Hogyan segíthetnék? Kihez lehet fordulni ilyen esetben?
Van egy fiatal anyuka, aki a 6 hónapos kislányával el kellett meneküljön az apukától, mert nagyon csúnyán megverte. Már a terhesség alatt is bántotta, de azt remélte, hogy ha megszületik a baba, akkor jobb lesz a helyzet. De nem lett jobb, sőt rosszabb lett. Apuka alkoholista.
Az anyuka mint írtam, elmenekült, hátrahagyva szinte minden ruhájukat, holmijukat. A nagymamához költöztek egy másik faluba, aki munkanélküli, így nem igazán tud segíteni anyagilag, új ruhatárra pedig nem telik.
Vissza akartak menni a holmikért, de az apuka nem engedte be őket a házba.
Többször kértek rendőri segítséget, és egyszerűen annyit mondtak, hogy őket nem érdekli. Ismerik az apukát, ő ilyen, de nem mennek ki, van nekik jobb dolguk is.
Megyei rendőrségen be lehet ezt jelenteni?
Az ottani családsegítősök szintén nem mennek ki, félnek az apukától. Meg hát valljuk be, ők nem egy nagy visszarettentő erő.
A családsegítősök itt nálunk ruhákkal próbál segíteni, de hát nem sok sikerrel. Én adnék ruhát, de nekem fiam van, és általában én is kaptam a ruhákat, tehát azokat vissza is kellett adnom, amit meg mi vettünk, azt a pár darabot eltettem a tesónak.
kinek a nevén van a lakás? Mert ha mindkettöjük nevén, akkor az anyának ugyanannyi joga van ott lenni, mint az "apának". nincs olyan, hogy nem engedi be a személyes dolgokért.
Azt nem értem, hogy a rendöröknek jobb dolguk is van!!! Ilyen esetben én tuti beszélnék a felettessel!
A gyerekemért mindent!
Sok sikert!
Szerintem akkor is köteles beengedni, ha az anyuka oda van bejelentve. Én biztos szólnék a megyei rendőrkapitányságon, hogy nem férek hozzá a tulajdonaimban lévő ingóságokhoz. És akkor nem tud hazamenni a cuccokért, amikor az apa nincs otthon?
Vöröskeresztnél próbálkozott már?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!