Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Borzalmas anya vagyok, és...

Borzalmas anya vagyok, és megbocsáthatatlan anyai hibát vétettem kétszer is!?

Figyelt kérdés

4 és 8 éves lányaim vannak!Rettenetes anyai hibát követtem el kétszer egymás után!Karrierista anyuka voltam/vagyok.Ezt én jól tudom.Eddig ez a gyerekeim előtt nem bukott ki,mostanság viszont annál inkább.A nagylányomnak(egyébként anyás jólelkű és érzékeny) novemberben volt az első zongoraversenye,amire nem tudtam elmenni,a lányom akkor nagyon sírt,szerette volna,ha ott vagyok,pluszban meg se tudtuk beszélni,mert nagyon későn értem haza.Sokáig volt szomorú emiatt.Tegnap volt a karácsonyi koncert az iskolában.Arra elmentem,de a cégnél probléma volt,ezért ki kellett menjek az előadásról,bedugtam a fülembe a fülhallgatókat,és végigtelefonáltam,sajnos:( A lányom kijött,én akkor még mindig beszéltem,megfogtam a kezét,kihúztam a kocsihoz,ott pedig elkezdett sírni.A kocsiban még mindig telefonáltam/fülhallgatóval./Megálltunk vásárolni,a lányom még mindig pityergett,akkor kértem,hogy tartsák.Mondtam,hogy sajnálom,és hogy szeretem,magamhoz öleltem,annyira sírt,hogy féltem megfullad.Aztán újra telefonáltam.Otthon a lányomat kiraktam,én pedig visszarohantam a céghez.Késő este értem haza,mikor benéztem hozzá még ébren volt,de nem mondott semmit,csak elkezdett bőgni.Most a nagyinál vannak.

Mit csináljak?Szörnyű anya vagyok!A lányomnak csak azt kéne megértenie,hogy ez egy átmeneti időszak,mert a cég válságban van!

2012. dec. 22. 15:42
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem kamu a kérdés, nem kell mindenben rögtön a kitalációt keresni! :) Ha a kérdésben 8 és 4 évesek a lányok, nem gondolnám, hogy a 8 éves lány ilyen szinten ki tudná fejteni azt, ami otthon zajlik. Egy idősebb gyerek az talán kitudná, de akkor ha Ő ül(ne) a számítógép előtt, akkor magát miért nem írja bele a kérdésbe? De egyébként nem gondolnám, ennek így semmi értelme! Azért nem gondolnám, pláne így karácsony tájékán, hogy az emberek ennyire unatkoznak! Van 1-2 gyengébb elméjű ember aki elég bizarr kérdésekkel pocsékolja itt az idejét, de ez nem tartozik a buta és értelmetlen kérdések közé!

Kedves Kérdező!

Igaza van a többi válaszolónak. Én egy régebbi válaszoló vagyok, aki azt írta, hogy két ilyen korú gyermek nem érti meg, hogy mit jelent ha egy cég válságban van. Ha tudod, hogy miben hibázol miért nem javítasz rajta? Vagy ennyire nem egyértelmű mit kellene tenned? Nem egy ember adott tanácsot a mindennapokkal kapcsolatban, hogy mit tehetsz, hogy tölts időt ezekkel a szegény gyerekekkel, hogy ne érezzék magukat ennyire elhagyatottnak. Legyen 1 de inkább 2 olyan óra a nap folyamán amikor nincs bekapcsolva a telefonod és csak velük foglalkozol! Esetleg a házimunka ideje alatt is odahívhatod őket magadhoz, például amikor mosogatsz odaadhatod a nagyobbik lányod kezébe a tányérokat, hogy miután Te elmostad őket, Ő törölgessen és közben beszélgethettek az iskoláról, a zenéről, itt vannak az ünnepek, tervezzetek közös programokat, esetleg kérdezd meg mit ennének szívesen karácsonykor, minek örülnének? Legyél már egy picit aktívabb anyaként! Ha vállaltad ezeket a gyerekeket és a kérdésed valós, tegyél értük, tegyél azért, hogy ne legyen lelki betegek! Később ez nagyon sokat torzíthat a személyiségükön! Azt a fülhallgatót pedig csak akkor tedd a füledbe ha autóban ülsz, otthon felejtsd ezt el! A gyerekeid fejében nem lesz más kép rólad csak annyi, hogy folyton fel-alá mászkálsz idegesen, fülhallgatóval a füledben és céges ügyekről beszélsz, őket pedig elhessegeted amikor csak egy puszit szeretnének adni Neked! Ezeket gyorsan felejtsd el, ha valóban jó anya akarsz lenni! A karrieredet már nem választhatod, ha megszülted a lányaidat! Mostmár ők KELL, hogy legyenek az elsők! Sok sikert Neked, remélem hasznodra válnak az itt leírtak!

2012. dec. 22. 19:58
 22/22 anonim ***** válasza:
100%
karácsonykor kötelezö neked kikapcsolni a telefont ,és játsz a gyerekeidel örülni fognak neki ,én a helyedbe 2 ünnep között se dolgoznék inkább gyerekeimel lenék ,nagyobb szükségük van rád mint a cégnek.elszalasztod az alkalmat még jobban eltávolodik a lányod töled.
2012. dec. 23. 14:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!