Az első gyereknél amikor megszületett lemondtam a védőnőt, most megint kismama vagyok, és nem tudom, hogy ha már lemondom a terhesség alatt, akkor ki fogja a pappírjaimat intézni?
Abban igaza van a kerdezonek, hogy le lehet mondani a vedonot. De! A vedono KOTELES (ebben az esetben akar eljaras is indulhat a vedono ellen) jelenteni ezt a gyermekfelugyeletesek fele, aki kotelesek kijonni hazhoz es megvizsgalni a csaladi helyzetet, illetve ezt havonta megtenni, a gyerel erdekeben. En anno azert nem mondtam le a vedonot, mert inkabb o jarjon ki, mint a gyermekfelugyelet, annak ellenere, hogy minden a legnagyobb rendben van.
A kerdesre a valasz, ha nem szeretned a regi vedonot, akkor valaszthatsz masikat is, de a kiskonyv kelleni fog. Bar egy magankorhazban pl. tudnak sajat vedonotol kerni liskonyvet, ahova eleg az orvosi pecset. Nem tudom, allami rendeloben ezt megteszik-e. De a szules utan kotelezoen ki kell mennie a vedononek, ez nem allami szolgaltatas, hanem kotelezp a gyermek vedelme erdekeben. Akarmilyen szuper jo csalad lehettek, de ezt az allam nem tudja, nemcsak azert jar ki a vedono, hogy tanacsokat osztogasson a kusmamanak, hanem elsosorban, hogy megfigyelje a gyereket, hogy rendben fejlodik-e, nem bantjak-e, stb.
Es ugy tudom, hogy a terhesseg alatt is kijarhat a vedono keresre, legalabb is hozzam kijart hazhoz.
Miért intézném, van arra is egy ember, és itt most AZ A KÉRDÉS, HOGY KI AZ?
(HA EDDIG NEM ESETT VOLNA LE...)
Mert nem én az TUTI! :)
Akkor senki nem tudja, hogy ki állítja ki ilyen esetben a papírokat, ha a védőnő szolgáltatása le van mondva?
Nem kéne ködösíteni, én csak erre voltam kíváncsi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!