Kislänyom härom honapos es egy heten csak egyszer kakil! Van mäsnak is ilyen? Van valami praktika amivel segithetnek neki?
Ha a babát láthatóan nem zavarja, nem fáj a pocija, nem erőlködik, akkor nincs gond. Anyatejes babáknál ez kb. 2-3 hónapos kortól a hozzátáplálásig teljesen normális jelenség. Ezt nevezik ál-székrekedsének. Csupán azt jelenti, hogy a kicsi szervezete jól hasznosítja az anyatejet, amiben eleve kevés rost van. Az én lányom pl. pontosan 5 naponként kakilt, de akkor ruhacsere is volt :)
a lányom anno volt hogy 6-7 kúpot kapott és még akkor sem volt széklete. magától 4,5 hónapos koráig nem is igen kakilt, mert egy hét után kénytelen voltunk valamit tenni. aztán ahogy csökkent a tejem és kapott tápszert jött magától is a dolog és mikor elkezdtük a hozzátáplálást, tényleg megoldódott minden. pedig kétszer is volt kivizsgáláson a lányom emiatt anno. ma már produkál 2-4 kakispelust is naponta :)
mivel segíthetnél? laevaloc szirup, duffalac, kamillatea, esetleg ha dokit megkérded, ajánlhatja hogy kezd el a hozzátáplálást és adj neki barackot.
Hasonló problémával küzdöttünk mi is.
Próbáltuk: cukros kamilla, Laevolac, Duphalac. Nem segített egyik sem.
Ha már nagyon szenvedett, glicerines kúpot adtam neki.
3 hónapos korától a doki és védőnő tanácsára őszibarack bébiitalt kapott. Picikét segített. Később pedig a gyümölcspüréket is adtam neki.
De leginkább a hozzátáplálással oldódott meg a dolog.
Mikor már evett több mindent, beállt rendesen az ürítés. :D
Néha még sok is volt! Fogyasztotta rendesen a pelust! :D
2 hos a kisfiam!
Nekem azt mondta a védönő hogy ha hét naponta egyszer kakil az nem baj ő olyan aki az anyatej minden csepjét hasznositja.
Ha hét napig nincs kaki a nyolcadik napon probáljuk megszelelteni (lehet kapni szélcsövet) és hátha.Mi most ott járunk hoogy minden hetedik napon kakil szerintem ha nem fáj a hasa akkor hagyd.Majd a nyolcadik napon szeleltesd meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!