Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek hogy lehet manapsá...

Szerintetek hogy lehet manapság úgy nevelni egy gyereket, hogy normális értékeket valljon?

Figyelt kérdés

3 hónap múlva születnek meg az ikreim, egy fiú és egy lány. Szeretném, ha boldog és szép életük lenne, természetesen tudom, hogy hibáznak majd olykor, de akkor is szeretném ha értelmes emberekké válnának. Főleg kamaszkorukban, mikor még éretlenek és mégis önállóak..

De mit lát az ember? A kamaszok nagy része számítógépfüggő, 13-14 évesen már összevissza pasiznak, buliznak, cigiznek és dohányoznak minden tiltás ellenére. Nem akarom mindentől eltiltani a gyerekeimet, de azt sem, hogy elzülljenek....

2013. jan. 12. 18:18
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
A "nevelés" tulajdonképpen példamutatás. A következetes szülő ha megfelelő értékek szerint él, a gyerek azt fogja magába szívni mindenféle direkt nevelés nélkül.
2013. jan. 12. 18:27
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Szeretettel.Közhely,de ha feltétel nélkül elfogadod a személyiségüket,akkor kevesebb gondod lesz velük.
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Rengeteg szeretettel, példamutatással, és azzal, hogy segítesz olyan közösséget találnia, ahol helyén van az emberek értékrendje és ő is jól érzi magát.
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Úgy, hogy te normális értékeket vallasz. Már a nagymamám is dohányzott a tiltás ellenére, ez nem mai találmány, és az is elképzelhető, hogy a te gyerekeid is fognak csinálni egy-két hajmeresztő dolgot kamaszkorukban, de ha hiteles vagy mint szülő, és az értékeidet nem csak vallod, hanem azok szerint is élsz, akkor nem hiszem, hogy nagy baj lesz felnőttkorukra.

Az én gyerekeim még nagyon kicsik, ezért saját tapasztalatom nincs, csak az, amit gyerekkoromból hoztam. Normális családban éltem, azt hiszem, a szüleim nagyon jól neveltek minket az öcsémmel. Én nem voltam balhés, a tesómmal viszont voltak gondok. Felnőttkorára mégis átvette a szüleim értékrendjét, tisztességes, dolgos, családcentrikus férfi vált belőle. De én is elszívtam pár szál cigit titokban, mégis azt hiszem, egészen rendes családanya lett belőlem. :) Ez a lényeg szerintem.

Boldog babavárást!

2013. jan. 12. 18:34
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Erre nincs recept sajnos. Van mikor normális szülőknek elzüllött gyerekei lesznek, van mikor a rossz szülőknek lesz normális gyereke.

Pároddal nem tehettek mást, minthogy minden tőletek telhetőt megtesztek azért, hogy a gyerek jó példát lásson a szüleitől és megfelelő értékeket ismerjen meg. A legfontosabb, hogy semmilyen probléma elől nem szabad megfutamodni, hanem szembe kell nézni vele.

A legkényesebb példa erre a szexualitás, mikor a kamaszodni készülő gyerek először megkérdezi mi az a szex, a legtöbb szülő a homokba dugja a fejét és valami mesével elaltatja a kíváncsiságot. Őszintének kell lenni a gyerekkel minden esetben, természetesen azon a szinten, amit képes befogadni, de a gyerek nem hülye, csak kicsi.

Sok sikert kívánok nektek!

2013. jan. 12. 18:34
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Szülői családi minta. Tipikus eset, hogy Anyuka sír, hogy a gyerek nem szeret olvasni de ha ő sem látja soha olvasni az Anyukáját akkor mi ösztönözné.
2013. jan. 12. 18:39
 7/15 A kérdező kommentje:

És miképp lehet példát mutatni akkor, ha két eltérő félről van szó?

A páromat elég engedékenyen nevelték, 14 évesen már eljárt néha buliba, ivott, most is cigizik (nem sokat, de alkalmanként igen, főleg társaságban), sokat játszik számítógépes játékokon... persze, nem függő ezektől a dolgoktól, de nem nagyon akarom, hogy a gyerekem csak azt lássa, hogy az apja minden ráérős percében játszik. Plusz, náluk alapvető dolog a családi ebédeken, vasorákon, hogy mindenki iszik - nem alkoholista senki, nem saturészegségig, de gyakran becsiccsentenek ilyenkor... ezt sem tartom követendő példának.

Én mindig is komolyabb voltam nála :))) Mármint, alapvetően nem tévézek, mindig is sokat olvastam, kitartóbb voltam a céljaim elérésében, nem adtam fel a dolgokat olyan könnyen, mint ő, hamarabb szembenéztem a problémákkal. Szabadidőmben művészkedem, nyelvet tanulok és hasonlók, úgy gondolom, hasznosabb dolgokkal foglalkozom, mint a párom.

Persze nem kételkedem, hogy csodás apa lesz, de mi van, ha tőle rossz példét lát a gyerek, tőlem meg jót?

2013. jan. 12. 18:46
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Elõbb szülessenek már meg ezek a babák, nagyon is ráérsz még ezen gondolkodni. Most még más dolgaid lesznek.

Sok sikert!

2013. jan. 12. 18:48
 9/15 anonim ***** válasza:
66%
Sajnos azt kell hogy mondjam,az én párom is hasonló,de nem látom őket apajelöltnek. Sajnálom.
2013. jan. 12. 18:50
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
hiába neveled te jól,ha iskolábna rossz társaságba keveredik,löttek a jónevelésnek
2013. jan. 12. 18:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!