy örökbeadná a szellemileg
fogyatékos gyerekét?
Figyelt kérdés
A sok szűrővizsgálat nem mutatott ki semmilyen rendellenességet, mégis fogyatékos gyereke született a nőnek. Nem akarja megtartani, mert úgy se tudná úgy szeretni, csupa nehézséggel és lenézéssel járna az egész, hogy ő csak egy fogyatétkost tudott összehozni.
van olyan ismerősöm, akiknek autista gyereke született. Kisebb korában nem volt vele nagyobb probléma "bentlakásos" iskolába járt. De mára felnőtt, agresszív lett. Féltem szegény feleséget, ha a 50-60 kilójának nekimegy az agresszív fia egy dühkitörés alkalmával.
2012. okt. 4. 12:44
23/31 duakau válasza:
Szerintem intézetben neveltetni sokkal okosabb döntés lenne.
2013. jan. 14. 21:27
24/31 anonim válasza:
"mert úgy se tudná úgy szeretni, csupa nehézséggel és lenézéssel járna az egész, hogy ő csak egy fogyatétkost tudott összehozni. "
Aki így áll hozzá tényleg ne szüljön.Aki gyereket vállal az fogadja el azt a kockázatot,hogy lehet beteg gyereke ,mint azt is el kell fogadni,ha sexel akkor terhes lehet még védekezés mellett is!!!!!Ha nagyon parázik ne legyen terhes.Mindent nem lehet kiszűrni terhesen.Nekem is jó volt az összes lelet a nagyobbik lányommal.Voltam 3D-én,meg Afp-én és negatív lett minden.Középsúlyos értelmi fogyatékos lett és autista!!!
Amúgy a kérdésedre válaszolva nem elítélendő,ha beadja valaki.Ha beadod akkor sem kell lemondani róla,mert hazaviheted hétvégén vagy amikor akarod.Ismerek ilyen intézeteket a párom is ott dolgozik.Perpillanat ilyet keresek én is a gyermekemnek,mert nem tudok tőle sehova menni dolgozni,mert nyári szünetbe itthon van és nem lehet magára hagyni.
2013. febr. 15. 04:06
25/31 anonim válasza:
Amúgy tényleg költséges az ilyen gyerek.
2013. febr. 15. 04:18
26/31 anonim válasza:
A társadalom mindent elítél ami nem szokványos jelenség.OLyan embereket is elítélik akik valamiért eltérnek az átlagtól,de fogyatékosságuk nincs.
2013. febr. 15. 04:19
27/31 anonim válasza:
Nekem halmozottan sérült gyermekem van, igaz hogy még csak 14 éves . De SOHA nem jutott eszembe hogy szégyeljem, vagy ne szeressem. Igaz hogy sok nehézséggel jár, és a saját elképzeléseim teljesen háttérbe szorultak a jövővel kapcsolatban. A másik két gyermekemet is "kényszerítettem" lemondásra,és sajnos ezeket a dolgokat pótolni sem tudom, de ha kéne most dönteni újból így döntenék. Jobban szeretem és ragaszkodom a beteg gyermekemhez mint a két egészségeshez. A két egészséges boldogul egyedül is. Nekik elég ha a háttérből egyengetem az útjaikat. De a betegnél 100% Anya kell !!!! 24 órás . A pénzel sok dolgot meg lehetne oldani, na van amit nem. De sajnos nekünk az se sok van. Nem ítélem el aki beadja a gyermekét, én nem tudnám megtenni. Sok oka lehet. Lehet hogy nincs más választása, vagy olyan a betegsége hogy veszélyeztet másokat, sajnos láttam már ilyet. Nem szabad elítélni másokat kívülről nézve. Csak egy példa. Ismerek egy lányt értelmi fogyatékos, már 30 fölött van. Az a mániája hogy befekszik az alvó nevelőapja mellé meztelenül és szexelni akar vele és amikor elutasítja, őrjöng.Ha az Anyukája rászól nekimegy. A nevelőapjának jó pár órába beletelik mire megnyugtatja. Az édesanyára nem is hallgat, mert annyit azért tud hogy az anyja miatt nem feküdhet ő is ott. Nem tudom mi van a fejükbe ilyenkor, de sajnos még ha betegek is a szexuális identitásuk ugyan úgy működik. Na és akkor ki az az ember aki minden éjjel végig csinálná ezt !!!! Ez csak egy példa a sok közül.
2013. szept. 7. 16:18
28/31 anonim válasza:
Nem ítélem el
2013. nov. 27. 19:59
29/31 anonim válasza:
Igy hogy volt a családban fogyatékos azt mondom a bentlakásos intézmény a jo döntés. Anyuka végülis nem mond le a gyerekről, a gyerek pedig hozza hasonló társakkal lehet. Amig élt az unokahugom nagyon vidám természete volt, szerette az intézményt es társa is lett.
2016. máj. 12. 22:52
30/31 anonim válasza:
Én úgy látom, hogy könnyű úgy beszélni ilyen témáról, hogy az embernek nincs gyereke, bvagy ha van, akkor 3 makkegészséges csodaszép gyerek. Nem tudhatják, hogy ők ilyen helyzetben mit reagálnának. Én nem ítélem el, mert sejtem, milyen nehéz döntés lehet és sokszor racionális alapon is meg kell hozni. Azért egy ilyen gyerek ápolása, fejlesztése nem két fillpér, közben meg ugye teljes felügyeletet kíván...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!