Hova lehet még ilyen esetben fordulni?
A helyzet a következő: Szeptemberben egyedül maradtam a két 4éves gyermekemmel. Az apjukkal megegyeztünk, hogy mi maradunk a lakásban ami az ő nevén van. Gyermektartást nem fizet, mert abban maradtunk hogy fizeti a lakáson lévő hitelt ami kb 40e. Ez nekünk nagy segítség.
Nem is lett volna gond, de október végén megszünt a munkahelyem és nem maradt más bevételem csak a gyes és családi, ami 80e ft. Ebből kb 60e a rezsi.
Az ovit már nem kell fizetnem, mert megigényeltem a gyermekvédelmi támogatást. De az a 20e ft még így is kevés, hogy megéljünk. Nem tudom hová lehetne még fordulni. Munkát két ilyrn pici mellett nehéz találnom, mert nincs aki vigyázzon rájuk. Van/volt valaki hasonló helyzetben?
Munkanélküli nem jár gyes mellett. A volt párom segít amiben tud, de neki sem marad sok miután mindent kifizet.
Szinte sehol sem segítenek, mert nem tartozom a kisebbséghez... Ők az elsők mindenhol. de nem ez a lényeg.
Nem biztos, hogy segít a válaszom, ezért előre is bocsánat.
Én azon akadtam fenn, hogy most gyerektartás helyett fizeti a saját lakása törlesztését? Mert azt írtad, hogy az Ő nevén van. Egyébként 2 gyerekre 40 ezer Ft nem kevés gyerektartásnak, vagy nagyon kevés a fizetése?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!