Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hova lehet még ilyen esetben...

Hova lehet még ilyen esetben fordulni?

Figyelt kérdés

A helyzet a következő: Szeptemberben egyedül maradtam a két 4éves gyermekemmel. Az apjukkal megegyeztünk, hogy mi maradunk a lakásban ami az ő nevén van. Gyermektartást nem fizet, mert abban maradtunk hogy fizeti a lakáson lévő hitelt ami kb 40e. Ez nekünk nagy segítség.

Nem is lett volna gond, de október végén megszünt a munkahelyem és nem maradt más bevételem csak a gyes és családi, ami 80e ft. Ebből kb 60e a rezsi.

Az ovit már nem kell fizetnem, mert megigényeltem a gyermekvédelmi támogatást. De az a 20e ft még így is kevés, hogy megéljünk. Nem tudom hová lehetne még fordulni. Munkát két ilyrn pici mellett nehéz találnom, mert nincs aki vigyázzon rájuk. Van/volt valaki hasonló helyzetben?

2012. dec. 14. 17:02
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem igényeltél munkanélkülit? Tudom csak 3 hónap, de az is segítség. Kérdezd meg volt párod, nem-e segítene picit, míg nem találsz munkát. Ha nem is pénzt kérsz, kérd meg, hogy vegyen élelmiszert, vagy ruhaneműt a gyerekeknek! Vagy, ha semmi más nem jön számításba és nagyon sürgős a pénz, kérdezz utána, nincs-e közmunka, bár az a 47 ezer se sok, főleg 8 órás munkáért!
2012. dec. 14. 17:10
 2/5 A kérdező kommentje:

Munkanélküli nem jár gyes mellett. A volt párom segít amiben tud, de neki sem marad sok miután mindent kifizet.

Szinte sehol sem segítenek, mert nem tartozom a kisebbséghez... Ők az elsők mindenhol. de nem ez a lényeg.

2012. dec. 14. 17:13
 3/5 anonim ***** válasza:
65%

Nem biztos, hogy segít a válaszom, ezért előre is bocsánat.

Én azon akadtam fenn, hogy most gyerektartás helyett fizeti a saját lakása törlesztését? Mert azt írtad, hogy az Ő nevén van. Egyébként 2 gyerekre 40 ezer Ft nem kevés gyerektartásnak, vagy nagyon kevés a fizetése?

2012. dec. 14. 17:16
 4/5 A kérdező kommentje:
Igen az ő nevén van a lakás, de mi élünk benne. Ugye ilyen esetben nekem kellene fizetni a hitelt. Vagy eladni és osztozkodni- de az nagy macera és nem is maradna semmi a hitel kifizetése után. Nem keres sokat. 90e a fizetése.
2012. dec. 14. 17:19
 5/5 anonim ***** válasza:
Igényelj lakásfenntartási támogatást.
2012. dec. 14. 18:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!