Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mért híznak el a kismamák a...

Mért híznak el a kismamák a terhesség alatt és után? ( betegséget kivéve)

Figyelt kérdés
2009. aug. 27. 12:59
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
van aki hajlamos a hízásra van aki nem. Te szerencsés alkat vagy. Én is ilyen vagyok az első szülésem után pár héttel már fel tudtam húzni azokat a ruhákat amiket előtte. Pedig hidd el semmit nem tettem ért. Ettem ami jól esik. A legtöbb kismama ilyenkor nem is akar fogyókúrázni, annyit eszik amennyi neki jól esik. Nem hiszem hogy ez olyan rossz lenne. A második szülésem után a szoptatás alatt én is többet híztam de addig amíg szoptattam nem érdekelt. Azt szoktam mondani mindenki annyi kiló amennyinek érzi magát, fontos hogy az illető jól érezze magát a bőrében. A párja remélhetőleg nem a testalkata miatt szereti.
2009. aug. 27. 13:45
 12/22 A kérdező kommentje:

13.31, és 13.32-es válaszoló.Én minden rosszindulat, lenézés nélkül tettem föl a kérdést, és nem kijeletettem, hanem kérdeztem, hogy mitől híznak el a kismamák, és találgatni próbáltam, hogy pl. mert nem figyelnek oda a helyes táplálkozásra? Aki veszélyeztetett, az más, hasonló a betegség kategóriához- ő ne érezze magát megbántva, bár nem hasonlítható pl. a cukorbetegséghez, ahol tényleg nagyon nehéz helyesen táplálkozni, és a szervezet másképp működik.

13.33: neked pedig őszintén gratulálok az önkritikádhoz, és hogy te belátod, hogy hibáztál, és akarsz is rajta változtatni.Köszönöm a válaszodat, és sok sikert.

2009. aug. 27. 14:16
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Ne haragudj, de elég buta kérdést tettél fel. Én szültem egy 4kg-os gyereket és pár hónap alatt visszanyertem a régi alakomat. Sosem aggódtam azon, hogy elhízok, mindig is a vékony, nyúlánk alkatúak közé tartoztam. Persze én is látok elhanyagolt külsejű anyukákat, de eszembe se jut, hogy ők DIREKT híztak meg, vagy hogy ne zavarná őket és ne próbálnának meg tenni ellene valamit. A szopi az első, ha fogyókúráznának meg tornáznának a szoptatás ideje alatt, elmehetne a tejük. Erre te nem gondoltál? Örülj neki (én is örülök), hogy szerencséd van az alkatoddal.
2009. aug. 27. 14:37
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

A kommentjeidből viszont az jön le, hogy ha egy kismama vagy anyuka duci, és nem betegség miatt, az csakis a saját hibájából, ill. azért lehet, mert zabál, és ezzel együtt lelketlen vadállat, hiszen nem gondol a gyermekére és a férjére.

Sokan vannak úgy, hogy keveset esznek,de a szervezet raktároz.

Akkor válaszolva a kérdésedre: szerinted ha a terhesség mint olyan, totális hormonális borulást okoz a női szervezetben, akkor annak nincs hatása az anyagcserére?

Igen, vannak olyanok, akik a készételeket eszik a csokikkal, de vannak a salátás csirkemelles nők is, akikről egyszerűen nem megy le, vagy nehezebben indul el.

2009. aug. 27. 14:41
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

szia! én az első terhességemnél nagyon meghíztam, kb. 25! kg jött fel rám. pedig az utolsó napig tornáztam, és kb. félidőtől salátákon, sovány húson éltem. rettentően zavart! bármit tettem, pörögtek a kilók.

szülés, szoptatás után heti 4 aerobic, diéta = 1 kg fogyás!

terhes lettem ismét, az első rutin vérvételen kiderült, a pajzsmirigyem alul működik, ezért nem tudtam fogyni. de csak szülés után kaphatok gyógyszert.

a vicc az egészben, hogy most mindent megeszek ami jól esik, mégis 22 hét alatt 1 kg jött fel.

szóval nem olyan egyszerű ez a hízás/fogyás/megelőzés dolog...

2009. aug. 27. 15:30
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

Én terhesség alatt 10-12 kg híztam.Amikor kijöttem a kórhzból,5-6 kg volt rajtam(4kg val született a lányom).3-4 hónap után szinte visszanyertem azt a súlyt,amivel terhes lettem,de mégsem nézek úgy ki.Megváltozott az alakom!A csípőm szélesebb lett(előtte is volt azért) van hasam is ,ill.szerintem csak a bőr megereszkedett.Én is úgy nézek ki,mintha híztam volna,pedig igazából nem.

Szoptatás alatt meg ugye nem igazán ajánlott a fokozott testmozgás,sem a "diéta" ami nélkül fogyni nehéz.

2009. aug. 27. 18:24
 17/22 anonim ***** válasza:
65%
szia. barátnő 18.-ára volt ki irva, tegnap szült meg, és egész terhessége alatt csak 3 kg-t hizott. csinos kismama volt, és az i smég. pedig nem diétázott azt evett amit megkivánt.
2009. aug. 27. 19:58
 18/22 anonim ***** válasza:
55%
Én nem híztam sokat a terhesség alatt,csak 9kg:D,nem vigyáztam azt ettem amit előtte,de nem nagyon volt étvágyam és kívánós sem voltam.A kisfiam már 1éves és kb.3kg.plusz van rajtam.Oda lehet figyelni,nem kell kettő helyett enni és sokat kell sétálni:D
2009. aug. 27. 22:15
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
Alkati kérdés is lehet, aztán van, akiről hipp-hopp lemennek a kilók, van, akinek küzdenie kell érte és van, aki azt mondja, nem érdekli. Engem érdekel, és nem feltétlenül hiúsági kérdés, de a plusz kilóktól nehezebben veszem a levegőt, lassabban bírom azt a tempót, amit régen könnyen, így engem zavar és így egészségügyi szempontból sem utolsó szempont, hány kilót cipel az ember.
2009. aug. 28. 09:23
 20/22 anonim ***** válasza:

Mivel vizesedtem 20 kilót híztam amiből 10 maradt rajtam.Ennem kellett táplálót szülés után hogy legyen tejem,és hát kondizni/tornázni időm nincs.

Most hogy nem szoptatok,figyelek arra hogy mit eszem és mikor.És 6 kiló le is ment.

2009. aug. 28. 18:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!