Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy merik a szülők egyedül...

Hogy merik a szülők egyedül hagyni a kocsiban az alvó gyereket, míg ők bemennek vásárolni egy hipermarketbe?

Figyelt kérdés

Nem hiszem el, hogy van ilyen, ha nem a saját szememmel láttam volna!

A parkolóban sétáltam és egy autóban, járó motornál aludt egy 4 év körüli gyerek, szülő pedig a közelben sem voltak! Vártam egy ideig, majd szóltam a biztonsági őröknek, hogy mondassák be a rendszámot, hogy a tulaj azonnal jöjjön a kocsijához.

Az azonnal az kb. 15 perc volt, mire megjelent egy fiatal apuka halál lazán, hogy "mi van, felébredt a gyerek?"

Mondtam nem, de hogy ez rettenetes felelőtlenség, sajnos a mai világban bármi megtörténhet.

Köszönte szépen az aggódást és felvilágosított, hogy a gyerek meg van nevelve, be van tanítva mindenre, meg hogy az autó zárva van és be van riasztózva, csak a motor jár...

Köpni-nyelni nem tudtam, csak annyit mondtam, hogy remélem sosem lesz lehetősége megtapasztalni a mindent, mert nem mindig lesznek ott jóakaró emberek.

Legszívesebben feljelenteném, mert szerintem ez a dolog bőven kimeríti a veszélyeztetés fogalmát.

Egyszerűen számomra nincs alapos ok arra, hogy felügyelet nélkül hagyjak egy (akár alvó) gyereket.

Szerintetek? Ti mit szóltok?

2012. dec. 21. 15:18
1 2 3 4 5
 31/46 A kérdező kommentje:

Már elég rég nincs alsó korhatár a belépésre.

De számomra ez sem lenne mentség, hogy kint hagyjam a gyerekeimet a kocsiba felügyelet nélkül.

A benzinkút viszont szerintem kicsit más. Egyrészről ott pikk-pakk végzek, mivel csak fizetnem kell és az kb. 1-2 perc, másrészről végig rálátok az ablakból a kocsira, na meg mindig van kint egy kutas, vagyis mondhatni nem felügyelet nélkül vannak.

Szóval én olyan helyeken nem hagyom kint a gyerekeimet a kocsiban, ahol nem látok rájuk vagy ha nagyon zsúfolt, forgalmas helyen vagyunk.

2012. dec. 21. 21:53
 32/46 anonim ***** válasza:

Ezt a kérdést én írtam ki kb. 1 hónapja...

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kisgye..

2012. dec. 21. 22:12
 33/46 A kérdező kommentje:

Aha, szóval ez tényleg egy mindennapos dolog pár embernél. Szomorú, hogy mik vannak.

Ennyi erővel otthon is hagyhatnák egyedül a gyerekeket...

2012. dec. 21. 22:30
 34/46 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk nincsenek kutasok kint. Ez önkiszolgáló. Én nem hagyom a gyerekem az autóban még arra az 5 percre sem, míg kifizetem a benzint.
2012. dec. 21. 22:35
 35/46 anonim ***** válasza:
100%

Elég fura, hogy mennyi szülőnek evidens, hogy félórákra, órákra kint hagyják az alvó gyereket a kocsiban... Értem én, hogy nem kell parázni, de tudomásul kéne venni, hogy már elég régóta nem adottak a feltételek a kulcsos gyerekek neveléséhez.

A szülők ezzel az erővel beküldhették volna a 4 évest az üzletbe bevásárolni, ők meg maradhattak volna a kocsiban. A felelősség szempontjából úgyis mindegy.

2012. dec. 21. 23:57
 36/46 anonim ***** válasza:
26%

Első vagyok!

Én sem mentem volna el mellette szó nélkül, de nem is írnék ki ide kérdést.

Az, hogy egy 10 éves nem akar kint önként maradni, az nem igaz. Az én 10 éves kisfiam is állandóan kint marad és olvas, vagy peddig a telefonján játszik.

2012. dec. 22. 09:31
 37/46 anonim ***** válasza:
94%

Te jó ég! Ez borzasztó, hogy egyeseknek ennyire természetes, hogy egyedül hagyják a saját gyereküket a kocsiban egy bevásárlás alkalmával!

