Hogy merik a szülők egyedül hagyni a kocsiban az alvó gyereket, míg ők bemennek vásárolni egy hipermarketbe?
Nem hiszem el, hogy van ilyen, ha nem a saját szememmel láttam volna!
A parkolóban sétáltam és egy autóban, járó motornál aludt egy 4 év körüli gyerek, szülő pedig a közelben sem voltak! Vártam egy ideig, majd szóltam a biztonsági őröknek, hogy mondassák be a rendszámot, hogy a tulaj azonnal jöjjön a kocsijához.
Az azonnal az kb. 15 perc volt, mire megjelent egy fiatal apuka halál lazán, hogy "mi van, felébredt a gyerek?"
Mondtam nem, de hogy ez rettenetes felelőtlenség, sajnos a mai világban bármi megtörténhet.
Köszönte szépen az aggódást és felvilágosított, hogy a gyerek meg van nevelve, be van tanítva mindenre, meg hogy az autó zárva van és be van riasztózva, csak a motor jár...
Köpni-nyelni nem tudtam, csak annyit mondtam, hogy remélem sosem lesz lehetősége megtapasztalni a mindent, mert nem mindig lesznek ott jóakaró emberek.
Legszívesebben feljelenteném, mert szerintem ez a dolog bőven kimeríti a veszélyeztetés fogalmát.
Egyszerűen számomra nincs alapos ok arra, hogy felügyelet nélkül hagyjak egy (akár alvó) gyereket.
Szerintetek? Ti mit szóltok?
Jesszusom! Ilyen van?!
Én soha nem hagytam/hagynám a gyerekeimet egyedül a járó autóban!
Mi van, ha éppen VELEM történik valami...? Ott lesz egész éjszaka a gyerek?
"Inkább azt lehet álszentségnek nevezni, ha egy illető beszól egy másiknak, hogy az foglalkozzon a saját dolgával, majd pár mondattal később beleköt a másik egy tettébe... "
Ez nem nekem szól.... 34-est írtam, meg hogy a férjem a kocsiban hagyta a gyereket. Én nem hagyom a gyereket az autóban. Ha alszik, akkor a kútnál fizetek.... Te is gondolkozz el azon, hogy miket nem írsz itt össze. Az meg, hogy 0%-os vagyok, nagyon nem érdekel. Meg nevetséges is úgy a %-okkal jönni, hogy téged nem lehet pontozni..... Na, kellemes karácsonyt neked!
Köszönöm, nagyon kellemes volt a Szentesténk, annyira, hogy eszem ágában sem volt a gyk-n lógni, mert egész este játszottunk a gyerekekkel :)
Figyelj, ha nem írod oda, hogy melyik válaszoló vagy, akkor én mégis honnan tudjam? A kötözködő stílus egyezett, így onnan gondoltam, hogy ugyanattól a válaszolótól jött a kiosztás.
Amúgy az a sejtésem, hogy neked, kedves utolsó, egy 1 éven aluli babád van csak, így gondolom fogalmad sincs róla, hogy mivel jár két kisgyerekkel egyedül közlekedni.
Konkrétan, mire kiszállnak a kocsiból és mire visszakötöm őket, annyi idő alatt kb. 3x fizettem volna.
A másik pedig, hogy évekig egy 3 ajtós sportos coupé autóval jártam, amibe be kellett másznom hátra, hogy be tudjam őket kötni, úgyhogy hadd én döntsem már el, hogy biztonságos körülmények között, 2 perc erejéig érdemes-e kivennem őket vagy sem. Nem tudom, érdemes-e még1x hangsúlyoznom, hogy mindezt csakis akkor teszem meg, ha rálátok a kocsira és ha nem túl forgalmas helyen vagyunk.
Amúgy nem is értem, mit kell ezen vitatkozni. Számodra ez komolyan ugyanaz a kategória, mint amikor valaki fél órára teljesen őrizetlenül hagy egy kisgyereket????
Ha igen, akkor nagyon sajnállak a szűklátókörűségedért!
A véleményemet többször is kifejtettem, további szót szerintem nem érdemel az ügy ezen része, így részemről befejeztem a vitát!
Kellemes ünnepeket!
Ugyan semmi közöd hozzá miért voltam GYIK-en, de elmondom. Éppen vártam, hogy a gyermekem hazajöjjön az apjával, ugyanis fél 4-ig dolgoztam és csak utána tudtam előkészíteni a terepet a karácsonyozáshoz. Az meg hogy azt hittem blablabla... Hinni a templomban kell. Kérdezni meg ingyen van....
Nekem az a kategória lehetne, mert én nem hagyom kint a kocsiban. De nem nyitok róla kérdést, inkább csak gondolatban fogalmazódnak meg a jelzők.
Ennyi, vita részemről lezárva, mert már átcsaptál személyeskedésbe.
Mint mondtam, részemről befejeztem, de azért köszönöm a válaszod! :)
További minden jót!
Amerikában ezért elveszik a gyereket és mehet a szülő börtönbe. Indíts egy mozgalmat, hogy a gyerekvédelmi törvénybe és a BTK-ba kerüljön be. Jogos. Mi van, ha leáll az autó motorja és lehül a kocsi, kihül a gyerek? De rosszabb nyáron, amikor felhúzott ablaknál hagyják a gyereket a kocsiban.
Amúgy rendőrségre kell telefonálni, hogy itt áll egy járó motorú üres autó, benne egy kisgyerek bezárva, de sehol senki, a kocsi rendszáma... Hidd el, ki fognak menni. Általában, ha fontos dolgok vannak (márpedig a kisgyerek mindig fontos), pár perc alatt kiér a rendőr.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!