Utólag lehet igényelni a gyed-et?
Lehet, hogy nagyon hülye kérdés... :)
1 éves a fiam, tudom, hogy csak 2. életévig jár. Nagyon elnéztem, hogy mik az igénylési feltételek és a feltételek alapján mégis jogosult lennék rá.
Ilyenkor már nem lehet, igaz?
:(
Szerintem azért próbáld meg!
De azt biztosan tudom, hogy pl. az anyasági segély igénylésének határideje 90 nap.
Köszi!
Remélem lehet, mert így csak a gyest kapom.:(
Köszi!
Tényleg! Kár! :( Nagyon hülye voltam... :(
De kérheted most is, csak visszamenőleg nem fogod megkapni.
Nézd:
A gyermekgondozási díjat az igénybejelentés napjától visszamenőleg legfeljebb 6 hónapra lehet
kérelmezni, azaz az ellátást legkorábban az igénybejelentés napját megelőző 6. hónap első napjától
lehet megállapítani.
Vagyis ez nem azt jelenti, hogy 6 hónap után már nem kérheted, csak azt, hogy ha most kéred, akkor max. a kicsi 6 hónapos koráig kapod meg visszamenőlegesen.
Köszi.
Értem, utána járok. :)
De 6 hónapra visszamenőlegesen kérheted. VAgyis most megigényled, megkapod 6 havit, majd egy évig kapod havonta. Csak mihamarabb add be az igénylést, mert a beadás napjától visszaszámolva 6 hónap, minden nap késlekedés egy nap elveszített gyed.
Viszont arra is figyelj, hogy a 6 havi gyest vissza kell majd adnod az államkincstárnak. MÉg futhatsz pár kört, de legalább több lesz a pénzed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!