Az első gyereknél amikor megszületett lemondtam a védőnőt, most megint kismama vagyok, és nem tudom, hogy ha már lemondom a terhesség alatt, akkor ki fogja a pappírjaimat intézni?
28-asnak irnam, hogy igazad van, persze, de attol fugg, hol laksz. Ha egy fuban, ahol osszvissz egy vedono van, akkor nincs mas lehetoseg. De Pesten pl. egy keruletben is tobb vedono van, es gondok eseten, lehet valtani. Persze, ha volt valami problema az elozovel, mert nem kivansag musor.l
Kerdezonek irnam, hogy a kiskonyvet csak a vedono tudja kiallitani.
Kedves Kérdező. Szerintem a kiskönyvet kérd el a régi védőnőtől, ez egy új terhesség, úgymond tiszta lappal indul, itt még nem mondtad le. A kiskönyvet ő fogja kiadni, ha meg van sértődve esetleg, akkor is.
Igazad van, a szolgáltatás nem kötelező. Mi a házhoz járás részét mondtuk le szülés után. Addig már látta, hová érkezik a kicsi, minden abszolút rendben volt. Abban igaza van valamelyik válaszolónak, hogy ezt a védőnő köteles jelenteni a gyámügynek, DE hozzánk soha nem jött ki senki, nyilván a védőnő ilyenkor azt is hozzáteszi, vagy kérdezik tőle, hogy lát-e bármilyen problémát. Ha nem, akkor nem jönnek ki. Nálunk így volt.
Azt viszont nem értem, miért esett neki szinte mindenki a kérdezőnek amiatt, mert nem igényli a védőnőt. Miért baj ez és miért ekkora gyűlölködést kiváltó ok? Nyilván van ezer tündéri védőnő, az is lehet, hogy valaki nagyon kedves, de fölösleges, mert a státusz vizsgálatokról és oltásokról a neten mindenki tud ma már tájékozódni, aki akar, s a védőnő nem orvos, max.megméri a babát, amit otthon, nyugodt körülmények között a szülők könnyebben véghez tudnak vinni. Nem azt mondom, hogy felesleges, de tud az lenni, főleg egy többedik gyerek esetén.
A baj az a kérdezővel, hogy rendkívül felháborító módon válaszol. Az pedig egy dolog, hogy nem igényli a védőnő szolgáltatását, de sajnos azt sem képes elfogadni, hogy akkor magának kell intéznie a dolgokat. Ehelyett elvárja, hogy neki kitaláljanak egy külön szakmát, mert a védőnő nem szimpatikus. Ha én nem csípem a postásom, akkor ki hozza ki a leveleim? Nyilván nem fogják a takarítónénivel kiküldeni.
Hogy a kérdésre is válaszoljak: Ha nem akarod, hogy az intézze a papírjaid, akinek a dolga, akkor intézd el magad.
A védőnő feladata a papírjaidat intézni.
Amennyiben lemondasz róla, Neked kell utána járnod, intézned a beutalókat a vizsgálatokra. Nincs más helyette. Esetleg a gondozó orvosoddal meg tudod beszélni, hogy Ő adja ki a szükséges beutalókat, de ebben az esetben is Neked kell fejben tartanod mikor mi következik, nem várhatod el az orvostól, hogy mindíg figyelmeztessen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!