Maradnátok a megszokott, szimpatikus de reformátussá váló oviban, vagy átmennétek a kevésbé szimpatikus államiba?
Most szólt az óvónő hogy az ovink szeptembertől református óvoda lesz.Megmondom őszintén fogalmam sincs hogy azon kívül hogy gondolom lesznek hittan órák miben nyilvánul ez majd meg, erről szombaton kapunk tájékoztatást.
De ha valaki tudja hogy miben is más mint egy állami örülnék ha megosztaná velem.
Ezt az ovit amúgy nagyon szeretem, érzelmileg is kötődök hozzá mert én is ide jártam.Az óvónőket is szeretem és ők nem is fognak változni.Meg ami miatt még szeretem hogy az udvar az úgy van hogy 4 részre van osztva a 4 csoportnak.Így "kis" udvar részen vannak, nincs káosz.
Abban az oviban ami marad az állami egy hatalmas nagy udvar van és szoktam figyelni hogy a 6 óvónő áll és beszélget az ajtónál és közel 100 gyerek fejetlenül rohangál, gyakran bőven kiesve az óvónők látószögéből.
A mi ovinkba 20 gyerekre jut egy csúszda, egy hinta, egy mászóka, egy homokozó a másikba ugyan ennyi 100 gyerekre.
Az ottani óvónőket nem ismerem, de ránézésre sem szimpatikusak.
A mi óvónőnk már ismeri és elfogadta a fiamat, hogy csendesebb, vissza húzódóbb, makacs.Az ottaniaktól tartok.
Szóval nem igazán tudom hogy mit tegyek, hagyjam a majdani reformátusba vagy menjünk majd át az államiba amit újból meg kell szokni, meg kell ismerkedni "kiharcolni" újból a dolgokat?Ti mit tennétek?
Nálunk is református az ovi.
Annyi az egész,hogy egy héten egyszer fél órás hittan van nekik,ahol bábozva,mesélve,énekelve,játszva hittanoznak.
De inkább csak annyi a változás,hogy az egyház a fenntartó,az meg a gyerekekre,szülőkre nem igazán van hatással.
Egyáltalán nem lesz hátránya belőle szerintem. Ill. az államisnak sincs a későbbiekbe előnye aból, hogy államisba járt.
Sőt inkább azt mondom, hogy hagyd abban az oviba mert már megszokta a gyerek...
Köszönöm szépen a válaszokat.
Hát ha tényleg csak a heti egy hittan a változás, az nem zavar.Igazából ez az egy aggályom volt-van hogy mennyiben változik az ovi.
A hittan nem zavar, általános iskolába én is jártam. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!