Februárban kezdenénk a bölcsit, de 2 napja szólt a főnököm, hogy sorry, mégsem tudnak visszavenni. Ezesetben a bölcsit sem kezdhetjük el és GYES-re sem kérhetem át magam GYED-ről?
Úgy tudom, ha nincs melója az anyukának, nem járhat bölcsibe sem a gyerek... Alternatív megoldás lehet, hogy ha mondjuk az apuka menne el papíron GYES-re? (neki van most melója...)
Én pedig keresek SOS valamit. Addig pedig lennék munkanélkülin.. Vagy lehetek simán csak GYES-en, a gyerek jár a bölcsibe, s reméljük, hogy hamar lesz újra melóm...
?? Teljesen össze vagyok zavarodva már... :(
Nálunk kértek újra munkáltatói igazolást amikor elkezdett járni a gyerkőc bölcsibe. Ha nálatok nem kérnek, akkor ne valld be, hogy nem ettek vissza, állásinterjúra nehéz gyerekkel menni :S. Ha esetleg mégis kérnek, akkor valld be és kérj haladékot.
Gyes-re mehetsz 3 éves koráig a gyereknek. A párod nem mehet GYES-re, ha 8 órás melója van.
A férjem minimálra van bejelentve, mellé zsebbe kap még bért, igy szerintem nem lenne gond átkérni őt 6 órába, sőt, a munkáltató talán még örülne is, hogy kevesebbet kell utána fizetnie, a mostani szumma bérét pedig úgyis megkapná..
Persze ezt csak mi gondoljuk most igy, megkell őket is kérdezni.
Ami a nagymamát illeti, én úgy tudom, hogy ha ő lenne GYES-en, akkor méginkább nem lehetne bölcsis a gyerek, mert a mama nyugdíjas, otthon van, kvázi a gyerek is vele lehet...
Ha tegyük fel nem találok 3 hónap alatt sem melót, miért mehetnék vissza GYES-re? Ezt nem értem...
Beiratni még korábban voltunk, akkor csak arról kértek munkáltatóit, hogy visszavárnak. Ez akkor meg is volt..
Nem tudom, hogy ez elég-e? Illetve ha friss és tényleges munkáltatóit kérnének, akkor lehet, hogy azt csinálnám, hogy visszakérem magam állományba, letelik a 30 nap védelmi idő, eközben kérek munkáltatóit, 30 nap után kirúgnak, kifizetnek (jár végkielégítás is némi), a bölcsiben pedig nem hírdetem, hogy már nincs (vagy még nincs) melóm... Szerintetek ez járható út lehet?
Nálunk nem kellett ilyen papír. Kellett egy papír, hogy anyuka ugyan csak alkalmilag, de elmegy dolgozni, ezt alá kellet írni a szülőnek, és kész, mehetett. Engem se vettek vissza, megcsináltam ezt a nyilatkozatot, mert egy munkát beígértek, így elkezdtük a beszokást. Sajnos a munka nem jött végül össze, én itthon sunyiba számítógépről dolgozok,
a bölcsibe meg úgy tudják, hogy alaktanként szoktam. Ami igaz is, csak hát nem hivatalosan. Azt azért hozzáteszem, hogy heti 3szor megy csak a lányom, és 9-fél 12-ig van, csak hogy ne szokjon el.
Ha lesz munka, így már nem kell újra kezdeni ezt.
De több Anyuka is így adta be a gyereket, hogy ősszel mentek pl szüretelni, és azóta is jár a gyerkőce.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!