Mosható pelus: Szavazásos kérdés. Ha nem próbáltad, mikor/milyen esetben próbálnád ki?
Ez "kötetlenebb" szavazás lenne, nem szeretnék "a", "b", "c",stb. válaszlehetőségeket megadni,de azért jó lenne, ha jellegében hasonló rövid, lényegre törő válaszok jönnének.
Akik már eleve ilyet használnak, azok is írhatnak, hogy "ezt használjuk", vagy valami hasonlót. (esetleg, hogy miért választottad ezt a pelenkázási módot)
Szívesen használnám, van is, kaptuk, de borzasztó, mert vagy óránként cserélem, vagy minden pisis lesz. Sokszor tettem vele próbát, nem tudom, ki találta ki, kinek működik. A papírpelenka az kibír 3 órát tisztességesen, éjszaka pedig egy teljes 8 órát.
A kérdésre válaszolva: nagyon szívesen használnám, ha nem ázna át két csepp víztől.
Érzek realitást abban, hogy működhessen pl. egy olyan szolgáltatás, hogy pelust lehet kölcsönözni és tisztítás is van mellé. Így egyszerre nem nagy kiadás és ki is lehetne próbálni, meg a kényelem is megmarad. A kölcsönzés már működik egy-két helyen, tisztítás is állítólag bevett dolog Angliában, itt még nem láttam rá példát. Gondolom az is akkor működik, ha van rá nagyobb tömegben igény.
Sajnos nehéz megtalálni a sok márka közt a jót és a silányat, mert mint általában minden termékből, itt is vegyes a felhozatal és Ég és Föld lehet a különbség egy-egy márka között. Te mit próbáltál? (erre is jó lehet egyébként a kölcsönző)
Jó ötlet leszoktatáskor is használni. Bár vigyázni kell, mert sok mosható pelus szárazon tartó réteggel van ellátva, ilyenkor kifejezetten olyat kell választani amiben ez nincs benne.
Nem próbáltam ki, ennek leginkább az az oka, hogy számomra ez csak a mesében létezik, mert boltban még nem találkoztam vele. Akkor próbálnám ki, ha:
- kiszúrná a szemem az üzletben a polcon, és eszembe jutna hogy jé, ilyen is van, próbáljuk csak ki.
- ugyanakkor nem egy harminc darabos csomag lenne horror áron, hanem valami megfizethető, ami kipróbálni jó, és ha beválik csak akkor vennék többet.
- vagy természetesen ha kapnék valakitől, akkor is kipróbálnám :-)
Én kipróbálnám, de pl nem csecsemőn. Inkább nagyobb gyereken, mondjuk aki már nem kakil olyan sokszor egy nap. Vagy amikor már leszokóban lenne. Ja és természetesen valami hatalmas akció keretében :D
Az, hogy mások mossák, engem nem vonzana, mert jobb szeretem magam intézni az ilyesmit.
Azt írtad, ilyet is lehet:D
Én kipróbáltam, moshatóztunk 20 hónapig(akkor lett szoba- és ágytiszta a lányom).
És igen, jó lenne ilyen bolt, sokan a netes vásárlás miatt bele sem vágnak, illetve sokaknál(vékonyabb/ducibb/ pisilősebb babával) elmúlik a lelkesedés ha az első tipus nem jön be:(.
Mi azt gondoltuk a férjemmel, hogy ha fiúnk születik, akkor lehet hogy kipróbáljuk, mert a későbbi termékenység szempontjából a heréknek nem jó a meleg talán baba korban sem, hogy dunsztolódnak. Bár sajnos erre még nincsenek statisztikák, mert csak mostanság kezd apa korba kerülni az első generáció férfi, akik már papír peluson nőttek fel. Viszont az biztos, hogy a meddőség a férfiaknál is egyre gyakoribb probléma, és ez lehet (csak lehet!) az egyik ok.
De, 3 lányunk van. :o)
Visszatérve, igen, ha valaki ideadná, és mosna helyettem, akkor kipróbálnám, de ez elég irreális, nem?
Megvenni egyben nem lenne pénzünk, és túl drága kísérletezni. (Ehhez mondjuk jó lenne, ha lehetne kölcsönözni egy napi adagot, való igaz), összességében viszont nem tartom olcsóbbnak, ha mindent összevetünk, meg környezet tudatosabbnak sem feltétlenül.
Továbbá: első két gyerekünkkel egy olyan pici lakásban laktunk, amiben teljesen kivitelezhetetlen lett volna a mosás-tárolás.
Most a harmadikkal lehetne, mert már nagy a lakás, de őszintén, nem váltok, a kényelem is egy fontos szempont, rengeteg időt spórolok.
Amúgy, újszülöttnél nem praktikus kicsit sem, (mostani babám 3 héten át, napi minimum 15 pelust fogyasztott, állandóan kakilt), később meg átlag napi 4 pelus fogy (24 óra alatt), ezt nem tartom soknak.
Még egy évünk van kb. pelusban, most már nem váltanék.
Bocs, ha hosszú lett...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!