Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mosható pelus: Szavazásos...

Mosható pelus: Szavazásos kérdés. Ha nem próbáltad, mikor/milyen esetben próbálnád ki?

Figyelt kérdés

Ez "kötetlenebb" szavazás lenne, nem szeretnék "a", "b", "c",stb. válaszlehetőségeket megadni,de azért jó lenne, ha jellegében hasonló rövid, lényegre törő válaszok jönnének.

Akik már eleve ilyet használnak, azok is írhatnak, hogy "ezt használjuk", vagy valami hasonlót. (esetleg, hogy miért választottad ezt a pelenkázási módot)

2013. jan. 14. 11:11
1 2 3 4
 31/36 A kérdező kommentje:

Eredményre is egy picit reagálnék:

Annak, hogy sokan macerásnak gondolják a mosást, biztos vagyok benne, hogy az az oka, hogy az automata mosógép nélküli kifőzős variáció jut eszünkbe, még ha ez nem is tudatosul. Egyből arra gondolunk, hogy ha mosni kell, akkor az milyen nehéz lehet, pedig a ruháinkat is mossuk és azért valljuk be: nem olyan vészesen nagy meló beállítani a programot és elindítani. Teszem azt egy mosogatás, vagy egy porszívózás nagyobb meló. Tény, hogy talán csak kidobni a pelust egyszerűbb, mint ki is mosni, de nem akkora a kontraszt, mint elsőre hinnénk. (Ezt viszont csak akkor tudja az ember, ha valóban kipróbálta)

Még sokan írtátok az árat: ez sajnos így van, elég húzós némely pelus ára, bár ha keresgél egy kicsit az ember, akkor lehet olcsó, jót találni, de bele is lehet futni nagy eséllyel olcsó-gyagyiba, lehet, hogy akik pl. írták, hogy nem jött be nekik, ilyen, nem megfelelő minőségű pelust vettek :( Sajnos itt van még mit fejlődni, hogy megfizethető áron is legyen elfogadható minőség.

Összességében azt tudom mondani mosható pelusozóként, hogy van vele munka, meg több a buktató, meg nehezebb megtalálni az ideálist, de hosszú távon megéri.

Nem akarom egyébként senkire ráerőltetni, csak amikor itt is olvasom, hogy nem futja valakinek eldobhatós pelusra, akkor egyszerűen nem értem, hogy 90%-nak meg se fordul a fejében a textilpelus, mint variáció, inkább ritkábban cserél az eldobhatós fajtából. Akkor valahogy kikívánkozik belőlem, hogy szóljak neki, hogy ez is egy lehetőség lenne. Főleg ebben az esetben hangoztatnám nagyon, hogy ez egyáltalán nem ciki, hanem két egyenértékű választási lehetőségből az egyik. De én úgy érzem, hogy sokan cikinek érzik, azt gondolják, hogy "azért még ott nem tartunk", a valóságban pedig krumplit krumplival esznek. Ugyanígy amikor műsorokban látom, hogy több zacskó eldobhatós pelussal támogatnak nagyon rászoruló családot: itt is az van, hogy 2-3 hónap múlva amikor elfogy a csomag, akkor mi lesz? Tehát nem csak az emberek fejében, hanem központilag is helyre kéne ezt tenni. Persze nem megy minden egyből, csak fokozatosan. Én optimista vagyok,úgy látom, hogy van erre nyitás.

2013. márc. 21. 16:53
 32/36 A kérdező kommentje:

30. válaszoló: Ez tényleg így van, hogy aki akarja az meg fogja találni a módját, hogy ezt használhassák, ha nem válik be elsőre, keres másikat, ha drága, keres más fajtát.

Csak az van, hogy sokan zsigerből ellenállnak: "nehogy már kakis pelust mossak" Ugyanígy zsigerből ellenálló voltam én is. Ennek pedig az az oka, hogy sok információ nem jut el a köztudatba. (pl. a "nem is környezetkímélőbb" válasz, meg egy csomó tévhit ezzel kapcsolatban ezért van. A tájékoztatás hiánya miatt. Ha pedig nincs tájékoztatás, akkor nem lesz rá igény, ha nincs igény, nem terjed. Ezért nem titkolom: célom az, hogy akik nem hallottak még erről, most halljanak :))

2013. márc. 21. 17:01
 33/36 A kérdező kommentje:
Amúgy nagyon örülök, hogy ilyen sokan írtatok, ilyen sokfélét :)
2013. márc. 21. 17:07
 34/36 anonim ***** válasza:
Látom már lezártad a szavazást de azért gondoltam leírom, hogy én a kisfiamnál csak eldobhatósat használtam (vagyis még most is mert 20 hónapos) de mivel hordozom a kisfiamat ezért a neten is sok helyen találkoztam a mosható pelussal mert valahogy ez a 2 dolog összefonódott. Az emberek fejében a hordozókendő + mosható pelus = a nagyon alter, hippi anyu szemlélettel pedig ugye ez totál nem igaz. Nálunk (Gyulán) van "hordozós és mosható pelus" klub ahol bérelni is lehet hordozóeszközöket és több fajta pelust is kipróbálásra, ráadásul a védőnők által szervezett kismamáknak szóló babagondozási tanfolyamon be is mutatják és nagyon ajánlják a mosható pelust. A következő babámnál biztosan ki fogom próbálni és nem adom fel ha az első fajta nem jön be. ;)
2013. márc. 29. 09:25
 35/36 A kérdező kommentje:

Minden új válasznak örülök :) Főleg,hogy nagyon jókat írtok.

Érdekes, ezen még nem is gondolkodtam,tényleg nagyon össze van fonódva a két dolog: a hordozás és a mosható pelusozás. Ahogy írod, egyáltalán nem hippi, vagy ősanyás dolog ez önmagában. Persze sokan csodabogárnak nézik az embert, de talán egyre kevésbé.

2013. ápr. 3. 08:28
 36/36 anonim ***** válasza:

hordozás-mosható pelusozás-sokáig szoptatás-kötődő nevelés

ezek mind összefonódtak már

:)

ebből én csak kettőt gyakorlok, a kötődő és sokáig szoptató az nem az én világom :))

2013. ápr. 3. 18:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!