6 hónapos kisfiam repülözik. Valamelyik babaújságban azt olvastam, hogy gyermekgyógytornászhoz kell fordulni ebben az esetben? Valakinek tapasztalat?
csak gyerek, próbálja lefoglalni magát, kipróbálni új dolgokat
tesómnak is voltak furcsa dolgai
Én kiskoromban csak ettem és aludtam. De hihetetlenül sokat. Volt, amikor a szüleim egy pillanatra azt hitték, hogy meghaltam.
Nem kell azonnal orvoshoz fordulni, de ha akarod, menj nyugodtan.
Amiben segíthetünk
– Legalább a nap egy bizonyos részében fektessük a babát hasra. Ebből a testhelyzetből indulnak ki az első fejlettebb mozgásformák, így erősödhet a hát és a csípőízületek.
– Ha a baba nem szeret vízszintesen hasalni, fektessük őt a mellkasunkra, és dőljünk hátra félig ülő vagy fekvő helyzetbe, ahogy nekünk és a kicsinek is megfelel.
– Ha a baba kitámasztás helyett „repülőzik” (vagyis a karok segítsége nélkül emeli ki a mellkasát, hason fekvő helyzetben), végezzünk vele kiegészítő gyakorlatokat, hiszen a karok erősítése elengedhetetlen a következő fejlődési szakaszok megjelenéséhez. Feküdjünk a hátunkra, térdünket behajlítva emeljük meg a lábunkat. A baba hasaljon a lábszárunkon, tenyerét tenyerünkbe támasztva nyújtott karral tartsa magát. Közben hintáztassuk a lábunkon: ez élvezetessé teszi a „tornát”, és hasizomgyakorlatnak sem utolsó.
Forrás: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!