Soha-soha nem tennék ilyet!

Egyébként lehet, hogy én is inkább a rendőrséget hívtam volna, legalább "laza" apukának lett volna pár fagyos perce!

2012. dec. 22. 11:00
 38/46 A kérdező kommentje:

A kérdés elsősorban arra vonatkozik, hogy miért tesz valaki ilyet és hogy meri megtenni.

Nem kötelező válaszolni, ha valakit nem érdekel.

Vannak ennél 100x feleslegesebb kérdések is dögivel...

Érdekes azért, hogy ha azt a gyereket pl. ne adjisten autóstól elvitték volna, akkor valószínűleg máshogy állnának az emberek a dologhoz. Persze icipici az esély az ilyesmire, na de arra sem gondolt szerintem senki, hogy egy huszonéves fiú egy suliban halomra lövi a kisgyerekeket, mégis megtörtént nemrég, sajnos. Oké, az az eset má abból a szempontból, hogy arra a szülők nem számitottak (senki sem), csak arra célzok, hogy sosem lehet tudni, hogy milyen elmebeteg emberrel találkozunk odakint.

Ezért szerintem szülőként kötelességünk megvédeni a gyerekeinket elsősorban azzal, hogy mindig figyelünk rájuk vagy felügyeletet biztosìtunk számukra. Persze emellett meg kell tanitani nekik az önmagukra való odafigyelést is, de itt most nem ez a téma.

1x már leirtam, hogy ha ennek a kérdésnek a hatására csak pár ember elgondolkozik azon, hogy tényleg jó ötlet-e magára hagyni a kocsiban a gyerekét, akkor már volt értelme a kérdésnek.

Az első válasznak viszont semmi értelme, csak üres vagdalkozás.

2012. dec. 22. 11:12
 39/46 anonim ***** válasza:
13%
Azért érdekes, hogy te ítélkezel, miközben te is kint hagynád a gyereked az autóban, míg kifizeted a benzint. Szerinted azalatt a 2 perc alatt nem tudják ellopni az autót, nem gyulladhat ki valami? Benzinkúton dolgoztam, láttam néhány érdekes esetet. Úgyhogy számomra álszent vagy...
2012. dec. 22. 13:17
 40/46 A kérdező kommentje:

Erős túlzás álszentségnek nevezni csak azért, mert egy olyan helyen, ahol rálátok a kocsira, ami mellett ott áll egy kutas és ráadásul be van kamerázva az elég hely, képes vagyok bent hagyni a gyerekeimet arra az 1-2 percre, amíg fizetek. Nem azt mondtam, hogy a wc-re megyek be, hanem kb. 10 méterre távolodom el az autótól, amire végig rálátok. Ja és nem a BAH-csomópontnál lévő kútra járok :)

Na meg a kocsi le van állítva, a kulcsot pedig viszem magammal, úgyhogy ha valaki minket pécézett ki magának, akkor kb. 10 mp alatt kell beülnie és beindítania az autót, mivel kb. akkora távolságra vagyok fizetéskor az autótól.

Én is dolgoztam benzinkúton és most is elég sokat járok tankolni, mivel havi több ezer km-t vezetek, de sosem láttam még egy anyukát sem, aki kivette volna a gyereket (főleg ha az alszik) a kocsiból, amíg ő fizetni ment.

Azért ezt ne hasonlítsuk már össze azzal, amikor valaki min. fél órára kint hagyja a kocsiban a gyerekét egy forgalmas, őrzés nélküli parkolóban, kulccsal a gyújtásban, járó motorral.

Inkább azt lehet álszentségnek nevezni, ha egy illető beszól egy másiknak, hogy az foglalkozzon a saját dolgával, majd pár mondattal később beleköt a másik egy tettébe...

Kérlek, gondolkozz el ezen kedves 39-es (meg még ki tudja melyik) válaszoló és ha érdemi dolgot nem tudsz hozzáfűzni a témához, akkor légy szíves állj odébb.

És még mielőtt meggyanúsítanál: én még nem értékeltelek, mégis 0%-ban hasznos a válaszod, így ezen is érdemes lenne elfilóznod, hogy vajon miért...

2012. dec. 22. 14:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!