Hogy merik a szülők egyedül hagyni a kocsiban az alvó gyereket, míg ők bemennek vásárolni egy hipermarketbe?
Nem hiszem el, hogy van ilyen, ha nem a saját szememmel láttam volna!
A parkolóban sétáltam és egy autóban, járó motornál aludt egy 4 év körüli gyerek, szülő pedig a közelben sem voltak! Vártam egy ideig, majd szóltam a biztonsági őröknek, hogy mondassák be a rendszámot, hogy a tulaj azonnal jöjjön a kocsijához.
Az azonnal az kb. 15 perc volt, mire megjelent egy fiatal apuka halál lazán, hogy "mi van, felébredt a gyerek?"
Mondtam nem, de hogy ez rettenetes felelőtlenség, sajnos a mai világban bármi megtörténhet.
Köszönte szépen az aggódást és felvilágosított, hogy a gyerek meg van nevelve, be van tanítva mindenre, meg hogy az autó zárva van és be van riasztózva, csak a motor jár...
Köpni-nyelni nem tudtam, csak annyit mondtam, hogy remélem sosem lesz lehetősége megtapasztalni a mindent, mert nem mindig lesznek ott jóakaró emberek.
Legszívesebben feljelenteném, mert szerintem ez a dolog bőven kimeríti a veszélyeztetés fogalmát.
Egyszerűen számomra nincs alapos ok arra, hogy felügyelet nélkül hagyjak egy (akár alvó) gyereket.
Szerintetek? Ti mit szóltok?
Hallottál már olyat, hogy az autóból elraboltak egy gyereket, vagy hogy egy szulermarket parkolójában parkoló autóba hajtott valaki?!!!
Nagyobb eséllyel üt el egy autó az úton, járdán, buszmegállóban, mint egy parkolóban ahol 5-tel mennek az autók!!!
Ennyi erővel nem alszom soha, mert figyelem a gyereket álmában nehogy valami baja legyen, ki sem mozdulok vele a lakásból, mert elüt heti valami, a játszótéren eleshet, le eshet valahonnét....
Igen, egy 2-3-4 éves gyerek ha meg van nevelve, megérti a dolgokat!!!
Megértem a kérdező aggódását. Valószínűleg én is ezt tettem volna. Egy gyerek önállóságra nevelése nem ott kezdődik, hogy 4 évesen egyedül hagyom az autóban. Nem beszélve arról, hogy mi van akkor, ha csak a kasszánál kell 10 percet sorba állni. Folyamat azon agyalnék, mi van a gyerekemmel, felébredt, sír-e?
Én hipermarket alkalmazottja vagyok, mikor ügyeletbe voltam, akkor az áruházat jártam, nem egyszer láttam, egyedül tébláboló, ijedt kisgyerekeket. Volt aki annyira félt, hogy meg se szólalt, nevét se árulta el, hogy be tudjuk mondani neki. Végül a szülei siettek a biztonsági szolgálathoz, hogy "elvesztették" a gyereküket.
Egy 4 éves gyerek azért nem csecsemő, de járó motorú autóval (sőt, egyáltalán slusszkulccsal) nem hagynám egyedül. Főleg, hogy KRESZ szerint is tilos.
Én hívtam volna a rendőrséget.
egy 2-3-4 éves ha meg van nevelve megérti a dolgokat? Ezt most komolyan mondod? Egy 2 éves még beszélni sem tud igazán, de oké megérti hgoy ott fogod hagyni.. aztán pár perc múlva megijed és sír, ordít. Nehogy már egy 2-3 éves megérti azt hogy mennyi a fél óra, amig te bevásárolsz a hiperbe...
7-8-10 évesen már ott merném hagyni, de akkor meg már elég nagy ahhoz hogy ne okozzon gondot ha velem jön. Sosem hagynám magára egy zárt autóban.
Pár éve begurult egy öreg autó a vízbe benne 2 pici gyerek volt bekötve az üléseikbe, pedig csak pár percre ugrottak ki a szülők. Ok egy parkoló más, de ott nem lehet baj? Csomó autót törnek fel ott, vagy belemehetnek a kocsiba.. persze nagy baj biztos nem lenne, de mit élne át a za szerencsétlen kicsi amíg kiérsz hozzá??? Fel vagyok háborodva komolyan!
Kedves utolsó, képzeld el, a szomszédunk autójába bizony beletolatott valami agyoniskolázott a tesco parkolójában. Nem lett nagy kár, de biztos barmi jó lehet a gyereknek, ha egy ilyen csattanásra riad fel.
Ha elalszik az úton a gyerek, felkeltem és együtt megyünk be! Ha alvásideje van, akkor nem indul el!
Ez nem nevelés kérdése. Egy négy éves kisgyermeket nem hagyunk az autóban. Egy tíz év körüli gyermek pedig nem hiszem, hogy önként ott akarna maradni. Ha már egyedül akar vásárolgatni a párocska, akkor inkább maradjon otthon a gyerek, de ne az autóban.
Egyébként nem értem, járó motornál hogy lehet kívülről bezárni az autót?!
Akkor ez így még durvább, hogy direkt úgy készül, hogy kinn fogja hagyni a kocsiban a kicsit, aztán rázárja az ajtót járó motornál.
Komolyan... kész vagyok!Nem hiszem el, hogy vannak emberek ennyi sütnivalóval!
helyedben a rendőrséget hívtam volna
ez nem nevelés kérdése
hanem a gyermek veszélyeztetése volt
felháborító,ahogy sokan reagáltak
jól tetted,h nem mentél el mellette,én is hasonlóan cselekedtem volna,csak a rendőrséget hívtam volna
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!