Milyen családtámogatás jár második gyerek után?
Figyelt kérdés
GYED-en vagyok 1 éves kisfiammal, és várjuk a második babát. Milyen többlettámogatásra leszek jogosult a második babával? Csak a családi pótlék lesz több? Miatta tpvább kapom majd a GYED-et?2013. jan. 11. 16:38
1/8 anonim válasza:
Csak a családi pótlék lesz magasabb. Az első után ha lejár a gyed, akkor a második babára megigényelheted a gyedet, két éves koráig. Utána pedig csak gyes.
2/8 anonim válasza:
Elmész újra TGYÁSra, aztán megint GYEDre.
A Családi emelkedik majd 26600-ra, ha megszületik a pici, és van az egyszeri anyasági támogatás, ha jársz a vizsgálatokra, ugyanúgy, mint elsővel.
Az adózást nem tudom, lehet, hogy 91 napos terhességtől lehet igényelni nagyobb kedvezményt, de abban nem vagyok biztos, hogy ez csak a harmadik gyerektől van, vagy már a másodiktól is, erről kérdezz meg valakit, de lehet, hogy itt is leírják Neked.
Gratulálok!
3/8 anonim válasza:
A magzat 91 napos korától igénybe vehetitek utána is az adókedvezményt.
ÖSszességében a családi pótlékkal és ezzel lesz több a bevételetek, mert ha a másodikra igényled a tgyást, majd a gyedet, az elsőre csp-n és adókedvezményen kívül más nem jár.
4/8 anonim válasza:
Csak egy ellátás jár ilyenkor. Tehát csak 1 tgyás vagy 1 gyed. A családi adókedvezmény 10.000ft gyerekenként, családi pótlék 13.300ft gyerekenként. Ha alacsony az egy főre eső jövedelmetek, akkor tudtok az önkormányzatnál még különféle segélyeket igényelni.
5/8 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat! A TGYÁS-t nem is mertem remélni, hogy újra megigényelhetem. Csak az a kérdés, hogy mit vesznek alapul a kiszámításnál? Ugyanazt az alapot, mint az előző babánál, vagy a korábbi TGYÁS + GYED összegét, mint tavalyi évi jövedelmemet?
2013. jan. 12. 00:30
6/8 A kérdező kommentje:
Segélyekre szerencsére nincs szükségünk, nem erre alapoztuk a családot.
2013. jan. 12. 00:31
7/8 anonim válasza:
Vagy a béredet, vagy a minimálbér kétszeresét. Attól függően, hogy mennyit kerestél. Semmiképpen sem a tgyás és gyed összegét.
8/8 A kérdező kommentje:
Szuper!!! Köszi a válaszodat. :))
2013. jan. 13. 00:34
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!