Gyermekem betöltötte a 2 évet. Le kell mondanom a GYED-et, vagy ez automatikusan lejár?
Igazából már késésben vagyok, mert októberben töltötte be. Novemberben született a kistesó, aki után TGYÁS-t kérelmezek. A munkahelyemen azt mondták, hogy a GYEDet meg a TGYÁS-t nem kaphatom egyszerre, ezért le kell mondanom. De itt néhol azt olvastam, hogy nem kell lemondani, hisz csak 2 éves korig jár utána már a GYES jön.
Most akkor hol az igazság?
ó, de jó! Eggyel kevesebb gond...
Köszi a választ!
Köszi a lepontozást! csak nem értem, miért.
Hova mondja már le a GYED-et, mikor a gyerek októberben betöltötte a 2. életévét? Attól tovább úgysem küldik.
Valamit kapok, az biztos, mégpedig a családi pótlékon kívül.
Nos, ez már csak azért is érdekes, mert én nem intéztem ez ügyben semmit. A hivatalos honlapokon is azt olvasni, hogy a gyest igényelni kell. Másnak leállítják a gyedét, az enyémet meg nem?
lehetséges, hogy a gyedemet leállították, és automatikusan - kérelem benyújtása nélkül - kapom a gyest?
De nem, ez az összegből kiindulva nem lehet. Csak gyed vagy tgyás... De a tgyást is igényelni kell... Jaj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!