Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Az óvónőknek/tanítóknak van...

Az óvónőknek/tanítóknak van valamiféle jelentési kötelezettségük ha úgy érzik a szülők keveset vannak a gyerekekkel?

Figyelt kérdés

Ha ők úgy értékelik hogy nem megfelelő ahogy én csinálom a dolgokat? Bővebben 3 kicsi gyerekünk van (2 volt tervezett a 3.nem, de megtartottuk, gondoltuk menni fog ez nekünk bár a férjem rengeteget dolgozott már akkor is de gondoltuk optimistán hogy csak egyre jobb lesz, hát ez nem jött be). A férjem sokat dolgozik, hétvégente egyáltalán nincs itthon. Van hogy hétköznap se, így mindent én csinálok/csináltam a gyerekek körül. Egyik tartós beteg is mint kiderült utóbb. Segítségünk semmi, 4 nagyszülőből 2 él, mindkettő alkoholista saját magukat sem tudják "menedzselni". Barátok messzebb illetve saját családdal vannak elfoglalva. Tehát a lényeg hogy ÁLLANDÓan befogható segítségem nem volt egy percre se. Nevelésük se ment igazán, a nagyobb teljesen a "fejemre nőtt" a két kisebb állandóan ébred éjjel. Kimerültem nagyon, 2 hétre kórházba kerültem majd pszichoterápiára járok azóta is gyógyszereket már hagyom el. Visszamentem dolgozni és tanácsra állandó segítséget fizetek (végülis azért is dolgozok többet hogy azt is fizetni tudjam). Sajnálom nagyon a gyerekeket, de egyszerűen sokkal jobban vagyok ha dolgozok és emberek között vagyok mintha be vagyok "szorulva" a 4 fal közé. Jobb nekik is ha nem egy idegbeteg anyukával vannak egész nap, minden erőmmel a változáson vagyok de addig is úgy érzem jobb így hogy kevesebbet vagyunk együtt ( a korábbi 24 óra helyett). A lényeg hogy sokszor a bébiszitter viszi hozza őket oviba. A legkisebb bölcsis, őt is. Az óvónők, ( a kisebb gyerekem óvónénijeire gondolok) többször megjegyezték már hogy szegény gyerek meg nem lehet e megoldani hogy a szülők jöjjenek érte meg hozzák reggel hogy osszuk be a férjemmel stb. de nem értik meg hogy ez most nem megy nem kivitelezhető.Állítólag a fiam ( 4 éves) is mindig csak a Marcsit (bébiszitter) emlegeti hogy mindig vele van meg hogy ő ad neki vacsorát reggelit vele rajzolnak ő mesél(?) és ezt így el is hiszik neki, holott mesélni este szoktunk vagy én vagy a férjem azért hazaérünk 6felé vagy én vagy ő). És olyan furán méregetnek az óvónők,amit persze értek valahol de beleszólhatnak ezekbe a dolgokba vagy ha megtudják hogy "kezelés alatt" állok?

Azt köszi nem kérném, hogy minek az ilyennek gyerek mert eső után köpönyeg.

Kérdésem erre irányulna hogy elvehetik e a gyerekeket vajon így egyébként tiszták gondozottak rendezettek sajnos én vagyok a selejtes de igyekszem változni.

2012. dec. 28. 22:20
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

DEHOGY! Ilyet nem tehetnek! Bejelentési kötelezettsége lenne a gyámhivatal felé, de az is abban az esetben ha el van a gyerek hanyagolva, koszos, azért mert nem te vagy az apuka viszi oviba azért nem!!!! Ezen ne aggódj!

Az ovónővel meg beszéld meg hogy dolgozol, dolgoztok hogy mindent meg tudjatok adni a gyerkőcöknek, ez van, nem kell beszólogatni. Legyél egyenes és határozott, szerintem kissé rohand le, te legyél fölénybe. Azt hogy hova jársz nem kell elmondani, senkinek semmi köze hozzá. Az ovónéni pedig a gyerekekkel foglalkozzon!

Egyébként a fiam (kiscsoportos) csoportjában van olyan kisgyerek akit általában egy héten háromszor más visz-hoz. Meg van beszélve az ovónénivel, és ennyi, nincs belőle semmi probléma.

Ne aggódj!

2012. dec. 28. 23:00
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Óvónőnek tanulok, így hitelesen állíthatom: nincs. De mi is emberből vagyunk, megértjük a problémákat, utólag meg könnyű osztani az észt. Azt teheted, hogy beszélsz az óvónőddel, hogy a kisfiúra nagy hatással van a bébiszitter, őt isteníti, és úgy hallottátok már több helyről vissza, hogy ez kicsit kínos fényt vetett rátok. És szeretnéd megérdeklődni, hogy a kisfiad az oviban is mesél-e ilyeneket, vagy általában csak az ismeretségi körökben. Nem harap meg, meg fog érteni. A lényeg igazából az, hogy a partnert lássa benned az óvónő, mert őszinte leszek: lesz#rja a te problémádat, elvileg a gyerek az első! Persze a gyámhivatalt értesíteni nem fogja, ez nem indok, hogy elvegyék. Sajnos, olyan gyerekek is a családban maradnak, akik olyan körülmények között élnek, melyek nem minősíthetőek már (koszosak, neveletlenek, elhanyagoltak), szóval elhiheted... ilyen szinten a tiétek úgymond "nem probléma". Oké, nincs idő a gyerekekre, de máshol se, szóval ez nem új keletű kérdés. Persze, ezen változtatni kell, de ez már a ti dolgotok, nem erre irányult a kérdés.
2012. dec. 28. 23:21
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem szólhatnak bele, és őszintén szólva, nem is olyan egyedi a te eseted. Gondolok itt arra, hogy nálunk az oviban pl nagyon sok gyereket a nagyszülők hoznak visznek, ettől a szüleik, még lehetnek jó szülők. Én nem ítéllek el, szerintem a te példád inkább mutatja az " átlagot" vagyis hogy teljesen segítség nélkül, hatalmas" főleg" leki teher a gyereknevelés. Persze vannak szuperanyák akik erősek mint a beton, de nem ők vannak többségben. Én is imádom a fiaim , de már húzom a strigulákat, hogy legyen végre ovi, és mehessek dolgozni:)) kell a felnőtt kommunikáció kiegyensúlyozott szülő kell a kiegyensúlyozott gyerekehez:)) az meg, hogy a gyerek miket mond oviba csak egy példa: a fiam azt mondta egyszer az óvónéninek, hogy apa esténkénk a kádba meg szokta fogni a kukiját! Hát mire gondolt a gyerek?. Arra mikor mosás közben hátrahúzzuk neki a bőrt:))
2012. dec. 28. 23:29
 4/4 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm hogy válaszoltatok! Igazából ezt a témát az óvónő hozza fel hogy miket mond a fiam és hogy mennyire a bébiszitterhez kötődik , tehát ő "rohan le" ezekkel. Én sem értem mi különbség van aközött ha egy gyerek mondjuk állandóan a nagyszülőkre van bízva ők mitől jobb család, én nem tehetek róla hogy nálunk nincs befogható semmilyen rokon. Valahogy meg meg kell oldanom, mert nem szeretnék "megbolondulni" ha lehet ezt így mondani:(

Köszönöm és remélem békén hagy, mert másik oviba nem szeretném vinni őket mert így jó hogy egy helyen vannak és rángatni új környezetbe se szeretném őket.

2012. dec. 29. 09:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!